- راه اندازی نیروگاه فتوولتائیک نخجوان در آذربایجان
نیروگاه فتوولتائیک نخجوان بزرگترین تأسیسات خورشیدی این کشور است. این نیروگاه 22 مگاواتی به گونهای طراحی شده که امکان کنترل و نظارت بر 8 هزار پانل خورشیدی خود را از طریق یک سامانه سرپرستی و گردآوری اطلاعات (اسکادا) دارد. از قابلیتهای این سیستم امکان تشخیص فوری و بازیابی ایرادات تجهیزات تحت نظارت آن است. این سیستم بسیار ساده طراحی شده و امکان افزودن تجهیزات تکمیلی در صورت توسعه نیروگاه در سالهای آتی را دارا میباشد. نیروگاه خورشیدی نخجوان مابین ترکیه، ایران و دریای خزر واقع شده است.
( 21نوامبر 2019- منبع: Engineerlive.co)
- افزایش سهم تجدیدپذیرها در آذربایجان به 30 درصد
وزارت آب و برق آذربایجان اعلام نمود این کشور قصد دارد سهم انرژیهای تجدیدپذیر را در ترکیب انرژی این کشور تا سال 2030 به 30 درصد افزایش دهد. در حال حاضر سهم تولید برق تجدیدپذیر در آذربایجان 1/ 8 درصد است و 9/ 91 درصد مابقی به انرژیهای متعارف تعلق داد. هم اکنون ظرفیت برق تجدیدپذیر آذربایجان 1276 مگاوات است. ( 18 اکتبر 2019- منبع: Azernews)
- افزایش واردات برق گرجستان از آذربایجان
به گزارش شرکت دولتی تولید برق آذربایجان آذرانرژی و اپراتور تجاری سیستم برق گرجستان (ESCO)، صادرات برق آذربایجان به گرجستان در دوره ژانویه تا سپتامبر سال جاری میلادی افزایش یافته و به 9/ 820 میلیون کیلووات ساعت رسید. در همین حال آذربایجان از طریق گرجستان اقدام به ترانزیت 6/ 94 میلیون کیلووات ساعت برق به ترکیه نموده است. از اوایل ماه می 2019، شرکت آذرانرژی صادرات برق به یونان، رومانی، بلغارستان و مجارستان را از طریق گرجستان و ترکیه آغاز نمود. این شرکت همچنین در ماههای آینده قصد دارد تا به اتریش و ایتالیا برق صادر کند.
( 17 اکتبر 2019- منبع: Azernews)
- توسعه همکاری با کشورهای همسایه، دو خط انتقال به ایران و گرجستان
به نقل از خبرگزاری آذرنیوز، آذربایجان جهت توسعه همکاری با کشورهای همسایه، دو خط انتقال به ایران و گرجستان احداث می نماید. خط انتقال مابین آذربایجان و ایران 220 کیلوولت است که مابین ماساللیدر جمهوری آذربایجان و آستارا احداث خواهد شد و طول آن 68 کیلومتر است. تاکنون در این مسیر ۱۷۷ دکل انتقال برق از مجموع ۲۶۰ دکل نصب و نیز مسافت 7/ 8 کیلومتر کابل کشی شده است. همچنین خط انتقال دو طرفه 330 کیلوولت آقاستافا- گاردابانی بین آذربایجان و گرجستان که قبلاً احداث شده بود بازسازی میشود. طول این خط 44 کیلومتر است و 124 دکل انتقال برق از مجموع 162 دکل تاکنون نصب شده و مسافت 10 الی 13 کیلومتر توسط کابلهای نوری، کابل کشی شده است. همچنین در راستای بهبود مبادله برق میان جمهوری آذربایجان و روسیه احداث خط انتقال برق جدید ۳۳۰ کیلوولتی در مسیر " آبشرون – یاشما ( جمهوری آذربایجان ) - دربند ( روسیه ) طراحی شده است.
(
10 اکتبر 2019- منبع:
Azwernews)
آذربایجان در حال بررسی پیشنهاد روسیه برای ساخت نیروگاه اتمی در این کشور است.
آذربایجان در حال بررسی پیشنهاد روسیه برای ساخت نیروگاه اتمی در این کشور است. این پیشنهاد در دیدار هفته گذشته روسای جمهور دو کشور توسط ولادیمیر پوتین ارائه شد. به گفته مدیر اجرایی روس اتم ساخت یک نیروگاه اتمی قدرتمند در آذربایجان از گزینه های این کشور جهت پاسخگویی به تقاضای در حالافزایش برق در این کشور است. برخی از مقامات آذری با این پیشنهاد به دلیل افزایش وابستگی آذربایجان به روسیه مخالفت نموده اند زیرا معتقدند کارشناسان متخصص و ذخایر اورانیوم کافی جهت سوخت نیروگاه در آذربایجان موجود نیست.
( 9 اکتبر 2019- منبع: (
www.tol.org)
https://www.tol.org/client/article/28603-russia-putin-siberia-azerbaijan-nuclear-lgbt-mongolia-estonia.html
- صدور برق آذربایجان به گرجستان
اپراتور تجاری سیستم برق گرجستان (Georgian Electricity System Commercial Operator- ESCO) اعلام نمود که این کشور از تاریخ اول ژوئیه از آذربایجان برق وارد نموده است. ماه ژوئیه از جمله ماههایی است که به دلیل تقاضای بالای برق در گرجستان این کشور نیاز به واردات برق دارد و صادرات تقریباً به صفر میرسد. دلیل واردات برق در ماه جاری، کاهش تولید برق آبی و افزایش مصرف طی ماههای فصل تابستان است. از روزهای اول ژوئیه تا هجدهم این ماه، گرجستان 1/ 41 میلیون کیلووات ساعت برق از آذربایجان وارد نموده است. میزان برق وارداتی گرجستان در ماه ژوئیه سال گذشته 16 /1 میلیون کیلووات ساعت بوده که از این مقدار 14 /1 میلیون کیلووات ساعت از آذربایجان و مابقی آن از روسیه وارد شده است. در سال 2018، صادرات برق آذربایجان در مقایسه با سال پیش از آن 2/ 165 میلیون کیلووات ساعت افزایش یافته و به 5/ 1 میلیارد کیلووات ساعت رسید. 23/ 1 میلیارد کیلووات ساعت از این مقدار به گرجستان صادر شده است. در سالهای اخیر، آذربایجان از وارد کننده برق به صادر کننده آن تبدیل شده است و علاوه بر صادرات به کشورهای همسایه صادرات برق به کشورهای اروپایی را نیز آغاز نموده است. از اوایل ماه می 2019، شرکت آذرانرژی عرضه برق به یونان، رومانی، بلغارستان و مجارستان را از طریق گرجستان و ترکیه آغاز نمود. این شرکت قصد دارد در ماههای آتی به کشورهای اتریش و ایتالیا نیز برق صادر نماید. ظرفیت تولید برق 30 نیروگاه تابعه شرکت آذرانرژی 6 هزار مگاوات است که امکان تولید 24 میلیارد کیلووات ساعت برق را فراهم مینماید. ( 24 ژوئیه 2019- منبع: Azwernews)
https://www.azernews.az/business/151342.html
افزایش صادرات برق در آذربایجان
در ادامه تقویت سیستم برق آذربایجان جهت تأمین بیشتر تقاضای داخلی و خارجی، این کشور 1/05 میلیارد کیلووات ساعت به ارزش 45/1 میلیون دلار طی ماه های ژانویه تا آوریل سال 2019 صادر نمود. میزان صادرات برق آذربایجان طی همین دوره در سال گذشته 987/9 میلیون کیلووات ساعت به ارزش 38/4 میلیون دلار بوده است. دولت آذربایجان انتظار دارد که صادرات برق این کشور را در سال 2019 به 25/5 میلیارد کیلووات ساعت برساند و برآورد میگردد که این میزان سالیانه دو درصد تا سال 2022 افزایش یابد. ظرفیت برق آذربایجان 7172/6 مگاوات است که امکان تولید برق به میزان 24 میلیارد کیلووات ساعت را فراهم میسازد. اخیراً اپراتورهای انرژی سه کشور گرجستان، آذربایجان و روسیه جلسهای را در تفلیس برگزار نموده و طی این جلسه مشکلات فنی سیستمهای برق سه کشور را مورد بررسی قرار دادند. طرفین موافقت نمودند که مکانیسمهای مربوط به تنظیم جریان برق جهت ایجاد یک شبکه برق یکپارچه را مورد بحث و بررسی قرار دهند که به طور قابل توجهی ثبات سیستم های برق سه کشور را بهبود بخشیده و امکان صادرات و واردات برق را افزایش میدهد.
(29 می 2019- منبع: Azernews)
https://www.azernews.az/business/151342.html
تمایل همکاری امارات متحده عربی برای توسعه تجدیدپذیرها در آذربایجان
امارات متحده عربی اظهار تمایل نموده تا با آذربایجان در بخش انرژی به ویژه توسعه تجدیدپذیرها همکاری نماید. در جلسهای که بین وزیر انرژی آذربایجان و نمایندگان دولت امارات برگزار شد، اماراتی ها نسبت به سرمایهگذاری در بخش انرژیهای تجدیدپذیر آذربایجان و کاهش هزینه ها و دستیابی به راندمان بالا تردر تولید برق از منابع تجدیدپذیر و گازطبیعی اظهار تمایل نمودند. در نتیجه این مذاکرات قرار شد مذاکرات تفصیلیتر بین شرکت مبادله امارات (MUBADALA) و طرفهای آذربایجانی صورت گیرد. تاکنون میزان سرمایهگذاری امارات متحده عربی در آذربایجان 2/1 میلیارد دلار بوده است که 1/3 میلیارد آن مربوط به بخش نفت و مابقی سرمایهگذاری در بخش های غیر نفتی است. هم اکنون 300 شرکت اماراتی در آذربایجان حضور دارند. در حال حاضر آذربایجان قصد دارد تجهیزات انرژیهای تجدیدپذیر را در لیست واردات از امارات قرار دهد. هم اکنون 18 درصد از تولید برق آذربایجان از انرژیهای تجدیدپذیر است که عمدهترین سهم مربوط به انرژی برق آبی و سپس انرژی باد (15 هزار مگاوات) پس از آن انرژی خورشیدی (8 هزار مگاوات)، زیست توده (900 مگاوات) و انرژی زمین گرمایی ( 800 مگاوات) میباشد.
( 7 می 2019- منبع: Azernews) https://www.azernews.az/business/150289.html
آغاز صادرات برق آذربایجان به اروپا
در سالهای اخیر آذربایجان از یک کشور وارد کننده برق تبدیل به یک کشور صادر کننده شده است. این کشور اخیراً صادرات برق به کشورهای اروپایی را آغاز نموده است. از اول می 2019، آذربایجان صادرات برق به کشورهای یونان، رومانی، بلغارستان و مجارستان را از طریق گرجستان و ترکیه آغاز نمود. شرکت آذر انرژی در میان شرکتهای برنده مناقصه برای عرضه برق به یونان و بلغارستان بوده است. این کشور همچنین به ایران، روسیه، ترکیه و گرجستان برق صادر مینماید. آذرانرژی برنامهریزی برای صادرات برق به اتریش و ایتالیا را نیز آغاز نموده است. شرکت دولتی آذرانرژی، عمدهترین تولید کننده برق صادراتی آذربایجان است که دارای 30 نیروگاه با ظرفیت تولید برق بالغ بر 6 هزار مگاوات است که حدود 24 میلیارد کیلووات ساعت برق در سال تولید مینماید. صادرات برق آذربایجان در سال 2018، 5/1 میلیارد کیلووات ساعت بوده است.
(7 می 2019- منبع: MENAFEN/ Azernews)
https://menafn.com/1098486534/Azerbaijan-commences-electricity-export-to-Europe
--------------
همکاری های مشترک آذربایجان، ترکمنستان و ترکیه در خصوص انرژیهای جایگزین
همکاری آذربایجان در زمینه انرژی با همسایگانش تنها به بخش نفت و گاز محدود نمیشود، بلکه شامل بخش انرژیهای تجدیدپذیر نیز میگردد. جلسه سه جانبه همکاریهای انرژی بین ترکیه، آذربایجان و ترکمنستان در تاریخ 19 آوریل در استانبول برگزار شد. در این نشست، طرفین در خصوص مسائل مربوط به وضعیت جاری و چشم انداز توسعه همکاری بین کشورها در بخش انرژی بحث کردند. نشستهای پی در پی وزرای سه کشور در خصوص تعدادی از اسناد پذیرفته شده، منافع مشترک منطقهای و پروژههای مشترک نظیر کوریدور حمل و نقل افغانستان - ترکمنستان - آذربایجان - گرجستان - ترکیه، بزرگراه اطلاعاتی اورآسیایی و بازسازی جاده ابریشم بود. همچنین مذاکراتی در مورد چشم انداز توسعه بخش انرژی داشتند. در انتها تفاهم نامه مشترکی جهت گسترش همکاریهای موجود در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر، بهرهوری انرژی، فناوریهای سبز، تبادل تجربیات، تقویت روابط میان شرکتها و مراکز تحقیقاتی فعال در زمینه انرژی شامل صنایع نفت و گاز سه کشور، برگزاری نمایشگاهها، کنفرانس ها و سمینارها امضاء شد. آذربایجان با هدف کاهش وابستگی به نفت، اقدامات متعددی را برای توسعه بخش انرژی جایگزین انجام داده است. در حال حاضر، 18 درصد تولید برق آذربایجان از طریق منابع انرژی جایگزین صورت میگیرد که نیروگاههای آبی سهم عمدهای از آن را دارا می باشند.
هر چند سهم انرژی باد از کل پتانسیل انرژیهای تجدید پذیر 2 /59 درصد (15000 مگاوات)، انرژی خورشیدی 6 /31 درصد (8000 مگاوات)، زیست توده 5 /3 درصد (900 مگاوات)، زمین گرمایی 1 /3 درصد (800 مگاوات) و انرژی آبی 6 /2 درصد (650 مگاوات) میباشد. آذربایجان در نظر دارد تا ماه مه 2019 پیش نویس قانون جدید منابع انرژی جایگزین را ارائه نماید. این کشور همچنین در نظر دارد پروژههای قابل توجهی را در زمینه انرژیهای تجدید پذیر بر پایه سرمایهگذاریهای خصوصی به اجرا درآورد. در حال حاضر یادداشتهای همکاری با شرکت مصدر امارات متحده عربی، شرکت ترک تک فن و اتکینز انگلستان امضاء شده است. وزارت انرژی این کشور با BP، Total و Equinor برای توسعه همکاریهای انرژی جایگزین همکاری مینماید. برنامههایی برای اجرای تعدادی از پروژهها در مجموع به ارزش 3/2 میلیارد دلار در خصوص انرژیهای جایگزین وجود دارد. این پروژهها عبارتند از یک نیروگاه برای تولید سوختهای زیستی در منطقه سابیرآباد، ساخت نیروگاههای بادی در ناحیه پیراللهی، مجتمع مسکونی کشاورزی- انرژی در منطقه ساموخ و دیگر مناطق. براساس تحلیل بازار آذربایجان در سال 2019، تولید برق تجدیدپذیر در سالهای 2018-2020، 430 مگاوات و در سالهای 2021-2025، 840 مگاوات و در سالهای 2026-2030، 925 مگاوات برآورد می شود. با این حال، انتظار میرود که سهم انرژیهای تجدید پذیر از کل تولید برق تا سال 2020، 15 درصد و تا سال 2025، 25 تا 30 درصد و تا سال 2030، 35 تا 40 درصد باشد
(22 آوریل 2019 – منبع: azernews)
https://www.azernews.az/business/149373.html
بررسی روشهای تطبیق و بهرهبرداری از زیرساختهای برق بین سه کشور ایران، روسیه و آذربایجان
به گفته معاون وزیر انرژی روسیه کارشناسان انرژی سه کشور ایران، روسیه و آذربایجان جهت بررسی روشهای ایجاد کریدور انرژی بین این سه کشور و امکان صادرات برق از روسیه به آذربایجان و ایران در مسکو حضور یافتند. انتظار میرود طرفین این پروژه به زودی در مورد کارایی اقتصادی طرح که کریدور انرژی شمال به جنوب نامیده میشود و تاریخ شروع آن نیز به توافق دست یابند. بر اساس یادداشت تفاهمی که در سال 2015 به امضاء رسید، سه طرف تصمیم گرفتند تا سال 2020 شبکههای برق خود را با یکدیگر سنکرون نموده و راه تبادل برق بین ایران و روسیه را هموار نمایند. معاون وزیر انرژی روسیه افزود، ایجاد شبکه یکپارچه بین سه کشور موجب اتصال زیرساختهای برق سه کشور با هدف کاهش کمبود برق در ماههای پرمصرف میباشد. در سال 2018 کشورهای ایران، آذربایجان و روسیه کمیته کاری مشترکی را برای بررسی راههای سنکرون نمودن سیستمهای انرژی خود تشکیل دادند. این کمیته کاری متشکل از 18 کارشناس (6 نفر از هر طرف) میباشد. این کمیته با تهیه یک مطالعه امکان سنجی در مورد تلفیق سیستمهای برق سه کشور آغاز به کار نمود. در سال 2015، ایران و آذربایجان یاداشت تفاهمی را برای تبادل برق بین دو کشور به امضاء رساندند. این دو کشور همسایه قادر به تبادل حدود 700 مگاوات در سال هستند. صادرات برق سالانه ایران به کشورهای همسایه تقریبا 2000 مگاوات است که عمده آن به افغانستان، پاکستان و عراق میرسد.
(26 فوریه 2019- منبع: Financial Tribune.com)
https://financialtribune.com/articles/energy/96899/iran-russia-azerbaijan-discuss-ways-of-harnessing-power-infrastructure
صادرات پانلهای خورشیدی ساخت آذربایجان به آلمان در آینده نزدیک
به گفته مدیر فناوری شرکت آزگونتکس (Azguntex) در آینده نزدیک پانلهای خورشیدی ساخت این شرکت به تعدادی از کشورها از جمله آلمان صادر خواهد شد. بنا بر اظهارات وی این پانلها دارای کیفیت بسیار بالا و گواهینامه بینالمللی TUV هستند. وی افزود، درحال حاضر مذاکره با کشورهای ترکیه، ایران، امارات متحده عربی و گرجستان برای صادرات این محصولات در جریان است. شرکت سهامی خاص آزگونتکس توسط آژانس دولتی انرژیهای تجدیدپذیر در سومین شهر بزرگ آذربایجان، سومقاییت و از ادغام دو کارخانه از زیرشاخه های شرکت آزگونتکس یکی مربوط به تولید ماژولهای خورشیدی و دیگری کارخانه تولید چراغهای ال ای دی تأسیس شده است. شرکت تولید ماژولهای خورشیدی به دستور الهام علی ایف رییس جمهور آذربایجان برای تولید پانلهای خورشیدی در آوریل سال 2012 احداث گردیده بود. در شروع این کارخانه پانلهایی با ظرفیت 250 وات تولید مینمود که پس از نوسازی توان این پانلها به 300 الی 330 وات افزایش یافت. پس از عملیات به روز رسانی، کل ظرفیت سالانه پانلهای ساخت این شرکتها از 25 مگاوات به 60 الی 65 مگاوات افزایش یافته است. این کارخانه دارای دو خط تولید است که سالانه 100 هزار پانل تولید مینماید. از بزرگترین مزایای این پانلها راندمان بالای آنها است. در تولید این پانلها از فناوری سلولهای پلی کریستال استفاده شده است. در تولید این پانلها از آخرین فناوریهای موجود در اروپا استفاده میگردد. ماژولها دارای ضمانت پس از فروش به مدت 25 سال میباشند.
(14 ژانویه 2019- منبع:
Azernews)
رایزنی ها برای ساخت نیروگاه بادی جدید در آذربایجان
آذربایجان دارای پتانسیل قابل توجهی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر میباشد. اخیراً به منظور کاهش وابستگی به مصرف نفت و گاز در اين كشور، گامهای جدیدی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر برداشته شده است. درحال حاضر، آژانس انرژیهای تجدیدپذیر آذربایجان مشغول مذاکره با سرمایهگذاران خارجی برای ساخت نیروگاه بادی در آبهای این کشور در دریای خزر میباشد. وسعت این نیروگاه از جزیره پیراللهی تا جزیره جیلو است. پروژه پایلوت مربوط به این پروژه قبلاً اجرا گردیده است. ظرفیت برنامه ریزی شده برای این نیروگاه 200 مگاوات است. رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و جایگزین آذربایجان اعلام کرد هزینههای تولید انرژیهای جایگزین بسیار بالا و تعرفه برق در این کشور پایین است و این شرایط جذب سرمایهگذار را برای این پروژه ها سخت نموده است. به همین منظور برای جذب بیشتر سرمایهگذاران داخلی و خارجی، انتظار میرود که مکانیسم تعرفه سبز برای این پروژه ها پیاده سازی شود. کشورهای عربی، چین و کانادا جزو سرمایه گذارانی هستند که برای انجام این پروژه تمایل بسیار نشان دادهاند. اجرای این پروژه علاوه بر تنوع در ترکیب تولید برق، زیر ساختهای جدیدی را برای اتصال به شبکه برق در شبه جزیره آبشوران ایجاد خواهد نمود و به تبع آن دسترسی مصرف کنندگان این منطقه به انرژي پایدار میسر خواهد گردید. در مقایسه با مزارع بادی واقع در خشکی این نیروگاه نیاز به توربینهای کمتری خواهد داشت، زیرا سرعت وزش باد در دریا بیشتر از خشکی میباشد و در نتیجه با میزان تولید برق یکسان، بهرهوری بالاتری خواهند داشت.
(12 نوامبر 2018- منبع: Azernews.az)
راه اندازی نیروگاه خورشیدی جدید در آذربایجان
بنا بر اظهارات رئیس آژانس انرژیهای تجدیدپذیر و جایگزین آذربایجان، نیروگاه خورشیدی جدیدی در روستای ساخیل از توابع باکو به شبکه برق سراسری این کشور متصل گردید. تاکنون شهرهای قبوستان، ساموخ و روستاهای پیرالهی، سوراخانی وهم اکنون نیز ساخیل به نیروگاههای خورشیدی مجهز شدهاند. همچنین راه اندازی و اتصال به شبکه نیروگاه خورشیدی دیگری در شهر سومقاییت (Sumgayit) در شبه جزیره آبشوران نیز در دست اقدام است. انتظار میرود بهرهبرداری از این نیروگاه تا پایان سال جاری میلادی انجام شود. ظرفیت نیروگاه خورشیدی روستای ساخیل، 2/8 مگاوات است. پتانسیل انرژیهای تجدیدپذیر در آذربایجان بالغ بر 25/3 گیگاوات است که تولید سالانه 62/8 میلیارد کیلووات ساعت برق را امکان پذیر خواهد ساخت. برنامهریزی برای دستیابی به ظرفیت 2676 مگاوات برق تجدیدپذیر در آذربایجان تا سال 2020 انجام شده است که حدود 20 درصد از مجموع تولید برق در این کشور میباشد. بیشترین سهم انرژیهای تجدیدپذیر در آذربایجان مربوط به انرژی خورشیدی است که دارای پتانسیل بالایی در این کشور میباشد. آژانس دولتی انرژیهای تجدیدپذیر و جایگزین آذربایجان طی سالهای 2018 الی 2020 قصد دارد 13 میلیون منات (6/5 میلیون یورو) در چارچوب نقشه راه راهبردی توسعه خدمات عمومی (برق و حرارت) بر روی پروژههای انرژی تجدیدپذیر در این کشور سرمایه گذاری نماید.
(11 سپتامبر 2018- منبع: Georgiatoday.ge)
http://georgiatoday.ge/news/12219/Another-Solar-Power-Plant-Launched-in-Azerbaijan
اجرای پروژه پایلوت در آذربایجان جهت نصب پنل های خورشیدی شناور در این کشور
وزارت انرژی آذربایجان در صدد اجرای پروژه پایلوت نصب پنلهای خورشیدی شناور در این کشور با حمایت بانک توسعه آسیایی است. بانک توسعه آسیایی اعلام نمود که پس از اجرای مناقصه جهت انتخاب مشاور، همکاری و اجرای پروژه آغاز میگردد. در چارچوب این پروژه برنامهریزی برای نصب 3 سیستم فتوولتائیک شناور با مجموع ظرفیت 300 کیلووات، بر روی دریاچه بیوک شور در باکو صورت گرفته است. اجرای این مدل تجاری جهت توسعه مشارکت بخش خصوصی در پروژههای تجدیدپذیر (نصب پانلهای خورشیدی) انجام خواهد گرفت تا از پتانسیل بالقوه انرژیهای تجدیدپذیر در این منطقه حمایت نماید. وزارت انرژی آذربایجان اقدامات بسیاری را برای پتانسیل سنجی انرژیهای تجدیدپذیر در منطقه، اجرای پروژههای دارای اولویت برای بالفعل نمودن این پتانسیلها و همکاری و مشارکت سازمانهای بینالمللی در این پروژهها انجام داده است. اجرای این پروژه به طور کامل با "نقشه راه راهبردی" در زمینه توسعه خدمات برق (برق و انرژی حرارتی، آب و گاز) در جمهوری آذربایجان و تولید برق سازگار با محیط زیست اجرا شده است.
(18 ژوئیه 2018- منبع: Azernews.com)
https://www.azernews.az/business/135008.html
برنامه ریزی برای بهره برداری از دو نیروگاه خورشیدی جدید در آذربایجان
در آینده نزدیک دو نیروگاه خورشیدی جدید در آذربایجان راه اندازی خواهند شد. این نیروگاه ها با پانلهای خورشیدی ساخت داخل، ساخته شده توسط شرکت Azguntex راهاندازی خواهند گردید. نیروگاهی که در منطقه ساحلی شهر باکو ساخته شده کاملا آماده بهره برداری است و تنها نیازمند اتصال این نیروگاه به شبکه برق میباشد. پس از این نیروگاه، نیروگاه خورشیدی شهر سامگیت است که این نیروگاه نیز تقریباً آماده بهرهبرداری است. هم اکنون دو نیروگاه خورشیدی در شهرهای قوبوستان و ساموخ در حال بهرهبرداری هستند. نیروگاه شهر قوبوستان تقریباً کلیه تقاضای برق این شهر را برآورده میسازد. از برنامههای آذربایجان افزایش تعداد نیروگاههای تجدیدپذیر و استفاده کامل از فرصتهای انرژیهای جایگزین در این کشور میباشد. شرکت Azguntex در سال 2012 افتتاح گردید و عمر پانلهای خورشیدی ساخت این شرکت 30 الی 40 سال خواهد بود. آذربایجان در نظر دارد تجهیزات خورشیدی ساخت این کشور را به سایر کشورهای همسایه صادر نماید و در این خصوص با برخی از کشورهای همسایه از جمله ترکیه و ایران مذاکراتی داشته است.
(3 آوریل 2018- منبع: Trend)
https://en.trend.az/business/energy/2881606.html