عراق - اخبار -2018 -1397 |
امضای توافقنامه برق مابین ایران و عراق
طبق اعلام وزیر برق عراق، توافقنامه برق ما بین ایران و عراق امضاء گردید. به گفته وی، در این توافقنامه به همکاری میان دو کشور در فناوریهای جدید انرژی و تبادل دانش و تجربه با طرف ایرانی اشاره شده است. همچنین روز سهشنبه 5 فوریه، رؤسای بانکهای مرکزی ایران و عراق توافقنامهای را جهت تسهیل حل و فصل بدهیهای بغداد به تهران امضاء کردند. بدهیهای عراق به ایران به ارزش 2 میلیارد دلار به جهت واردات برق و گاز و سایر کالاها به این کشور در طی سالهای گذشته میباشد. عراق سالهاست که برای مقابله با کمبود برق، 1000 مگاوات برق از ایران وارد مینماید.
(8 فوریه 2019- منبع: AZERNEWS)
https://www.azernews.az/region/145299.html
تأمین بیش از 1 میلیارد دلار جهت پیشبرد بخش برق در عراق توسط انگلستان
آژانس اعتبار صادرات انگلیس (UKEF)، تأمین مالی قراردادهای بین شرکت جنرال الکتریک و وزارت برق عراق را جهت احداث دو نیروگاه برق سماوا (Samawa) و ذی قار (Dhi Qar)، واقع در شمال غرب بصره به ارزش 620 میلیون دلار به عهده گرفت. همچنین 400 میلیون دلار نیز برای قرارداد راهحلهای شبکهای جنرال الکتریک جهت تعمیر 14 پست برق را نیز عهدهدار شد. این آژانس در بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که تعمیر این پستها موجب افزایش ظرفیت شبکه برق خواهد شد و راهاندازی دو نیروگاه برق به شهروندان دسترسی لازم برای زیرساختهای حیاتی را خواهد داد. این آژانس در سال 2017، تفاهمنامهای را با عراق جهت تأمین زیرساختهای حیاتی این کشور به امضاء رسانیده است. (29 ژانویه 2019- منبع: GCR)
http://www.globalconstructionreview.com/news/uk-provide-1bn-improve-electricity-iraq
|
آغاز پروژه تولید 1000 مگاواتی برق در عراق توسط جنرال الکتریک
شرکت جنرال الکتریک با همکاری وزارت برق عراق تصمیم به راهاندازی پست برقی در منطقه شمال غرب عراق نمود که میتواند تا 1000 مگاوات برق را به شبکه برق این کشور متصل نماید. این تصمیم علاوه بر افزایش ساعتهای برق موجود به کاهش تنگناهای برق کمک میکند. محدوده کاری جنرال الکتریک برای کار در این پروژه شامل طراحی، ساخت تجهیزات، تحویل محل نصب، آزمایش و راهاندازی و آموزش پرسنل میباشد. این شرکت در بیانیهای اعلام کرد: ساخت، نصب، راهاندازی و آزمایش این پروژه توسط مهندسین عراقی جنرال الکتریک و افراد محلی که با این شرکت قرارداد دارند، تکمیل شده است. این پروژه میتواند پستهای 132 کیلوولت را در کدمیه(Kadhmiya) ، الشعله، الصبایت و همچنین 5 پست برق دیگر که قرار است در آینده برنامهریزی شوند، تغذیه نماید و کمک میکند تا برق از نیروگاه بسمایه، نیروگاه گازی تاجی و نیروگاه گازی سیار به شبکه ملی برق متصل شود. این پست برق نقش مهمی در کمک به تأمین برق بیشتر و مورد نیاز به ویژه در فصل تابستان پیش رو دارد. مدیرعامل شرکت جنرال الکتریک گفت: به عنوان یک شریک در پیشرفت زیرساختهای برق عراق، این شرکت به وعده خود به مردم این کشور برای حمایت از دولت جهت ایجاد یک شبکه برق پایدار که به نیازهای آنها پاسخ خواهد داد، ادامه میدهد. به دنبال توافقنامه راهاندازی پست برق در منطقه شمال غرب بغداد، این شرکت قراردادی نیز به ارزش 400 میلیون دلار (معادل 350/8 میلیون یورو) جهت توسعه و بازسازی 14 پست برق دیگر و تأمین تجهیزات حیاتی مانند ترانسفورماتورها، قطعکنندههای مدار و دیگر تجهیزات مربوطه ، امضاء کرده است. پستهای برق مزبور، نیروگاهها در استانهای نینوا، صلاحالدین، الانبار، کربلا، بغداد، قادسیه و بصره را به شبکه برق ملی متصل خواهند کرد.
(24 ژانویه 2019- منبع: Trade Arabia)
|
توسعه همکاریهای بخش برق عراق با ایران
به گفته نخست وزیر عراق، کشورش روابط خود را با ایران در بخش برق گسترش خواهد داد. وی این سخنان را در جلسه حضوری با وزیر نیروی ایران، روز پنجشنبه 27 دسامبر اظهار داشت. سفیر ایران در عراق و وزیر برق عراق نیز در این نشست حضور داشتند. نخست وزیر عراق گفت: بغداد آماده همکاری با تهران برای یافتن راه حل مناسب برای گسترش روابط با ایران در بخش انرژی میباشد. وی گفت: عراق میبایست در بخش تولید برق موفق گردد. به گفته وزیر نیروی ایران، این کشور به طور کامل آماده عرضه انرژی برق به عراق، احداث و بازسازی نیروگاههای تولید برق، کمک به توسعه فناوریهای لازم در این بخش و آموزش نیروی انسانی میباشد. وی همچنین از آمادگی ایران برای کار بر اساس یک زمانبندی مشخص برای کاهش قابل ملاحظه تلفات برق در عراق و در عین حال افزایش تولید برق در این کشور و ارتباط مستقیم بین شبکههای برق دو کشور خبر داد. وزیر نیروی ایران و وزیر نیروی عراق، پس از دو روز مذاکرات فشرده، تفاهمنامهای را برای همکاری در بخش انرژی امضاء کردند. وزیر نیرو در مراسم امضای سند همکاریهای برق ایران و عراق گفت: براساس این سند چارچوب یک همکاری بلندمدت در زمینه بازسازی صنعت برق عراق شکل گرفته است و این توافق به عنوان یک روز تاریخی در صنعت برق این کشور ثبت خواهد شد. همچنین وی در خصوص نقش شرکتهای خصوصی برای اجرایی شدن همکاریهای جدید میان دو کشور، گفت: در حال حاضر بیش از 65 درصد انرژی مورد نیاز ایران توسط بخش خصوصی تولید میشود و طبیعتاً بخش خصوصی ایران نقش بسیار مهمی در عملیاتی شدن این توافقنامه خواهد داشت. طبیعتاً در چارچوب همکاریهای جدید دو کشور صدها شرکت خصوصی ایران نیز در زمینه ساخت تجهیزات و همچنین تأسیسات نیروگاهها و تجهیزات مربوط به آب توزیع آب آشامیدنی، جمعآوری و تصفیه فاضلاب و احداث نیروگاههای تجدیدپذیر خورشیدی با همتایان عراق خود همکاری داشته و در بازار آب و برق این کشور حضوری فعال خواهند داشت.
(27 دسامبر 2018- منبع: trend news agency)
|
تمدید 90 روزه مجوز واردات برق عراق از ایران توسط آمریکا
آمریکا مجوز ادامه واردات برق عراق از ایران را به مدت 90 روز دیگر تمدید کرد. با توجه به عدم بازسازی بخش برق عراق، این کشور قادر به تأمین تقاضای داخلی برق در این کشور نیست و با توجه به اینکه ایران عمده ترین صادر کننده برق به عراق است، وضع تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران، بخش برق عراق را بیش از پیش به مخاطره انداخته است. آمریکا در ابتدا یک مهلت 45 روزه برای عراق تعیین کرد تا جایگزین دیگری به غیر از تهران برای واردات برق و گاز پیدا نماید. اما با توجه به وابستگی شدید عراق به واردات انرژی به ویژه برق از طرف ایران، این مهلت به مدت 90 روز دیگر نیز تمدید شد. بسیاری از کارشناسان انرژی عراق معتقدند که این کشور برای قطع واردات انرژی از ایران به حداقل یکسال مهلت نیاز دارد و چنانچه این مهلت به آن داده نشود احتمال افزایش بحران در بخش برق عراق و ایجاد خاموشیهای طولانی تر وجود خواهد داشت. پیک تقاضای برق در عراق در سال جاری 24 گیگاوات و تولید برق در این کشور تنها 16 گیگاوات بوده است. چنین وضعیتی قطعاٌ منجر به خاموشیهای غیر قابل پیش بینی و طولانی در گرمترین ماههای تابستان خواهد شد. خاموشیهای طولانی یکی از دلایل نا آرامیهایی بود که بصره بزرگترین شهر نفتی عراق را به مدت دوماه درگیر خود نمود. قرارداد واردات برق از ایران به عراق به میزان 1/2 گیگاوات است. عراق به غیر از انرژی، غذا و سایر کالاها را نیز از ایران وارد مینماید و مناسبات سیاسی نزدیکی بین دو کشور وجود دارد. برآورد میگردد که تجارت بین دو کشور تا پایان سال جاری میلادی به 8/5 میلیارد دلار بالغ گردد. آمریکا همچنین از 8 کشور دیگر از جمله چین، یونان، هند، ایتالیا، ترکیه، کره جنوبی، تایوان و ژاپن خواسته است طی 6 ماه واردات انرژی از ایران را به صفر برسانند.
(21 دسامبر 2018- منبع: Tristatehomepage.com)
|
نیاز عراق به 50 میلیارد دلار سرمایه جهت توسعه پروژههای انرژیهای تجدیدپذیر
عراق یک برنامه متنوع و بلندپروازانهای را آغاز کرده که براساس آن، این کشور میتواند 10 درصد از نیازهای انرژی خود را تا سال 2028 از طریق نیروگاههای خورشیدی، بادی و زیست توده تأمین نماید. سرمایهگذاری در نظر گرفته در این خصوص بیش از 50 میلیارد دلار میباشد. خوشبختانه با فراوانی منابع خورشیدی و باد، عراق میتواند به دور از وابستگی به سوختهای فسیلی در دهه آتی، تولید انرژی برق خود را افزایش دهد. عراق از کمبود جدی برق به علت ظرفیت ناکافی و افزایش تقاضا که در حال حاضر فراتر از گسترش ظرفیت است، رنج میبرد. حملات تروریستی داعش در ماه ژوئن 2014، ظرفیت تولید موجود را از 28680 مگاوات به حدود 24020 مگاوات کاهش داد. در حالی که تقاضا 17 هزار مگاوات میباشد. تولید برق در سال 2017 به طور میانگین کمتر از 11300 مگاوات بوده است. هم اکنون، دسترسی به برق کمتر از 15 ساعت در روز از شبکه برق عمومی میباشد. این موضوع، عراق را مجبور به تکیه بر ژنراتورهای دیزلی خصوصی برای پر کردن این شکاف کرده است .در حال حاضر، با توجه به رشد تقاضای 6 درصدی برق، این کشور نیاز به ظرفیت اضافی20 هزار مگاوات جهت پاسخگویی به تقاضا و یا حدود 32500 مگاوات تا سال 2028 دارد. به گفته مشاور ارشد و مدیر توسعه کسب و کار این کشور، با حرکت به سوی اقتصاد پایدار، زیرساخت برق عراق نیازمند سرمایهگذاری قابل توجهی در گسترش ظرفیت و بهبود بهرهوری و تکمیل ظرفیت تولید براساس انرژیهای تجدیدپذیر میباشد. همچنین به گفته وی، عراق دارای ذخایر قابل توجهی از گاز طبیعی میباشد که میتواند برای توسعه نیروگاههای سیکل ترکیبی – گازی استفاده شود. علاوه بر این، متوسط تابش خورشید در این کشور 6/5 کیلووات ساعت/ مترمربع در روز با بیش از 3000 ساعت آفتابی روشن در هر سال میباشد که میتواند فرصتهای قابل توجهی را برای توسعه یا انرژی خورشیدی در سراسر کشور فراهم آورد. در حال حاضر، برنامههای توسعه انرژی تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی، علاوه بر حمایت بانک جهانی، از سوی آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر (ایرنا)، برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) و مرکز منطقهای برای انرژیهای تجدید پذیر و بهرهوری انرژی (RCREEE)، حمایت زیادی شده است. انتظار میرود که تا سال 2028، ظرفیت نصب شده برای نیروگاههای خورشیدی در این کشور، 5 گیگاوات، ظرفیت نصب شده برای انرژی باد حدود 1 گیگاوات و ظرفیت نصب شده برای زیست توده حدود 2/0 گیگاوات باشد. سرمایهگذاری در بخش انرژیهای تجدیدپذیر در این کشور، میتواند فرصتی مناسب برای سرمایهگذاران خصوصی و ارائه دهندگان فناوری جهت گسترش ظرفیتها، ارتقاء و بومی سازی باشد. (13 دسامبر 2018 - منبع: Trade Arabia)
|
عراق خواستار تجدید نظر در بخش برق به جهت رفع تحریم ها و جلوگیری از اعتراضات مردمی
بخش برق عراق در نظر دارد برنامه بلند مدتی را جهت رفع تحریم های ایالات متحده آمریکا برای واردات برق از ایران و همچنین جلوگیری از اعتراضات مردمی در فصل تابستان به جهت خاموشی های مکرربرق برنامه ریزی نماید. وزارت عراق در گام نخست گزینه ایی از جمله اصلاحات نیروگاه ها و خطوط برق جهت کاهش ضایعات و تلفات برق، واردات برق و بهبود جمع آوری صورتحساب های برق به جهت افزایش درآمد را در نظر گرفته است. در ماه نوامبر،زمانی که واشنگتن تحریم هاییعلیه تهران را به جهت برنامه هسته ای ایران مجددا اعمال کرد به عراق اجازه داد تا ظرف مدت 45 روز یک برنامه جلوگیری از استفاده از برق و گاز ایران برای خود در نظر بگیرد. عراق روزانه 28 میلیون متر مکعب گاز جهت تزریق به نیروگاه های خود و همچنین به طور مستقیم 1300 مگاوات برق از ایران وارد کرده است. به گفته سخنگوی وزارت برق عراق، در حال حاضر این کشور برنامه 18 ماهه ای را جهت کاهش واردات برق از ایران در نظر گرفته و قرار است تا دوهفته آینده، یک برنامه پنج ساله شامل ارزیابی های سالانه به آمریکا ارائه دهد که اگر تصویب شد بتواند یک تا 2 سال از ممنوعیت های ایجاد شذه توسط ایالات متحده آمریکا ذر امان بماند. اما انتظار نمی رود که اصلاحات به سرعت انجام شودو وی گفت: عراق دارای 153 میلیارد بشکه ذخایر ثبت شده نفت است اما برای نیروگاه های برق خود به گاز و سوخت با کیفیت بالاتری نیاز دارد.
عراق ممکن بتواند بدون نیاز به برق ایران ادامه بدهد، اما تا زمانیکه بواند گاز خود را استخراج نموده و یا بتواند گازهای سوزانده شده در زمان حفاری نفت را جمع آوری نماید به گاز ایران همچنان نیاز دارد. عراق با استفاده از سوخت خود به اضافه گاز ایران تنها می تواند حدود 16 هزار مگاوات برق تولید کند.
این رقم به مراتب کمتر از میزان کنونی تقاضای برق عراق که حدودا 34 هزار مگاوات است می باشد. اما این تقاضا در فصل تابستان ودر گرمای 50 درجه سلسیوس(122 درجه فارنهایت) به 30 هزار مگاوات هم می رسد.
وی به سرمایه گذاری شرکت زیمنس و جنرال الکتریک به ترتیب به ارزش 10 و 15 میلیارد دلار( معادل 8/8 و 13/3 میلیارد یورو) در بخش اصلاح زیر ساخت ها اشاره کرد و گفت: این دو شرکت می توانند ظرفیت مدت پنج سال 24 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق عراق اضافه کنند و ظرفیت تولید را به 40 هزار مگاوات برسانند.
همچنین وی گفت : عراق حدود 60 درصد از درآمد خود را بدلیل پرداخت نکردن صورتحساب های برق توسط بعضی از افراد از دست می دهد که اگر بتواند آن ا کاهش دهد همچنان می تواند به واردات برق از ایران وابسته بماند.سال قبل عراق با استفاذه از خصوصی ازی به استخدام افاردی جهت جمع آوری بدهی ها اقدام کرد تا اطمینان پیدا کند که خنوارها هزینه های برق خود را پرداخت می نمایند. به گفته یکی از کارکنان اداره توزیع برق عراق با این کار قطع برق در بغداد کاهش یافته است. پیش نویس بودجه سال 2019 عراق نشان می دهد که این کشور 800 میلیون دلار جهت واردات گلز از ایران و حدود 350 میلیون دلار جهت واردات برق از ایران به ایران بدکار است.
(28 نوامبر 2018 - منبع: AFP)
https://www.yahoo.com/news/iraq-seeks-power-revamp-head-off-sanctions-protests-033559293.html
|
امکان صادرات برق مازاد کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به عراق
به گفته یکی از مقامات امارات متحده عربی در روز سه شنبه مورخ 2 اکتبر، این کشور و دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس (GCC) وارد مذاکره با عراق برای اتصال شبکه برق این کشور به شبکه برق خود شدهاند. به گفته معاون وزیر انرژی و صنعت امارات متحده عربی به رویترز، برای انجام این کار، اداره ارتباطات شورای همکاری با مقامات عراقی، اتصال شبکه ارتباطی را در بصره بررسی مینمایند. چندین سال است که در عراق و استان جنوبی آن (بصره)، خدمات رسانی برق کاهش یافته، لذا کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تصمیم گرفتهاند تا برق مازاد خود را به این کشور صادر نمایند. وی گفت: کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، سالانه 100 گیگاوات برق تولید میکنند که در زمستان تنها 30 درصد از آن مصرف میشود. (2 اکتبر 2018 - منبع: ZAWYA)
|
عراق در انتظار جواب از سوی عربستان سعودی جهت همکاری در زمینه برق
به گفته وزارت برق عراق، این کشور منتظر پاسخ عربستان سعودی در خصوص پیشنهادهای همکاری است که در زمینه برق در ماه گذشته از طریق هیأتی از طرف دولت عراق به مقامات عربستان سعودی ارائه شد. به گفته سخنگوی وزارت برق عراق، این پیشنهادها شامل گسترش خطوط انتقال برق میان دو کشور و سرمایهگذاری عربستان در زمینه برق میباشد. به مدت چندین سال است که عراق جهت کاهش کمبود برق در کشورش، برق را از ایران وارد مینماید ولی ایران تصمیم گرفت تا صادرات حدود 1000 مگاوات برق خود را به عراق با توجه به نیازهای کشورش، کاهش دهد. با توجه به آمار ارائه شده، در حال حاضر، عراق 15700 مگاوات برق تولید مینماید در صورتی که به بیش از 23 هزار مگاوات برق نیاز دارد. (26 اوت 2018 - منبع: IRAQI NEWS) |
امضای قرارداد همکاری مابین عراق و ترکیه
عراق در خصوص چندین موضوع همکاری در زمینه برق با ترکیه توافق کرده است. زمینههای همکاری عبارتند از مشارکت شرکتهای ترک در ارتقای نیروگاههای گازی در عراق، همکاری با طرف ترک برای تولید دکل های برق و نیز ارتباط با ترکیه برای واردات 300 مگاوات برق از طریق یک خط انتقال برق به شهر موصل عراق پیش از این عراق 1000 مگاوات برق از ایران وارد می کرده که به دلیل افزایش بدهیهای عراق، فعلاً از جانب ایران قطع شده است. طبق اعلام وزارت برق عراق، در حال حاضر این کشور 15700 مگاوات برق تولید میکند این در حالی است که نیاز این کشور برای تأمین برق بدون وقفه برای مشترکین و سازمانها، 23 هزار مگاوات میباشد.
(20 اوت 2018 - منبع: IRAQI NEWS)
انعقاد قرارداد عراق با زیمنس جهت تعمیر توربینهای گازی
وزارت برق عراق و بخش خدمات برق زیمنس قرارداد جدیدی را امضاء کردند. از اولین اقدامات این قرارداد، تعمیرات اساسی دو توربین گازی SGT5-2000E در نیروگاه الصدر در بغداد میباشد. همچنین شرکت زیمنس کار ارتقای پرهها و تیغهای سه بعدی توربینها را در این نیروگاه به عهده دارد. این نیروگاه 600 مگاواتی، برق حدود 600 هزار واحد مسکونی را تأمین میکند. این شرکت بیش از 80 سال در عراق کار کرده است. به گفته معاون ارشد اجرایی خدمات تولید برق زیمنس در خاورمیانه و آفریقای شمالی، این شرکت متعهد به حمایت از عراق جهت تقویت زیرساختهای برق این کشور با ارائه خدمات نوآورانه میباشد که میتواند به بهبود امکانات موجود کمک نماید. با ارتقای این پروژه، کارآیی توربینها تا 2 درصد افزایش مییابد و باعث صرفهجویی در مصرف سوخت و کاهش میزان انتشار دی اکسید کربن میگردد. پیش از این نیز، زیمنس توربینهای گازی SGT5-2000E نیروگاه خورمال (Khormala) در شمال عراق و نیروگاه بایجی را تأمین کرده است.
(15 اوت 2018 - منبع: POWER Engineering) |
عزل تعدادی از مدیران برق عراق توسط نخست وزیر این کشور پس از اعتراضات مردمی
بیش از یک ماه است که اعتراضات مردمی از شهر بصره در عراق، نسبت به کمبود برق آغاز شده و به شهرهای مختلف این کشور نیز رسیده و در حال گسترش است. این اعتراضات پایتخت این کشور را نیز در بر گرفته است. بدین ترتیب، روز پنجشنبه مورخ 9 اوت، نخست وزیر این کشور در این رابطه، 4 نفر از مدیران برق را از مقام خود عزل و تعدادی دیگر را به منظور سازماندهی مجدد وزارت برق جا به جا کرده است. کسانی که اخراج شدهاند از مسئولین بخشهای سرمایهگذاری، قراردادها، توزیع و اداری در این وزارتخانه بودهاند. این تصمیمگیری پس از عزل وزیر برق این کشور در ماه گذشته به دلیل وخامت بیش از حد در بخش برق صورت گرفت. به دلیل آن که شبکه ملی برق فقط چند ساعت برق را در روز تأمین میکند، بسیاری از عراقیها مجبور به پرداخت هزینه استفاده از ژنراتورها از طریق بخش خصوصی هستند .معترضان همچنین مخالفت خود را در خصوص کمبود آب و بیکاری نیز اعلام کردند. طی 15 سال گذشته، 40 میلیارد دلار ( معادل 34 میلیارد یورو) به بخش برق اختصاص داده شده که توسط سیاستمداران و تجار فاسد با قراردادهای تقلبی که منعقد میکردند، از بین رفته است.
(9 اوت 2018 - منبع: Timesnownews.com)
زیمنس برنده قرارداد ارتقای نیروگاه گازی در عراق
زیمنس، با همکاری یک شرکت ماشین آلات مهندسی چینی (CMEC)، قراردادی را جهت ارتقای یکی از بزرگترین نیروگاههای گازی عراق تحت عنوان شات البصره با این کشور منعقد کرده است. این اقدام به عنوان بخشی از اهداف زیمنس جهت بازسازی زیرساختهای برق عراق میباشد، که بدین ترتیب با ارتقای این نیروگاه 650 مگاوات دیگر به ظرفیت تولید برق 1250 مگاواتی اضافه خواهد شد. براساس این قرارداد، زیمنس پنج توربین بخار با راندمان بالا و با اطمینان از اینکه این افزایش تولید برق بدون هیچگونه نیازی به سوخت اضافی تأمین میگردد، عرضه مینماید. با ارتقای این نیروگاه، از سیکل گازی به سیکل ترکیبی تبدیل میشود و راندمان کلی آن به بیش از 50 درصد افزایش مییابد و برق قابل اعتماد و پاک بین یک میلیون خانوار توزیع میگردد. در اوایل سال جاری، زیمنس قرارداد عرضه دو توربین بخار 5000- SST، مشابه همین پروژه را در رومیلا در دست اجرا داشت که فعلاً متوقف کرده است. بدین ترتیب این پروژه، اولین پروژه بزرگ در زمینه تبدیل سیکل باز به سیکل ترکیبی در عراق میباشد. این شرکت در بیانیهای اعلام کرده که ارتقای این دو پروژه "رومیلا و شات البصره" تا سال 2020 برنامهریزی شده است.
(9 اوت 2018 - منبع: Trade Arabia)
حمله مجدد به خطوط برق توسط گروه های محارب در عراق
دولت عراق روز یکشنبه مورخ 5 اوت اعلام کرد که گروههای محارب طی دو ماه گذشته، 8 بار به خطوط برق ولتاژ بالا در چندین استان حمله کردهاند. وزارت برق عراق گفت که مجبور به بازگشایی خط 400 کیلوولت بین کرکوک و دیاله بعد از حملات تروریستی و خرابکاری که موجب کاهش و قطع خطوط برق در روز پنجشنبه مورخ 2 اوت گردیده بود، شده است. با هشتمین حمله و خسارت به این خط برق در طی دو ماه گذشته، کرکوک، صلاحالدین و نینوا از نعمت برق بیبهره بودند و در تاریکی به سر میبردند. یک منبع خبری در وزارت برق در روز یکشنبه به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که در حال حاضر، صدمات وارده شده به خطوط کرکوک و دیاله تعمیر شده و مجدداً جریان برق برقرار شده است. در ماه گذشته به دلیل کاهش و قطعی برق و گرمای بیش از حد هوا، اعتراضات گستردهای در استانهای این کشور به وجود آمده که همچنان ادامه دارد.
(5 اوت 2018 - منبع: The Daily Star)
|
بازسازی نیروگاه بایجی عراق توسط زیمنس و شرکت ساخت و ساز اوراسکام
شرکت زیمنس و شرکت ساخت و ساز اوراسکام مصری، جهت بازسازی نیروگاه بایجی در شمال عراق که توسط نیروهای داعش در جنگ آسیب دیده بود، قرارداد مشارکتی امضاء کردند. این شرکتها با همکاری با یکدیگر تصمیم دارند تا ظرفیت تولید این نیروگاه را تا 1500 مگاوات افزایش دهند. پیش از این شرکت اوراسکام با وزارت برق عراق قراردادی را به مبلغ 363 میلیون دلار (310/6 میلیون یورو) جهت احداث یک نیروگاه 960 مگاواتی به امضاء رسانده بود.
(10 ژوئیه 2018 - منبع: Dinardaily.net) |
گروه سوئدی – سوئیسی ABB برنده سفارشات وزارت برق عراق
گروه سوئدی – سوئیسی ABB برنده سفارشات وزارت برق عراق برای تحویل 5 پست ثابت و 15 پست سیار 132 کیلوولتی جهت تقویت شبکه برق و تأمین برق در مرکز عراق شد. دولت عراق به بازسازی کشور و سرمایهگذاری در شبکه برق به عنوان بخشی از برنامههای بلندمدت خود از طریق توسعه زیرساختهای برق و تأمین نیازهای برق پرداخته است. همچنین گروه ABB، به عنوان بخشی از این پروژهها، ملزم به تأمین محصولات اصلی نظیر، دستگاههای گازی و عایقهای الکتریکی، ترانسفورماتورها و بانکهای خازنی جهت بهبود کیفیت سیستمهای اتوماسیون پیشرفته بر پایه IEC 61850 و سیستمهای حفاظتی و مخابراتی برای کنترل و نظارت از وضعیت پست برق میباشد. به گفته رئیس بخش بازاریابی گروه ABB ، نصب پستهای برق با گسترش ظرفیت و توسعه زیرساختهای برق به بهبود تأمین برق عراق کمک خواهد کرد.
(4 ژوئن 2018 - منبع: طلوع نیوز)
|
انعقاد قرارداد بین عراق و اردن جهت نصب و راهاندازی سه نیروگاه خورشیدی فتوولتاویک در مجموع با ظرفیت 175 مگاوات در عراق
وزارت برق عراق روز چهارشنبه 18 آوریل، قراردادی را جهت نصب و راهاندازی سه نیروگاه خورشیدی فتوولتائیک در مجموع با ظرفیت 175 مگاوات در استانهای انبار و واسط با یک شرکت اردنی تحت عنوان ال گونا (El Couna) منعقد کرد. به گزارش سخنگوی رسمی وزارت برق عراق، از این سه نیروگاه، یکی با ظرفیت 100 مگاوات در منطقه امیریات در استان انبار و دو تای دیگر در مناطق بدره و یاسان استان واسط هر یک به ترتیب با ظرفیت 50 و 25 مگاوات احداث خواهد گردید. وی گفت: اجرای این پروژه به مدت 8 ماه و با یک سرمایهگذاری 15 ساله طول خواهد کشید و این وزارتخانه برق را از این شرکت به ازای هر کیلووات ساعت 3/5 سنت و یا به ازای هر مگاوات 35 دلار خریداری خواهد نمود.
(18 آوریل 2018 - منبع: NENOSPLACE.FORUMOYION)
|
راهاندازی مجدد نیروگاه 750 مگاواتی القیاره در موصل عراق به کمک شرکت جنرال الکتریک
وزارت برق عراق به کمک شرکت جنرال الکتریک، در حال انجام تعمیر و بازسازی زیرساختهای نیروگاه 750 مگاواتی القیاره در موصل، که اخیراً در جنگ آسیب دیده است، میباشند و تصمیم دارند که این نیروگاه را مجدداً راهاندازی نمایند. طبق اعلام شرکت جنرال الکتریک در حال حاضر، این شرکت در حال انجام تعمیر 6 توربین گازی GE9E و تعمیر و نگهداری سیستمهای پاکسازی مخازن سوخت میباشد. همچنین این تیم، در حال انجام تعمیر و بازسازی سایر تجهیزات نیروگاه با هدف مجدد تولید برق تا پایان سال میباشند. به گفته سخنگوی رسمی وزارت برق عراق، نیروگاههای موصل طی این درگیریها خسارات زیادی را متحمل شدند که به شدت ظرفیت تولید برق این شهر را کاهش داده است. وی گفت: یکی از اولویتهای وزارتخانه، بازسازی زیرساختهای برق و رفع نیازهای روزانه شهروندان در این شهر میباشد. همچنین به گفته رئیس و مدیرعامل شرکت جنرال الکتریک در آفریقا، هند و خاورمیانه؛ نیروگاه القیاره، بخش مهمی از زیرساختهای برق موصل میباشد و این شرکت متعهد به همکاری با وزارت برق عراق جهت سرعت بخشیدن به کارهای تعمیر و بازسازی این نیروگاه است که امید میرود بتواند تا پایان سال جاری مجدداً برق تولید نماید.
(3 آوریل 2018 - منبع: MECONSTRUCTIONNEWS)
|
اخبار عراق 2017-1396 |
تمدید قرارداد واردات برق از ایران توسط عراق
وزیر برق عراق به همراه هیئت عراقی روز یکشنبه 11 مارس به تهران آمد و با وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران دیدار کرد. در این دیدار، مقرر گردید، ایران برای یک سال دیگر، برق را به عراق صادر نماید. ایران از طریق 4 خط انتقال برق، 1000 مگاوات برق را به عراق صادر مینماید.
(12 مارس 2018 - منبع: The Iraq File)
|
واردات برق از کویت توسط عراق
به گفته سخنگوی وزارت برق عراق در روز چهارشنبه 21 فوریه، عراق به زودی واردات برق از کویت را از طریق خطوط برق آغاز خواهد کرد. وی گفت: این خطوط برق به طول 50 کیلومتر گسترش خواهند یافت تا بتوانند بیش از 200 مگاوات برق را به شبکه ملی برق عراق وارد نمایند. وی خاطر نشان کرد که عراق از طریق 4 خطوط برق نیز، تا 1200 مگاوات برق را از ایران وارد مینماید. همچنین وی اشاره کرد که علیرغم عدم وجود خطوط برق میان عراق و عربستان سعودی، راهحلهای ویژه جهت انتقال برق میان دو کشور از سوی عراق در حال بررسی است که میتواند در بلندمدت اجرا شود.
(21 فوریه 2018 - منبع: IRAQINEWS)
|
کاهش 800 مگاواتی در ظرفیت شبکه برق ملی عراق به دلیل خسارت به دکل های برق
وزارت برق عراق روز جمعه 19 ژانویه اعلام کرد به دلیل هوای طوفانی و شرایط بد آب و هوایی در استان دیاله، برخی از دکلهای برق این استان سقوط کردند و به دنبال آن ظرفیت شبکه برق ملی با کاهش 800 مگاواتی مواجه شد. قطع شدن خطوط برق ولتاژ بالای دیاله – کرکوک به دلیل سقوط دکلهای برق، منجر به کاهش 400 مگاوات در دو شهر کرکوک و موصل گردید، همچنین این موضوع، موجب قطع خطوط توزیع برق مرصاد – دیاله گشته و منجر به کاهش 400 مگاواتی شده و در پی آن، بغداد و استانهای مناطق مرکزی را نیز تحت تأثیر قرار داده است. سخنگوی وزارت برق عراق گفت: مهندسین و کارکنان فنی بلافاصله شروع به تعمیر دکلهای برق کردند و کار آنها همچنان ادامه خواهد داشت.
(19 ژانویه 2018 - منبع: IRAQ's ECONOMIC CENTER)
|
کاهش صادرات گاز به کرکوک عراق توسط ایران
به گفته فرماندار کرکوک، ایران صادرات گاز به کرکوک را کاهش داده و این موضوع موجب کاهش تولید برق و افزایش خاموشیها در این منطقه شده است. وی گفت که این مسئله همزمان با آغاز عملیات پاکسازی منطقه از داعش صورت گرفته است. وی همچنین اظهار داشت، در دیدار با نمایندگان تمامی ادارات برق عراق، توافقنامهای صورت گرفته که به موجب این توافقنامه، وزارت برق عراق میبایست 100 – 150 مگاوات برق خط دیاله را جهت جلوگیری از قطعیهای برق تأمین نماید. همچنین، وی از وزارت برق عراق خواست تا سرعت تعمیر واحدهای تولید در نیروگاه تازا (Taza) با ظرفیت روزانه 260 مگاوات را که توسط شرکت زیمنس انجام میشود، افزایش دهد. همچنین خواستار تکمیل پروژه نیروگاه دبیس با ظرفیت 320 مگاوات گردید که توسط یک شرکت ایرانی انجام میشود. در ماه ژوئن سال جاری، ایران صادرات گاز خود را به عراق بعد از چند سال تأخیر شروع کرده بود که مجدداً آن را کاهش داده است. در سال 2013، بین این دو کشور، که هر دو عضو اوپک میباشند، توافقنامهای صورت گرفته بود که براساس آن قرار شد ایران سوخت نیروگاههای برق عراق را تأمین نماید.
(4 دسامبر 2017 - منبع: Thebaghdadpost)
|
مدرن سازی چهار نیروگاه در عراق با پشتیبانی زیمنس
زیمنس با هدف کمک به افزایش عرضه انرژی در عراق، توافقنامهای را با وزارت برق این کشور امضاء کرد. براساس این توافقنامه، زیمنس خدمات نگهداری و ارتقای 7 واحد تولید برق را در چهار نیروگاه واقع در جنوب بصره، صلاحالدین، منطقه میانه و فرات میانه فراهم خواهد کرد. به طور تقریبی با 15700 مگاوات ظرفیت تولید برق در دسترس، وزارت برق عراق قصد دارد در دسترس بودن و قابلیت اطمینان عرضه برق را با کمترین میزان تلفات بهبود بخشد. به گفته وزیر برق عراق، انتظار میرود این پروژه خدماتی با همکاری زیمنس از برنامههای توسعه صنعتی کشور پشتیبانی کند و تقاضای رو به رشد مردم از برق را تأمین نماید. معاون ارشد اجرایی خدمات تولید برق شرکت زیمنس در خاورمیانه با بیان این توافقنامه گفت: ارتقای نیروگاهها نه تنها قابلیت اطمینان آنها را افزایش میدهد، بلکه باعث افزایش کارایی و ظرفیت تولید نیز میگردد. همچنین این شرکت کارهای تعمیر و نگهداری از چهار نیروگاه را انجام خواهد داد. خدمات نگهداری و ارتقای این نیروگاهها به افزایش قابلیت اطمینان و کارایی این واحدها کمک میکند تا بیش از 1000 مگاوات برق تولید نمایند که 400 مگاوات بیشتر از تولید برقی است که هماکنون دارند و بدین ترتیب، 10 درصد در مصرف سوخت صرفهجویی خواهد شد. طبق گفته زیمنس، این میزان جهت تأمین برق قابل اعتماد حدود سه میلیون نفر کافی میباشد.
(30 نوامبر 2017 - منبع: TECHNICAL REVIEW MIDDLE EAST)
|
انعقاد دو قرارداد برق جهت نصب و راهاندازی شش نیروگاه خورشیدی در دو استان بابل و انبار عراق
وزارت برق عراق روز جمعه 27 اکتبر، دو قرارداد سرمایهگذاری جهت نصب و راهاندازی 6 نیروگاه خورشیدی در مجموع با ظرفیت 465 مگاوات در دو استان انبار و بابل با شرکت سما بغداد در اردن به امضاء رسانید. قراردادها توسط اداره کل تولید برق مرکزی و اداره کل تولید برق در منطقه فرات میانه با شرکت سما بغداد در اردن و با همکاری شرکت آمریکایی آسمان آبی جهت نصب و راهاندازی 6 نیروگاه خورشیدی منعقد گردید. قرار است 5 نیروگاه در استان انبار در مناطق الرمادی، فلوجه، امریه – آل سمود و کارما به ترتیب با ظرفیت تولید 100، 40، 50 و 50 مگاوات که در مجموع 240 مگاوات میباشد، احداث گردد و ششمین نیروگاه به نام نیروگاه اسکندریه در استان بابل با ظرفیت تولید 225 مگاوات احداث شود. زمان اجرای این پروژه 8 ماه و دوره بازگشت سرمایه 15 سال میباشد و وزارت برق عراق از شرکت سرمایهگذاری شده، برق را به ازای هر کیلووات ساعت 3/5 سنت یعنی 36 دلار در هر مگاوات خریداری خواهد نمود.
(27 اکتبر 2017 - منبع: Dinar Updates)
|
عقد دو قرارداد جهت نصب چهار نیروگاه خورشیدی در استانهای مثنی و نجف توسط وزارت برق عراق
وزارت برق عراق روز پنجشنبه 19 اکتبر، دو قرارداد سرمایهگذاری جهت نصب چهار نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 230 مگاواتی در استانهای مثنی و نجف منعقد کرد. کل ظرفیت در استان مثنی 130 مگاوات و برای منطقه حیدریه نجف 100 مگاوات میباشد. به گفته سخنگوی وزارت برق عراق، قرار است این وزارتخانه برق را به مدت 15 سال از شرکتهای سرمایهگذار، به میزان 3/5 سنت به ازای هر کیلووات ساعت و یا 35 دلار به ازای هر مگاوات ساعت خریداری نماید.
(19 اکتبر 2017 - منبع: IRAQ'S ECONOMIC CENTER)
|
افزایش تولید برق در نیروگاه هارتای عراق توسط وام اعطایی ژاپن
در تاریخ 7 سپتامبر، جلسهای با حضور معاون وزیر برق عراق، نمایندگان استان بصره و مقامات وزارت برق این کشور، سفیر ژاپن در عراق و نماینده ارشد دفتر همکاریهای بینالمللی ژاپن (JICA) در این کشور برگزار شد. در این جلسه، مقرر گردید واحد شماره 4 نیروگاه حرارتی هارتا (Hartha)، به وسیله وام ODA ژاپن بازسازی گردد و مجدداً کار خود را آغاز کند و 200 مگاوات از برق شبکه را تأمین نماید. نیروگاه حرارتی هارتا در ابتدا، با 4 واحد 200 مگاواتی، در مجموع جهت تولید 800 مگاوات برق ساخته شده بود. این نیروگاه یکی از بزرگترین نیروگاهها در منطقه بصره میباشد که در سال 1982 توسط شرکتهای ژاپنی و نیز کمک مالی ژاپن احداث گردید. با این وجود، به علت پیری و همچنین آسیبهای جدی در طی درگیریهای گذشته، دو واحد از 4 واحد این نیروگاه به مدت چندین سال، غیر فعال بوده است. کار دو واحد باقیمانده با شمارههای 1 و 4، با سعی و تلاش کارکنان وزارت برق عراق، علیرغم تضعیف ظرفیت تولید و اختلالات مکرر ادامه دارد. جایکا توافقنامه وام ODA را به میزان 20224 میلیون ین (194 میلیون دلار) در تاریخ 23 فوریه سال 2015 با دولت عراق، برای تأمین مالی پروژه بازسازی واحد 4 این نیروگاه به امضاء رسانید و تا به امروز نیز از این پروژه حمایت مالی کرده است. با اجرای این پروژه، تولید برق سالیانه واحد از 860 گیگاوات ساعت به 1489 گیگاوات ساعت افزایش خواهد یافت که این به معنی تأمین مصرف برق 800 هزار نفر عراقی به مدت یک سال است. همچنین، این پروژه به پایداری تأمین برق کمک میکند. جایکا، علاوه بر پشتیبانی مالی از واحد 4 نیروگاه هارتا، وام ODA را جهت بازسازی واحد شماره 1 این نیروگاه نیز در تاریخ 5 اوت 2017 با این کشور به امضاء رسانید. (11 سپتامبر 2017 - منبع: Iraq-business news)
http://www.iraq-businessnews.com/2017/09/11/japanese-loan-boosts-output-at-hartha-power-station/ |
شرکت ABB برنده سفارش 30 میلیون دلاری به منظور تقویت زیرساختهای برق در عراق
شرکت ABB، سفارشی جهت راهاندازی و نصب یک پست برق در نیروگاه رمیلا در منطقه بصره در جنوب عراق را دریافت کرد. این نیروگاه توسط گروه هولدینگ شارما (SHG)، یکی از بزرگترین سازندگان خصوصی در صنایع و تولیدکننده مستقل برق، اداره میشود. انتظار میرود با نصب این پست برق، نیروگاه رمیلا بتواند ظرفیت تولید برق را تا حدود 20 درصد افزایش دهد و به 3 هزار مگاوات برساند که به شبکه ملی برق عراق که در حال حاضر 13 هزار مگاوات است، افزوده میگردد. این در حالی است که این میزان از تقاضای پیک بار در این کشور که حدود 23 هزار مگاوات میباشد، کمتر است. عراق بین تقاضای بالای برق و ظرفیت تولید کم برق از طریق تعدیل بار، تعادل برقرار میکند. به طوریکه برای 34 میلیون شهروند، روزانه فقط 15 ساعت برق قابل دسترس در نظر گرفته میشود. امید میرود با احداث نیروگاه جدید، ظرفیت تولید برق افزایش یابد و از رشد اقتصادی این کشور حمایت شود.
(6 سپتامبر 2017 - منبع: CTSS)
|
پذیرش توافقنامه خدمات گسترده توسط زیمنس جهت تولید برق در یک نیروگاه گازی در کردستان عراق
گروه تجاری کار (KAR) در منطقه کردستان عراق، توافقنامه خدمات موجود با شرکت زیمنس را توسعه داد. طبق این توافقنامه، شرکت زیمنس عملیات تعمیر و نگهداری (O&M) برای واحدهای جدید نیروگاه گازی واقع در منطقه کردستان عراق را انجام خواهد داد. به گفته زیمنس، نیروگاه خرمله (Khormala) 30 درصد از تقاضای برق مورد نیاز منطقه کردستان عراق را تأمین میکند و در حال حاضر، نیاز مصرف برق بیش از 4 میلیون عراقی را برطرف مینماید. طبق این توافقنامه انعطاف پذیری عملیات، در دسترس بودن و عملکرد توربینهای گازی در 15 سال آینده بهبود خواهد یافت. زیمنس براساس توافق چند ساله نیروگاه خرمله با گروه تجاری کار (KAR)، مسئول عملیات و نگهداری 6 توربین گازی خط SGT5-2000E، 6 ژنراتور خط SGen5-100A و همچنین مسئول سیستمهای کمکی و فرعی میباشد. این شرکت، از سال 2013 تا کنون قرارداد چند سالهای جهت برنامههای عملیاتی و نگهداری نیروگاه خرمله با گروه کار، بسته است.
(22 اوت 2017 - منبع: EBR)
|
سرمایهگذاری بر روی دو پروژه برق در عراق توسط انگلیس
منابع مالی انگلیس گزارش دادند که این کشور از مرحله اولیه ساخت دو نیروگاه برق 750 مگاواتی در جنوب عراق حمایت خواهند کرد. جزئیات بیشتری از سایتهای این دو نیروگاه ارائه نشده است. از سوی دیگر دولت انگلیس موافقت کرده تا وامهای 10 میلیارد پوندی (13 میلیارد دلار) را جهت تأمین مالی پروژههای زیربنایی که توسط شرکتهای انگلیسی به اجرا در میآیند در اختیار دولت عراق قرار دهد.
اعطای وام 195 میلیون دلاری به عراق از سوی ژاپن جهت کمک به یک پروژه برق
به گفته یکی از مقامات دولتی عراق، قرار است ژاپن وامی به مبلغ 195 میلیون دلار جهت کمک به تعمیر یک نیروگاه حرارتی در جنوب استان بصره به عراق اعطا نماید. اگرچه عراق یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت اوپک میباشد، اما کشورش با خطر کمبود برق مواجه است. به گفته آژانس خبری رویترز، قرارداد این وام در طی بازدید وزیر امور خارجه ژاپن با نخست وزیر عراق به امضاء رسید. طبق گفته این آژانس، عراق نیاز به تأمین مالی خارجی دارد تا بتواند کسری بودجه 21/44 میلیارد دلاری در سال جاری را جبران نماید. این کسری بودجه به دلیل کاهش قیمت جهانی نفت و نیز هزینههای مرتبط با جنگ علیه داعش به وجود آمده است.
(8 اوت 2017 - منبع: TECHNICAL REVIEW)
معامله 30 میلیون دلاری با گروه ABB (گروه عملیاتی در رباتیک، فناوری های برق و اتوماسیون) جهت راهاندازی و تأمین نیروگاه رمیلا در عراق
گروه ABB سفارشی به ارزش30 میلیون دلار جهت تأمین و راهاندازی نیروگاه 3 هزار مگاواتی رمیلا در منطقه بصره عراق با هدف افزایش 20 درصدی ظرفیت تولید برق دریافت کرده است. این نیروگاه توسط شرکت شامارا هولدینگ (SHG)، یکی از بزرگترین سازندگان خصوصی صنعتی عراق و تولیدکننده مستقل برق، اداره میشود. انتظار میرود این نیروگاه با افزایش تقاضای برق روبرو شود. در حال حاضر، تولید برق فعلی عراق 13 هزار مگاوات و کمترین میزان تقاضای پیک بار در کشور حدود 23 هزار مگاوات میباشد. هم اکنون عراق در حال مدیریت کردن تقاضای بالای برق و ظرفیت کم تولید در پیک بار میباشد و روزانه تقریباً 15 ساعت برق را در اختیار 35 میلیون شهروند خود قرار میدهد و این موضوع مانع رشد اقتصادی عراق میشود. امید میرود عراق از طریق نیروگاههای جدید، تولید برق را افزایش دهد و از روند توسعه کشور پشتیبانی نماید. به گفته رئیس شبکههای برق ABB، این گروه برای تأمین تقاضای برق عراق، بر افزایش ظرفیت و تقویت زیرساختهای برق این کشور متمرکز میباشد.
(6 اوت 2017 - منبع: arabianindustry.com)
http://www.arabianindustry.com/utilities/news/2017/aug/6/abb-bags-30mn-substation-deal-for-iraqs-rumaila-power-plant-5793346
فروش برق به عراق از طریق بخش خصوصی توسط منطقه کردستان عراق
طبق گزارش NRT (رادیو و تلویزیون نایلا)، منطقه کردستان عراق قصد دارد برق را از طریق بخش خصوصی به استانهای دیگر عراق صادر نماید. پروتکل تهیه شده توسط این پروژه تحت نظارت وزارت برق و شورای وزیران کردستان عراق میباشد. رئیس کمیته پارلمانی انرژی و منابع طبیعی گفت: بغداد و اربیل توافق کردهاند که عراق سوخت مورد نیاز نیروگاههای تولید برق را تأمین کند و در عوض، منطقه کردستان عراق، برق استانهای صلاحالدین و موصل را تأمین نماید. این در حالی است که هنوز پارلمان کردستان از این توافقات اطلاع ندارد و تنها دولت اقداماتی در خصوص آن انجام داده است. قرار است برق این منطقه صادر شود در حالی که، هنوز مشترکین این منطقه با کمبود برق مواجه هستند. در حال حاضر، وزارت برق منطقه کردستان عراق، 2500 مگاوات برق تولید میکند، در حالی که این منطقه نیاز به 4 هزار مگاوات برق جهت تأمین برق 24 ساعته عمومی دارد.
(6 اوت 2017 - منبع: ) NRT
|
رسیدن عراق به میزان تولید برق بیش از حد انتظار برای اولین بار
وزارت برق عراق اعلام کرد: برای اولین بار به تولید برق بیش از حد انتظار رسیده است، که این موضوع در تاریخ عراق بی سابقه میباشد. طبق گفته این وزارتخانه، تولید برق بیش از 15 هزار مگاوات بوده است. عراق در دهههای گذشته با بحران کمبود تولید برق و توزیع آن مواجه بوده و این بحران از سال 2003 به بعد، علیرغم وجود میلیاردها دلار سرمایهگذاری، به دلیل فساد و شکست پروژهها و هزینههای بالای تولید برق، افزایش یافته و منجر به ساعتها قطع جریان برق شده است. حدود یک سال است که وزارت برق عراق در زمینههای خصوصیسازی و سرمایه گذاری در بخش برق فعالیتهای گستردهای را انجام داده و همچنین در تلاش است تا مصرف برق را تا حد ممکن کاهش دهد.
(20 ژوئیه 2017- منبع: IRAQ'S ECONOMIC CENTER)
تأمین روزانه 700 مگاوات برق دو استان نینوا و صلاحالدین
وزیر نفت عراق روز چهارشنبه مورخ 19 ژوئیه اعلام کرد به همراه وزارت برق این کشور، قراردادی را با یک شرکت خودروسازی جهت تأمین برق روزانه استانهای نینوا و صلاحالدین به میزان 700 مگاوات، منعقد کرده است. در این قرارداد قید شده است که این شرکت میبایست برق این دو استان را تأمین و به شبکه ملی متصل نماید. وی گفت: در این خصوص، دو وزارت برق و نفت عراق نیز، جهت هماهنگی و ادامه خدمات به شهروندان موظف به اجرای تعهدات در این قرارداد میباشند.
(19 ژوئیه 2017- منبع: IRAQ NEWS)
تهیه چهار توربین گازی GT13E2 برای نیروگاه منصوریه در عراق توسط جنرال الکتریک
شرکت جنرال الکتریک، چهار تورین گازی GT13E2 را برای نیروگاه منصوریه در استان دیاله در عراق تهیه کرده است. در حال حاضر، دو واحد از این توربینها با ظرفیت 180 مگاوات با شبکه برق عراق هماهنگ شدهاند و کار دو واحد دیگر نیز در حال انجام است. ساخت و ساز این نیروگاه به دلیل نزاع و درگیری در منطقه آسیب دیده و این امر سبب کندی پیشرفت کار شده است. این نیروگاه پس از راهاندازی تا 3 ماه اول توسط شرکت جنرال الکتریک اداره خواهد شد و پس از آن مستقیماً تحت نظارت وزارت برق عراق خواهد بود. انتظار میرود اگر این نیروگاه به سیکل ترکیبی تبدیل شود، بهرهوری آن حداکثر 55 درصد گردد. به گفته سخنگوی وزارت برق عراق، تمرکز این کشور بیشتر بر روی بازسازی و تقویت زیرساختهای برق عراق به ویژه با توجه به افزایش تقاضا در فصل تابستان میباشد.
(19 ژوئیه 2017- منبع: POWERTECHNOLOGY.COM)
|
نیاز عراق به گاز ایران به مدت 7 سال جهت تولید برق
وزیر برق عراق روز پنجشنبه مورخ 13 ژوئیه اعلام کرد که عراقیها جهت تأمین سوخت نیروگاههای برق خود تا 7 سال آینده نیاز به منابع پایدار گاز طبیعی ایران خواهند داشت. این امر به این دلیل است که گازطبیعی تولید شده از میادین این کشور در جنوب استان بصره جهت تولید برق، کافی نمیباشد. به گفته وزیر برق عراق، گاز میادین بصره نمیتواند به طور مستقیم تا قبل از عبور از مراحل پالایش و جداسازی به سمت مولدهای برق هدایت شود. طی دو سال گذشته، وزارت برق عراق سوخت نیروگاههای خود را افزایش داده، انتظار میرود این میزان افزایش در آینده، بیشتر نیز گردد. بدین ترتیب در صورت رفع نیاز گازطبیعی از طریق واردات، به زودی نیروگاههای جدید نیز وارد عمل خواهند شد. ایران در ماه ژوئن سال جاری، پس از چند سال وقفه، صادرات گاز خود را به عراق شروع کرد. صادرات گاز ایران به عراق از 7 میلیون مترمکعب در روز آغاز و به 35 میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید. در این خصوص، دو قرارداد جداگانه جهت تأمین سوخت نیروگاههای برق در بغداد و بصره مابین ایران و عراق امضاء گردیده است. (13 ژوئیه 2017- منبع: IRAQI NEWS)
امضای قرارداد مابین وزارت نفت عراق و جمعی از شرکتهای وابسته به وزارت برق این کشور جهت تأمین برق استان نینوا به مدت 3 سال
وزارت نفت عراق، قراردادی را با جمعی از شرکتهای وابسته به وزارت برق عراق، جهت تأمین برق استان نینوا با ظرفیت 875 مگاوات و به مدت 3 سال به امضاء رساند. هزینه سرمایهگذاری در این قرارداد به ازای هر مگاوات برق، 2/3 دلار میباشد. این استان در حال حاضر، به دلیل عملیات نظامی جهت از بین بردن داعش، از کمبود زیرساختها به ویژه کمبود برق، رنج میبرد.
(10 ژوئیه 2017- منبع: IRAQS ECONOMIC CENTER)
http://en.economiciraq.com/2017/07/10/the-ministry-of-oil-signed-a-contract-with-a-coalition-of-iraqi-companies-to-equip-nineveh-power-for-three-years
|
امضای قرارداد جدید جهت خصوصی سازی بخش توزیع برق در عراق
وزارت برق عراق روز سه شنبه مورخ 30 مه اعلام کرد، قرارداد جدیدی جهت خصوصیسازی بخش توزیع برق در بغداد مابین اداره کل توزیع برق عراق و شرکت هلال المجد (Hilal Al Majd) به امضاء رسید. این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد:"پس از موفقیت به دست آمده با مشارکت بخش خصوصیسازی در بخش توزیع برق مناطق کرخه و رصافه (Rusafa)، مدیرکل ادراه کل توزیع برق عراق، قرارداد دیگری با شرکت هلال المجد جهت تعمیر و نگهداری از تجهیزات برقی و همچنین خدمات برقرسانی به 10 فروشگاه، 49 روستای منطقه رشیدیه و دو ناحیه 215 و 223 در منطقه حسینه را، به امضاء رسانید.
(30 مه 2017- منبع:The I.Q.D. Team Connection )
|
نیاز عراق به 22 هزار مگاوات برق جهت رفع بحران برق در این کشور
طبق گفته وزارت برق عراق، این کشور جهت رفع بحران برق نیاز به 22 هزار مگاوات برق دارد. در حال حاضر، برق قابل دسترس در این کشور، 14 هزار مگاوات میباشد. در سال 2015، وزارت برق عراق شروع به خصوصیسازی پروژههای برقی در مناطق زیونه (Zayouna) و یرموک (Yarmouk) کرد، اما تعداد زیادی از استانهای جنوبی به بهانه حمایت از فقرا، خصوصیسازی پروژههای برقی را رد کردند.
(30 آوریل 2017- منبع: IRAQI DINAR)
|
تأمین برق منطقه کردستان عراق توسط وزارت برق عراق
وزارت برق عراق در حال برنامهریزی جهت تأمین برق موصل و مناطق اطراف آن در منطقه کردستان عراق میباشد. وزیر این وزارتخانه در دیدار با مجتمع گروه صنعتی در اربیل عراق، خواستار پیدا کردن مکانیزمی جهت تأمین برق مناطق آزاد در موصل و دشت نینوا گردید. طبق اطلاعات به دست آمده، وزیر برق این کشور از مجتمع گروه صنعتی خواست تا 700 مگاوات برق مناطق آزاد از استان نینوا را تأمین نماید، در عوض دولت نیز موافقت مینماید تا گاز و نقدینگی این مجتمع را تأمین کند. به گفته مدیر اجرایی این مجتمع، در حال حاضر، مجتمع گروه صنعتی موافقت خودش را اعلام کرده و اگر منطقه کردستان عراق نیز بتواند از بغداد تأییدیه بگیرد، این مجتمع، قادر خواهد بود تا برق موصل را تأمین نماید. با توجه به بحران مالی به وجود آمده در منطقه کردستان عراق به واسطه جنگ با داعش، فعالیت چندین نیروگاه برق این منطقه، به دلیل عدم تأمین سوخت لازم جهت تولید برق، به صورت تعلیق درآمده است. (18 آوریل 2017- منبع: K24)
ساخت نیروگاه برق در عراق با ظرفیت تولید 7 هزار مگاوات برق توسط مجتمع گروه صنعتی اردن
مجتمع گروه صنعتی اردن در ساخت یک نیروگاه بزرگ برق در شهر بغداد در عراق، با شرکت جنرال الکتریک همکاری خواهد نمود. این نیروگاه پس از اتمام، قادر به تولید 7 هزار مگاوات برق خواهد شد. پروژه جدید که توسط مجتمع گروه صنعتی اردن ساخته خواهد شد، قادر خواهد بود پس از اتمام، 3 هزار مگاوات مازاد برق را به شبکه برق وارد نماید. به گفته این مجتمع، فعالیت شرکت جنرال الکتریک در حال حاضر ارائه تجهیزات پیشرفته برای نیروگاههای برق در اربیل، سلیمانیه و دهوک است که در مجموع، ظرفیت نصب شده برای آنها 4 هزار مگاوات میباشد و توسط این مجتمع اداره میشوند. این مجتمع، اداره این پروژه جدید در بغداد را نیز پس از اتمام به عهده خواهد گرفت. (14 آوریل 2017- منبع: Trade Arabia)
|
برنامههای کمیسیون انرژی بصره برای خرید برق از شرکتهای سرمایهگذاری در عراق
کمیسیون انرژی استان بصره پیشنهاد داده است تا از شرکتهای تولید برق در دسترس، برق خریداری نماید. رئیس این کمیسیون پیشنهاد داد، برق را از نیروگاه 100 مگاواتی تولید برق الهرتا (Al-Hartha) که تولید خود را از ماه نوامبر 2016 متوقف کرده است، خریداری نمایند. در حال حاضر، تولید برق در این استان به 2800 مگاوات رسیده، اما این مقدار را شبکه ملی برق دریافت میکند. این در حالی است که این استان در فصل زمستان به 1500 مگاوات برق نیاز دارد و در فصل تابستان به دلیل گرما و شرجی بودن مناطق جنوبی استان، برق بیشتری مورد نیاز است.
(11 مارس 2017- منبع: IRAQ TRADELINK NEWS AGENCY)
قصد عراق جهت افزایش تولید برق به 15 هزار مگاوات در فصل تابستان
وزارت برق عراق اعلام کرد که در نظر دارد تولید برق خود را در فصل تابستان، برای به حداقل رساندن کمبود برق در این فصل، به 15 هزار مگاوات برساند. در حال حاضر و با توجه به برآوردهای مختلف تولید برق در عراق به 12 هزار مگاوات رسیده است. بحران برق در عراق از سال 1990 به دلیل تحریمهای آمریکا و انهدام نیروگاههای برق به دلیل جنگ آغاز گردید. طبق گزارشهای منابع وزارتی، نیاز برق این کشور در فصل تابستان به 21 هزار مگاوات خواهد رسید.
(26 مارس 2017- منبع: IRAQ TRADELINK NEWS AGENCY)
احداث پست برق در عراق با هزینه 60 میلیارد ین (540 میلیون دلار) توسط شرکت ژاپنی تویوتا سوشو
شرکت تجاری تویوتا سوشو روز پنجشنبه، 30 مارس اعلام کرد که قرار است پست برقی را با هزینه 60 میلیارد ین (540 میلیون دلار) در عراق احداث نماید. این شرکت از سوی وزارت برق عراق سفارشاتی را برای ساخت 4 پست برق ثابت و 12 پست برق سیار جهت تأمین برق خانوارها و دفاتر اداری در بغداد و همچنین تأمین برق مناطق جنوبی شهر بصره دریافت کرده است. انتظار میرود، این پروژه تا سال 2021 طبق برنامه زمانبندی شده به اتمام برسد و برق 1/3 میلیون خانوار تأمین گردد. شرکت تویوتا سوشو گفت: تجهیزات مورد نیاز از دو شرکت ژاپنی توشیبا و میدنشا (Meidensha) تأمین خواهد شد.
(30 مارس 2017- منبع: 4-traders)
|
اخبار 2017-1395 |
امضای قرارداد عراق با شرکت تویوتای ژاپن جهت احداث نیروگاه
وزارت برق عراق با شرکت تویوتای ژاپن قراردادی را به مبلغ 500 میلیون دلار جهت احداث پست برق، به امضاء رسانید. این پروژه توسط وامی که ژاپن به عراق اعطا کرده، تأمین مالی میشود. وزارت برق عراق در اطلاعیهای اعلام کرد که محل احداث این پستها در استانهای بصره (شط العرب)، المثنی، میسان و نصیریه میباشد.
(7 مارس 2017- منبع : Iraq Tradelink News Agency) |
دستور دولت عراق برای نصب پنلهای خورشیدی به تمامی وزارتخانهها
دولت عراق به تمامی وزارتخانهها دستور داد تا برای به حداقل رساندن مصرف برق در این کشور، سیستمهای خورشیدی نصب نمایند. پیش از این، دولت از وزارتخانهها خواسته بود که مصرف برق را به خصوص در فصل تابستان تا 50 درصد کاهش دهند. وزارت برق عراق از اینکه سازمانهای دولتی حاضر نیستند مصرف برق خود را کاهش دهند، ابراز نارضایتی کرد. (8 فوریه 2017- منبع: REBUILDING IRAQ)
مطالعات تأمین برق عراق با وارد کردن گاز از این کشور توسط کویت
وزیر نفت، برق و آب کویت اعلام کرد، کویت در حال مطالعه پروژهای جهت تأمین برق عراق با وارد کردن گاز از این کشور میباشد. با توجه به بیانیه رسمی کویت، تصمیم گرفته شد تا کویت روزانه، 50 میلیون فوت مکعب (1/4 میلیون مترمکعب) گاز وارد نماید که این رقم قرار است به 200 میلیون فوت مکعب (5/6 میلیون مترمکعب) در روز برسد. در یک بیانیه مطبوعاتی، وزیر نفت افزود که مازاد برق در کویت به 3 هزار مگاوات هم خواهد رسید که میتوان آن را صادر کرد. اکثر ناظران معتقدند که تصمیم کویت برای این کار، بیشتر به دلیل قطع صادرات برق ایران به عراق، به جهت بدهیهای بیش از حد عراق میباشد. مقامات ایرانی اعلام کردند، زمانی مجدداً برق را به عراق صادر خواهند کرد که عراق بدهی 1/2 میلیارد دلاری خود را پرداخت نماید.
(1 فوریه 2017- منبع: REBUILDING IRAQ)
|
تضمین 1/4 میلیارد دلاری شرکت جنرال الکتریک به منظور اضافه کردن ظرفیت تولید برق در عراق
شرکت جنرال الکتریک سفارشاتی به ارزش بیش از 1/4 میلیارد دلار از وزارت برق عراق جهت ساخت نیروگاههای برق در این کشور و ارائه ارتقای فناوری و خدمات تعمیر و نگهداری دریافت کرده است. طبق این توافقنامه، این شرکت موظف به تأمین 2 گیگاوات برق و توزیع 1/75 گیگاوات برق موجود به شبکه ملی میباشد. همچنین، این شرکت موظف به ساخت دو نیروگاه سماوه و ذی قر (Samawa & Dhi Qar) است که موجب تزریق 1500 مگاوات برق مازاد به شبکه خواهد شد. این توافقنامه، برق قابل اطمینان تر و پایدارتری را برای کشور عراق فراهم میکند و کمک میکند تا این کشور به عملیات بهتر و سطوح بالاتری از فناوری برسد. این پروژه شامل دو مرحله است: در مرحله اول، نصب 4 توربین گازی E9 تا سال آینده در یک چرخه ساده در هر سایت از این پروژه و در ادامه تبدیل آنها به چرخه ترکیبی میباشد. در مرحله دوم، شرکت جنرال الکتریک، از طریق ارتقاء و بازسازی چهار نیروگاه، بیش از 580 مگاوات برق را به شبکه ملی توزیع خواهد کرد و همچنین، توزیع 1/75 گیگاوات برق موجود را از طریق تعمیر و نگهداری توربینهای گازی E9 در 6 نیروگاه مختلف در کشور، تضمین مینماید.
(20 ژانویه 2017- منبع: power-technology.com)
اجرای نیروگاه گازی سماوه در عراق توسط شرکت جنرال الکتریک
مقامات دولتی استان موتانا (Muthanna) اعلام کردند، انتظار میرود شرکت جنرال الکتریک، اجرای نیروگاه گازی سماوه را در ماه ژانویه عملی سازد. ماه گذشته، توافقنامهای بین شرکت جنرال الکتریک و وزارت برق عراق جهت تکمیل نیروگاه گازی 750 مگاواتی در این استان به امضاء رسید. همچنین، از طرفی دیگر اعلام گردید، اولین پروژه انرژی پاک (خورشیدی) نیز، با ظرفیت 250 مگاوات ساخته خواهد شد و مقرر گردید تا شرکت جنرال الکتریک طبق نیاز برقی این استان، ساخت دو واحد تولید برق 125 مگاواتی از این پروژه را، طی دو سال به اتمام برساند.
(14 ژانویه 2017- منبع: IRAQ TRADELINK NEWS AGENCY)
|
اخبار 2016-1395 |
تصویب وام از سوی ژاپن جهت تعمیرات بخش آسیب دیده برق در عراق
دولت عراق با کشور ژاپن موافقتنامهای را مبنی بر اعطای وام از سوی توکیو به بغداد به منظور پوششدهی کسری بودجه در عراق به امضاء رسانید. این وام با هدف بازسازی زیرساختهای بخش برق، به ویژه در مناطقی است که از داعش پس گرفته شده است.
(11 ژانویه 2017- منبع: Iraq news)
موافقت ژاپن در پرداخت وام به مبلغ 240 میلیون دلار به بخش برق عراق
ژاپن موافقت کرد تا مبلغ 27/2 میلیارد ین معادل (240 میلیون دلار) وام جهت بازسازی زیرساختهای بخش برق عراق، به ویژه در مناطقی که از گروه تروریستی داعش پس گرفته شده است، به این کشور اعطا نماید. این کشور، همچنین در نظردارد تا وام دیگری به مبلغ 21/5 میلیارد ین معادل (187/8 میلیون دلار) جهت تعمیر نیروگاه حرارتی در استان بصره به عراق ارائه دهد، علاوه بر این کمکهای دیگری تقریباً معادل 100 میلیون دلار از سایر سازمانها و ارگانهای بشر دوستانه به کشور عراق، انجام خواهد شد. قرارداد این وام توسط وزیر امور خارجه ژاپن به امضاء رسید.
(13 ژانویه 2017- منبع: Iraq – business news)
|
امضای قرارداد برقی عراق با شرکت جنرال الکتریک جهت تعمیر و نگهداری و بهرهبرداری از دومین نیروگاه گازی
وزارت برق عراق قراردادی را روز سه شنبه، 27 دسامبر با شرکت جنرال الکتریک جهت تعمیر و نگهداری و بهرهبرداری از دومین نیروگاه گازی در جنوب بغداد به امضاء رسانید. این قرارداد شامل نصب، راهاندازی و بهرهبرداری از هشت واحد گازی، در نیروگاه دوم گازی در جنوب بغداد، با ظرفیت طراحی شده 26/2 مگاوات به ازای هر واحد میباشد. مدت این پروژه 300 روز است. این قرارداد بخشی از یک وام برای حمایت ایالات متحده آمریکا از عراق است. (28 دسامیر 2016- منبع: Dinar Updates)
|
راهاندازی نیروگاه گازی قیاره (Qayara) در استان نینوای عراق
وزارت برق عراق موفق به راهاندازی اولین واحد تولید برق نیروگاه گازی قیاره (Qayara) با ظرفیت 60 مگاوات گردید. این نیروگاه دارای 6 واحد 125 مگاواتی است که در مجموع ظرفیت آن 750 مگاوات میباشد. ساخت این نیروگاه در سال 2014 به اتمام رسیده، اما توربینهای این نیروگاه و همچنین مخازن ذخیره سوخت آن با ظرفیتهای مختلف از یک تا 14 میلیون لیتر توسط گروهک تروریستی داعش نابود شده است. در حال حاضر، وزارت برق عراق جهت تأمین برق، دو مخزن سوخت با ظرفیت 500 هزار لیتر از فرآوردههای نفتی را برای این نیروگاه فراهم کرده است.
(16 دسامیر 2016- منبع: IRAQ TRADELINK NEWS AGENCY)
|
انفجار دکلهای برق منطقه قره تپه(Qaratapa) و جلولا (Jalawla) در عراق توسط داعش
گروه تروریستی داعش، روز یکشنبه 27 نوامبر، سه دکل انتقال برق را بمبگذاری کرد. بدین ترتیب برق بخشهایی از مناطق قره تپه (Qaratapa) و جلولا (Jalawla) در عراق قطع شد. خرابی 3 دکل انتقال برق منجر به قطع برق بیش از 83 روستا در این مناطق گردید. به گفته یکی از مسئولین شرکت برق، 7 روز طول میکشد تا تیم مهندسی برق بتوانند این سه دکل را تعمیر و بازسازی کنند و برق را به نواحی نزدیکتر به این مناطق بازگردانند. طبق توافقنامه امضاء شده بین ایران و عراق، ایران برق این دو منطقه را از طریق مرز خانقین تأمین مینماید. قره تپه در شرق استان دیاله واقع میباشد و بیشتر به چند ملیتی بودن (عرب، کرد و ترکمن) شناخته شده است.
(29 نوامبر 2016- منبع: NRT)
افزایش توان مالی بخش برق عراق
شرکت جنرال الکتریک روز چهارشنبه 30 نوامبر اعلام کرد تفاهم نامهای را با بانک تجارت عراق (TBI) و بانک استاندارد چارترد بریتانیا (SCB) برای سرعت بخشیدن به توسعه پروژهها و زیرساختهای برق عراق به امضاء رسانید. این شرکت از طریق بانک تجارت عراق در تأمین مالی قراردادهای خود، از دولت عراق حمایت خواهد کرد. گفته میشود، پیش از این نیز قراردادی مشابه این قرارداد بین سه طرف و وزارت برق عراق در اوایل سال جاری منعقد گردیده بود که به تکمیل فاز اول "طرح افزایش ظرفیت برق" کمک کرده و 700 مگاوات برق را به شبکه وارد نموده است.
(30 نوامبر 2016- منبع: Timberexec.co)
حمله به بیش از 80 دکل برق در استان الانبار عراق و کشته شدن 2 نفر
وزارت برق عراق روز پنجشنبه 1 دسامبر از حملات شدید تروریستی به بیش از 80 دکل برق و کشته شدن دو نفر از اعضای تیم مهندسی ارتش عراق خبر داد. خطوط انتقال برق بین شهر فلوجه و بخش شرقی شهر رمادی به شدت مورد حمله قرار گرفت و بیش از 80 دکل برق تخریب گردید. به گفته سخنگوی این وزارتخانه، این سومین حمله طی چند روز گذشته میباشد و هنوز تعدادی از بمبهای دست ساز بین دکلهای برق شماره 72-71-70 وجود دارد. (1 دسامبر 2016- منبع: IRAQ NEWS TODAY)
|
ترک کشتی تولید برق ترکیه از بندر بصره
براساس اعلام اداره بنادر کشتیرانی عراق، با اتمام قرارداد کشتی تولید برق ترکیه به نام دوگان بی (Dogan Bey)، این کشتی بندر بصره را ترک کرد. سال گذشته، بصره با کمبود برق مواجه گردیده بود و دولت عراق مجبور به استفاده از سه کشتی تولید برق با تولید 350 مگاوات برق شده بود.
(2 نوامبر 2016- منبع: IRAQ TRADELINK NEWS AGENCY)
|
بازسازي دو نيروگاه برق عراق توسط شركت جنرال الكتريك
وزرات برق عراق اعلام كرد كه با شركت جنرال الكتريك جهت بازسازي دو نيروگاه نصيريه و سماوا (Nassiriya and Samawa) به توافق رسيدند. انتظار ميرود، اين دو نيروگاه تا تابستان سال بعد تكميل شده و در مجموع 400 مگاوات برق توليد نمايند. (10 اكتبر 2016- منبع: IRAQ TRADELINK NEWS AGENCY)
ساخت 12 نيروگاه خورشيدي در عراق
به گفته يك شبكه خبري محلي روز پنجشنبه 20 اكتبر، وزارت برق عراق از شركتها جهت سرمايهگذاري در ساخت 12 نيروگاه خورشيدي در مكانهاي مختلف در سرتاسر عراق دعوت به همكاري كرد. به نقل از خبرگزاري السومریه (Al- Sumeia)، سخنگوي وزارت برق عراق گفت: اين نيروگاهها تا سال 2020 ظرفيت توليد 1500 مگاوات برق را خواهند داشت. در حال حاضر، اين وزارتخانه امتياز ساخت يك نيروگاه خورشيدي 500 مگاواتي در شهر جنوبي سماوه (Samawah) را به يك شركت بينالمللي اعطا كرده است. (20 اكتبر 2016- منبع: THOMSON REUTERS ZAWYA)
|
نیروگاه سيكل تركيبي بسمايه در عراق
نيروگاه سيكل تركيبي بسمايه با ظرفيت 3 هزار مگاوات و هزينه برآوردي 5/4 ميليارد دلار، در 25 كيلومتري جنوب شرق بغداد، توسط وزارت برق عراق احداث خواهد شد. اين نيروگاه، برق بيش از 5 ميليون خانوار را تأمين خواهد کرد. توسعه اين نيروگاه، بخشي از پروژه شهر جديد بازسازي شده بسمايه پس از جنگ و اغتشاش ميباشد. اين نيروگاه در دو مرحله 1500 مگاواتي توسعه يافته كه به هر يك میزان گاز مشخصي تخصيص میيابد. طبق برنامه زمانبندي، قرار است آغاز عمليات در مرحله اول با يك چرخه ساده و در ماه اكتبر باشد، در حالي كه انتظار ميرود عمليات اصلی در اكتبر سال 2017 شروع شود. اين نيروگاه از چهار بلوك سيكل تركيبي 750 مگاواتي تشکیل شده كه هر يك از اين بلوكها، شامل دو واحد توربين گازي 260 مگاواتي GE-9FA، دو بويلر بازيافت حرارت و يك واحد توربين بخار GE-C7 ميباشند. توربينهاي گازي اين نيروگاه با گازطبيعي و نفت گاز كار ميكنند. گازطبيعي سوخت اصلي اين نيروگاه است، در حالي كه نفت گاز به عنوان سوخت دوم ميباشد. نفت گاز مورد نياز براي اين نيروگاه در شش تانكر 10 هزار مترمكعبي ذخيره ميشود.
(6 اكتبر 2016- منبع: Power-technology.com )
|
معامله بزرگ برق شركت جنرال الكتريك با عراق
شركت جنرال الكتريك قرارداد بلندمدتي را به ميزان 520 ميليون دلار با مجتمع گروههاي انرژي در عراق به امضاء رسانيد. اين قرارداد شامل: ارائه تجهيزات، خدمات عملياتي و تعمير و نگهداري و همچنين ارائه راهحلهاي پيشرفته صنعتي براي نيروگاه گازي 3000 مگاواتی بسمايه در عراق ميباشد. به گفته رئيس مجتمع گروههاي انرژي عراق، به دنبال اين قرارداد، نيروگاه بسمايه، شبكه ملي برق عراق را تغذيه خواهد كرد و همه بخشهاي جامعه را بهرهمند خواهد نمود. اين قرارداد بلندمدت به دنبال قرارداد قبلي كه جهت فراهم نمودن 8 توربين گازي FA9 و 4 توربين بخار C7 براي نيروگاه بسمايه بوده، بسته شده است. اين پروژه شامل دو مرحله ميباشد كه در هر مرحله، 1500 مگاوات برق تأمین خواهد شد. علاوه بر احداث، خدمات عمليات و تعمير و نگهداري اين نيروگاه نیز توسط شركت جنرال الكتريك انجام خواهد شد. به گفته شركت جنرال الكتريك، تا به حال بيش از 130 توربين (به استثناي توافقنامه جديد) جهت حمايت از نيروگاههاي برق در سرتاسر عراق توسط اين شركت احداث شده است. از اين تعداد، بيش از 56 توربين گازي با ظرفیتی حدود 7600 مگاوات جهت پروژههاي مختلف وزارت برق عراق و به منظور گسترش زيرساختهاي برق اين كشور و كمك به رشد اقتصادي به كار گرفته شدهاند. (8 سپتامبر 2016- منبع: Diesel & Gas Turbine WORLDWIDE)
http://dieselgasturbine.com/ge-huge-iraq-power-deal/#.V9Ob7jUsCDc
|
متوقف شدن توليد برق توسط شركت تركيهاي در عراق
وزارت برق عراق روز سه شنبه مورخ 9 اوت اعلام كرد كه شركت تركيهاي كاركي (Karkey)، يكي از شركتهاي تابع مجموعه كارادنيز (Karadeniz)، توليد برق خود را در شهر بصره – مركز صنعت نفت عراق، با ظرفيت كل 415 مگاوات، به دليل بدهيهاي عراق به اين شركت، متوقف كرد. به گفته سخنگوي وزارت برق عراق، اين وزارتخانه ميبايست بابت 415 مگاوات برق توليدي توسط شركت كاركي، از ماه جون تا اكتبر، مبلغ 85 ميليون دلار به اين شركت پرداخت ميكرده كه تاكنون نتوانسته كل آن را پرداخت نمايد. چهارم اوت، وزير برق اين كشور گفت: عمليات عليه داعش و درگيري بين داعش و نيروهاي امنيتي، سيستم برق مناطق شمال و غرب كشور از جمله شهرهاي موصل، صلاحالدين، ديالي و انبار را دچار اختلال كرده است. وي گفت: در حال حاضر، اين وزارتخانه قادر به پرداخت كامل بدهي خود به شركت كاركي تركيه نميباشد. همچنين وي گفت: وزارت برق عراق 85 ميليون دلار به اين شركت بدهي دارد كه تاكنون توانسته �
|