ترکمنستان - اخبار 2018-1397 |
ترکمنستان در پی افزایش صادرات برق به افغانستان
بنا به گزارشات Trend به نقل از خبرگزاری دولتی ترکمنستان، مقرر گرديده طبق برنامه توسعه اقتصادی و اجتماعی ترکمنستان براي سالهای
24-2018، کل تولید برق اين کشور در هفت سال آینده به 33 میلیارد کیلووات ساعت افزایش يابد. در همين راستا، افزايش ظرفیت ساخت و ساز در این صنعت، موجب افزايش صادرات برق تركمنستان به ويژه به افغانستان خواهد شد. در حال حاضر، خطوط انتقال امام نظر- اندخوی، سرحدآباد- هرات و رباط کاشان- کالینائو در حال بهره برداري هستند. دولتهای ترکمنستان و افغانستان تفاهم نامهاي به منظور ساخت خطوط انتقال در مسیر کرکی- خامیاپ-گارکین و توافقنامهاي براي پروژه خط انتقال برق ترکمنستان- افغانستان-پاکستان (TAP) امضاء کردهاند. در آخرین سند مبادله شده بين دو كشور، ميزان برقي که به وسیله یک خط انتقال برق جدید به هر يك از دو شهر هرات و قندهار عرضه خواهد شد، 300 مگاوات (مجموعاً 600 مگاوات) قيد شده است که قصد دارند در آینده اين ميزان را تا 1000 مگاوات افزایش دهند. سال گذشته موافقتنامهای با بانک توسعه آسیایی (ADB) مبنی بر تأمین مالی پروژه احداث خطوط داخلی برق در مسير آخال- بالکان و بالکان-داش آغوز امضاء شده است. در این راستا باید تأکید کرد که اتصال شبكه برق ترکمنستان به سیستم انرژی آسیای مرکزی، نقش مهمی در ایجاد فرصتهای بيشتر برای افزایش قابل توجه عرضه برق اين كشور به كشورهاي همكار در پروژه بين المللي(TUTAP) ترکمنستان- ازبکستان- تاجیکستان- افغانستان- پاكستان ايجاد خواهد كرد.
(14 فوريه 2019- منبع: azernews)
ابراز تمايل يك شركت تركيه اي براي سرمايه گذاري در پروژه برق ترکمنستان-افغانستان-پاکستان (TAP)
طلوع نیوز گزارش داد که یک مقام رسمی از شركت برق برشناي افغانستان (DABS) اعلام كرده که یک شرکت ترکیهاي علاقمند به
سرمایهگذاری در پروژه برق ترکمنستان-افغانستان-پاکستان (TAP) ميباشد. (5 فوريه 2019- منبع: timesca)
|
حمایت بانک توسعه آسیایی از احتمال اتصال مجدد ترکمنستان به سیستم برق آسیای مرکزی
خبرگزاری ترند (Trend) به نقل از بانک توسعه آسیایی (ADB) اعلام کرد که این بانک به منظور اعطای کمکهای فنی منطقهای برای حمایت از افزایش تجارت برق منطقهای در سیستم برق آسیای مرکزی (CAPS)، بررسی پتانسیل اتصال مجدد ترکمنستان به این سیستم و توسعه آن تا افغانستان، یک وام بلاعوض به ارزش 5/4 میلیون دلار را تصویب کرده است. مدیر بخش انرژی بانک توسعه آسیایی و غرب آسیا اعلام کرد که با افزایش تجارت برق منطقهای، کشورها قادر خواهند بود علاوه بر آن که پاسخگوی تقاضای برق داخلی خود باشند، برق مازاد را به همسایگان خود عرضه نمایند. وی افزود که این اقدامات موجب بهبود امنیت انرژی و کاهش میزان کربن حاصل از تقاضای برق در منطقه میگردد. ترکمنستان برق خود را به ایران و افغانستان صادر می کند. این کشور در نظر دارد تا سال 2020 تا 27/4 میلیارد کیلووات ساعت و تا سال 2030 تا 35/5 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید نماید. وزارت انرژی ترکمنستان قبلاً اعلام کرده بود که فرصتهای زیادی برای عرضه برق ترکمنستان به تاجیکستان، پاکستان و هند از طریق افغانستان وجود دارد. (10 ژانویه 2019- منبع: trend)
|
شرکت های ژاپنی و ترکیه ای در حال ساخت نیروگاه گازی در ترکمنستان
مراسم رسمی برای تأسیس یک نیروگاه گازی با ظرفیت 432 مگاوات واقع در چاردشوکی اتراپ (Chardzhevsky etrap) ولایت لباپ برگزار شد. این پروژه سرمایهگذاری مشترک با شرکت سومیتومو کورپوریشن ژاپن و میتسوبیشی هیتاچی سیستم های برق ژاپن و هلدینگ رنسانس ترکیه اجرا خواهد شد. قرارداد مربوطه با شرکت دولتی برق "Turkmenenergo" در سال 2015 در جریان سفر رسمی نخست وزیر ژاپن به ترکمنستان امضاء شد. برنامهریزی شده تا در ساختمان اصلی نیروگاه، سه واحد توربین گازی هر یک به ظرفیت 144 مگاوات نصب شود. علاوه بر واحدهای برق، در جایی که پانل اصلی کنترلHPP، ایستگاه توزیع گاز و همچنین ارتباطات مهندسی و فنی برقرار میشود، یک ساختمان اداری نیز ساخته خواهد شد. بانک ژاپن برای همکاریهای بینالمللی (JBIC) آمادگی خود را برای تأمین مالی پروژه ساخت یک نیروگاه گازی با ظرفیت 432 مگاوات در منطقه چرجو در منطقه لباپ ترکمنستان اعلام کرد.
(23 نوامبر 2018- منبع: azernews)
|
اعطای وام 500 میلیون دلاری به تركمنستان برای اولین بار توسط بانک توسعه آسیایی
بانک توسعه آسیایی اعطاي یک وام 500 میلیون دلاری را برای بهبود عرضه برق ترکمنستان تصويب کرده است. این پول به این کشور آسیای مرکزی کمک خواهد کرد تا قابلیت اطمینان از عرضه برق خود را بهبود بخشد و صادرات برق را به کشورهای همسایه افزایش دهد. آشوک بورگوا، مدیر بخش انرژی اداره آسیاي مرکزی و غربی بانك توسعه آسيايي گفت: "ترکمنستان پتانسیل قابل توجهی برای افزایش صادرات برق به کشورهای همسایه دارد که میتواند به رشد اقتصادی و چشم انداز توسعه آن کمک کند". ترکمنستان با حدود 5/7 میلیون نفر، کمترین جمعیت را در ميان كشورهاي آسیای مرکزی دارد. این کشور همچنین یکی از کشورهای ثروتمند جهان، به ویژه از لحاظ سوختهای فسیلی میباشد. این كشور دوازدهمين تولید کننده گازطبیعی در جهان و دهمین تولید کننده بزرگ نفت در آسیا و اقیانوس آرام ميباشد. این وام از پروژه تقویت شبکه ملی برق ترکمنستان حمایت میکند که امید است بتواند به رشد اقتصادی بيشتر کمک کند. این اولین پروژه در بخش برق اين کشور است كه توسط یک مؤسسه مالی بینالمللی تأمين مالي ميشود. این پروژه به ایجاد یک شبکه انتقال ملي برق يكپارچهتر برای بهبود قابلیت اطمینان و راندمان انرژي شبكه کمک خواهد کرد و قابليت کشور را در تجارت برق با قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان و ازبکستان تقویت خواهد کرد. همچنین به افزایش صادرات فعلی برق به افغانستان کمک خواهد کرد. صندوق ژاپن برای کاهش فقر، که توسط دولت ژاپن تأمین مالي
میشود، برای کمکهای فنی به منظور بهبود راندمان و مهارتهای انرژی که توسط بانک توسعه آسیایی اداره میشود، مبلغ 1/5 میلیون دلار را تأمین مالي میکند. کل هزینه اين پروژه که انتظار میرود تا اواخر سال 2023 تکمیل شود، 675 میلیون دلار است و شرکت دولتی برق تركمنستان (Turkmenenergo) 175 میلیون دلار آن را تأمین مالی میکند.
(12 نوامبر 2018 – منبع: publicfinanceinternational)
https://www.publicfinanceinternational.org/news/2018/11/500m-loan-first-step-turkmenistans-bid-become-central-asian-power-house |
امضای قانون قطع عرضه 25 سال انرژی رایگان به خانوارها توسط رئیس جمهور
نماینده عالی ترکمنستان و قوه مقننه تصمیم گرفته است از اول ژانویه 2019، عرضه رایگان گاز، برق، آب و نمک را به خانوادهها متوقف نماید. خبرگزاری دولتی ترکمنستان در روز 25 سپتامبر گزارش داد که قربانقلی بردی محمدوف رئیس جمهور این کشور این قانون را امضاء کرد. چگونگی تنظیم قیمتها در آینده مشخص خواهد شد؛ در نتیجه تعرفه های جدید هنوز منتشر نشده است. شهروندان ترکمنستان از سال 1993 به طور رایگان برق، آب و گاز را دریافت کردهاند. هر چند اخیراً سهمیه دریافت گاز رایگان هر خانه و قیمت بنزین افزوده شده است. رئیس جمهور ترکمنستان اعلام کرد که درآمد جمعیت به طور قابل توجهی افزایش یافته و هر خانواده فرصتهای زیادی برای کسب درآمد دارد. منابع طبیعی این کشور نه تنها در حال حاضر ، بلکه باید نیاز نسلهای آینده را نیز بر طرف نماید. با این حال ادعای او برای افزایش قابل توجه درآمد نیز سؤال برانگیز است. این کشور صادرات خود به روسیه (2016) و ایران (2017) را متوقف کرده و در حال حاضر تنها به چین فروش دارد. کاهش ارزش و حجم صادرات گاز، به همراه افزایش تقاضای داخلی، دلایل اصلی قطع عرضه رایگان گاز است. این در حالی است که ارزش پول این کشور رسماً 23 درصد کاهش یافته است. (29 سپتامبر 2018- منبع:naturalgasworld )
|
برنامه ترکمنستان در خصوص ایجاد تنوع در تولید برق و افزایش صادرات برق
رئیس جمهور ترکمنستان، قربانقلی بردی محمدوف، در مراسم افتتاح اولین نیروگاه سیکل ترکیبی این کشور اعلام کرد که ترکمنستان در نظر دارد تا راههای تأمین برق خود را متنوع ساخته و حجم صادرات برق خود را افزایش دهد. براساس سخنان رهبر ترکمنستان، معرفی فناوری مدرن به این صنعت با کاهش قابل توجه آلایندههای مضر در جو، شرایط را به منظور ایجاد سازمانی برای تولید برق بدون پسماند بوجود میآورد، امکان صرفه جویی در مصرف گازطبیعی برای تولید برق را فراهم مینماید و همچنین دستیابی به تولید برق بیشتر بدون مصرف سوخت اضافی را مهیا میسازد. بردی محمدوف اشاره کرد که انتشار آلایندهها به میزان 3/1 میلیون تن در سال کاهش خواهد یافت و در همان دوره زمانی، امکان افزایش صادرات به میزان 3 میلیارد کیلووات ساعت بوجود میآید. لازم به ذکر است که در ماه فوریه امسال احداث خط انتقال برق ترکمنستان- افغانستان- پاکستان آغاز گردید. ساخت اولین نیروگاه سیکل ترکیبی در استان مری با هدف توسعه بیشتر زیرساختها و گسترش قابلیتهای صادرات صنعت انرژی ترکمنستان بوده است. نیروگاه مری دارای چهار توربین گازی از شرکت آمریکایی جنرال الکتریک هر یک به ظرفیت 263/5 مگاوات و دو توربین بخار هر یک به ظرفیت260 مگاوات می باشد. سایر تجهیزات پیشرفته این نیروگاه نیز نصب شده است. این نیروگاه امکان تولید برق با استفاده از بخار و گاز را فراهم میکند، باعث کاهش انتشار آلایندههای مضر در جو شده و راندمان را افزایش میدهد. کل ظرفیت خروجی آن 1574 مگاوات میباشد.
(10 سپتامبر 2018- منبع: azernews)
|
عرضه پایدار و مطمئن منابع انرژی به مصرف کنندگان خارجی به عنوان اولویت ترکمنستان
قربانقلی بردی محمدوف رئیس جمهور ترکمنستان در پیام خود به شرکت کنندگان در کنفرانس بین المللی "راههای اصلی توسعه صنایع انرژی ترکمنستان" که در روز ششم سپتامبر افتتاح شد، گفت: عرضه پایدار و مطمئن منابع انرژی به مصرف کنندگان خارجی یکی از اهداف اولویت دار تركمنستان میباشد. وی در این پیام اعلام کرد که ما برای اجرای پروژه های انرژی در مقیاس بزرگ، به همکاریهای بینالمللی انرژی توجه زیادی میکنیم. طبق برنامه ملی توسعه اقتصادی و اجتماعی ترکمنستان طی سالهای 2011 تا 2030 و مبانی توسعه صنعت برق طی سالهای 2020-2013، میزان تولید برق به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت. به زودی، سیستمهای توزیع، ترانسفورماتورها و پستهای برق در آینده در روستاها و شهرکهای کشور بازسازی خواهند شد. رئیس جمهور گفت: "نرخ توسعه سریع بخش انرژی که تا کنون به دست آمده است، به طور سیستماتیک میزان برق صادراتی در بازارهای خارجی را که تقاضای زیادی برای آن وجود دارد را افزایش میدهد." ظرفیت این بخش با ساخت نیروگاههای برق در کوتاه مدت و احداث خطوط انتقال جدید افزایش مییابد. وی همچنین افزود، خطوط بین المللی برق، اهمیت اقتصادی و ژئوپلیتیکی مهمی دارند که به تقویت صلح و توسعه پایدار در منطقه و گسترش همکاری میان کشورها کمک میکند. انتظار میرود با احداث نیروگاه های گازی که در مناطق مختلف کشور در قالب "مبانی توسعه صنعت برق ترکمنستان طی سالهای 2020-2013"ساخته خواهند شد، ظرفیت انرژی کشور به میزان قابل توجهی افزایش یابد. در حال حاضر، پروژه های مقیاس بزرگ با هدف ارتقاء نیروگاه های گازی موجود و احداث یک نیروگاه جدید در حال اجرا هستند. همچنین خطوط انتقال برق جدیدی در دست ساخت هستند. از سوی دیگر اقداماتی به منظور نوسازی زیرساخت های انرژی و سیستم های روشنایی در فضاهای باز در پایتخت و سایر مناطق در حال انجام است. این در حالی است که در پروژه های اجرایی صنعت انرژی، فناوریهای صرفه جویی و تجهیزات بسیار کارآمد به کار گرفته میشوند. در حال حاضر برق ترکمنستان به افغانستان و ایران صادر میشود. یک پروژه برای احداث خط 500 کیلوولت در مسیر ترکمنستان- افغانستان- پاکستان در دست اجرا میباشد. پیش از این گزارش شده است که میزان تولید برق ترکمنستان تا سال 2024 به 33 میلیارد کیلووات ساعت افزایش خواهد یافت که نسبت به برنامه های سال 2018، 27/2درصد بیشتر خواهد بود.
(6 سپتامبر 2018- منبع: menafn)
|
کاهش هزینه برق از 40 به 6 افغانی (48 به 7 یورو سنت) با بهره برداری از پست جدید باغدیس
محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در روز پنج شنبه پست جدیدی را در ولایت بادغیس افتتاح کرد. این پست 110/20 کیلوولتی با حضور مقامات محلی، وزیر انرژی ترکمنستان و سفیر ترکمنستان در افغانستان افتتاح شد. این پست دارای یک ترانسفورماتور با ظرفیت 16 مگاوات است که به همراه خط انتقال برق 52 کیلومتری به برق ترکمنستان متصل خواهد شد و حدود 7 هزار خانواده از این پست بهره خواهند برد. رئیس جمهور افغانستان در سخنرانی خود پس از افتتاح این پست گفت که این پست هزینه هر کیلووات ساعت برق را از 40 افغانی (48 یورو سنت) به حداقل 6 افغانی (7 یورو سنت) کاهش میدهد.
(27 ژوئیه 2018- منبع: khaama) |
راه اندازی خط انتقال برق جدید در ترکمنستان برای افزایش عرضه برق به افغانستان
در تاریخ 26 ژوئیه، یک خط انتقال 110 کیلوولتی جدید در ترکمنستان راه اندازی شد. قربانقلی بردی محمدوف، رییس جمهور ترکمنستان در سخنرانی خود به شرکت کنندگان مراسم افتتاحیه خط انتقال برق رباط- کاشان- کالای نو، گفت که این خط نتیجه همکاری مؤثر میان ترکمنستان و افغانستان بر اساس اصول دوستی، برادری و همسایگی خوب است. این خط انتقال، نمونه دیگری از اقدامات سازندهای است که ترکمنستان برای افزایش عرضه برق به کشورهای همسایه خود انجام داده است. علاوه بر خطوط موجود امام نظار- اندخوی و سرحدآباد- هرات، این خط جدید برق بیشتری را به مسیرهای کرکی- حمیپ-گارکین، مارساک (ترکمنستان)- مارساک (افغانستان) و رباط کاشان- کالای نو عرضه خواهد کرد. ظرفیت آن به 100 مگاوات خواهد رسید. راه اندازی این خطوط به افزایش عرضه برق به استانهای مختلف افغانستان کمک خواهد کرد. در حال حاضر ترکمنستان دارای 13 نیروگاه است که شش نیروگاه جدید آن تنها در پنج سال اخیر ساخته شده است. پیش از این پیشبینی شده بود که کل تولید برق ترکمنستان در سال 2024 به 33 میلیارد کیلووات ساعت افزایش خواهد یافت که این میزان، 27/2 درصد بیش از میزان تولید سال 2018 خواهد بود. ترکمنستان برق خود را به افغانستان، ایران و ترکیه میفروشد. همچنین عشق آباد در حال بررسی چشم انداز عرضه برق به بازارهای قفقاز، آسیای مرکزی و جنوبی است. هدف صادرات برق به کشورهای آسیای مرکزی نیاز به حمایت جدی بانک توسعه آسیایی (ADB) دارد که اعلام کرده که 150 میلیون دلار (128/7 میلیون یورو) برای پیشبرد طرح برقراری ارتباطات برق با کشورهای همسایه برای سال های 2019-2018 را تأمین میکند.
(26 ژوئیه 2018- منبع:azernews )
|
افزايش صادرات برق تركمنستان به افغانستان
بر اساس گزارش روز 15 ژوئن خبرگزاري دولتي ترکمنستان، اين كشور عرضه برق خود به افغانستان را افزايش ميدهد. در اين گزارش قيد گرديده كه ساخت خطوط جدید انتقال برق در آن بخش از افغانستان که بيشترين ميزان افزايش عرضه برق ترکمنستان به مناطق مختلف کشور همسایه را خواهد داشت، تکمیل شده است. ترکمنستان تأمینکننده قديمي برق افغانستان است و سالانه 700 میلیون کیلووات ساعت برق در دو مسير خط انتقال امام نظر- اندخوي و سرحدآباد- هرات- تورغوندي به دولت همسایه منتقل مینماید.
(16 ژوئن 2018 – منبع: trend)
https://en.trend.az/business/energy/2917875.html |
ترکمنستان - اخبار 2017-1396 |
ترکمنستان علاقه مند به ادامه همکاری با کارآفرینان ایرانی
رئیس جمهور ترکمنستان برای شرکتکنندگان در چهاردهمین نمایشگاه تخصصی ایران (1-3 مارس) و اتاق بازرگانی ترکمنستان- ایران که در بخشی از این نمایشگاه شکل گرفته، پیامی ارسال نمود. برگزار کننده این رویداد، اتاق بازرگانی و صنایع ترکمنستان است. وی در این پیام گفت که ترکمنستان برای ارتقای کالاهای داخلی خود در بازارهای منطقه ای و جهانی، علاقهمند به همکاری با کارآفرینان ایرانی میباشد. ایران سومین کشور مهم تجارت خارجی ترکمنستان است. ترکمنستان به طور عمده گاز طبیعی را به ایران و چین صادر میکند. در حال حاضر ترکمنستان به ایران محصولات نفتی، برق و کالاهای نساجی عرضه میکند و در مقابل از ایران سبزیجات، میوه، مصالح ساختمانی، محصولاتی از فلزات غیر آهنی و آهنی، پلاستیک، سرامیک و وسایط نقلیه دریافت میکند.
(1 مارس 2018- منبع: azernews)
آغاز عملیات احداث خط انتقال برق به پاکستان توسط ترکمنستان
مراسم افتتاحیه پروژه احداث خط برق ترکمنستان- افغانستان- پاکستان (TAPI) در 23 فوریه برگزار شد. گزارشهای قبلی نشان میداد که هولدینگ ترکیهای کالیک علاقهمند به شرکت در ساخت این خط 500 کیلوولتی است. ترکمنستان در حال حاضر به همسایه خود افغانستان، برق صادر میکند. این کشور به منظور افزایش صادرات برق، پستها و خطوط ولتاژ بالای بیشتری احداث نموده است. وزارت انرژی ترکمنستان قبلاً اعلام کرده بود که امکانات زیادی برای صادرات برق به تاجیکستان، پاکستان و هند از طریق افغانستان وجود دارد. ترکمنستان برق را به ایران، افغانستان و ترکیه صادر میکند. عشق آباد قصد دارد تولید برق خود را در سال 2020 به 27/4 میلیارد کیلووات ساعت و در سال 2030 به 35/5 میلیارد کیلووات ساعت افزایش دهد.
(23 فوریه 2018- منبع: azernews)
|
تکمیل ساخت نیروگاه گازی در ترکمنستان
روزنامه محلی ترکمنستان گزارش داد که دو توربین گازی 262 مگاواتی در نیروگاه سیکل ترکیبی ساخته شده در شهر ماری واقع در جنوب ترکمنستان، نصب شده است. تأسیساتی با این فناوری بالا با مجموع قدرت 1574 مگاوات متشکل از این دو واحد، برای اولین بار است که در تاریخ صنعت انرژی این کشور نصب میشود. چهار توربین گاز، چهار مخزن و دو توربین بخار در این نیروگاه دایر خواهند شد. براساس قرار داد، هدف آن است که این پروژه تا پایان سال 2018 عملیاتی شود. ترکیب دو سیکل از تولید برق باعث افزایش قابل ملاحظه راندمان نیروگاه میشود. در طول چرخه منظم تولید راندمان بین 35- 25 درصد است، در حالی که در طول دوره ترکیبی راندمان بیش از 54 درصد است. این پروژه به طور مشترک توسط شرکت ترکیهای "Chalyk Energy" و شرکت آمریکایی "American General Electric " اجرا میشود. انتظار میرود این پروژه به منظور تأمین افزایش مصرف برق کشور و افزایش صادرات انرژی باشد. ترکمنستان در حال حاضر برق خود را به افغانستان، ایران و ترکیه عرضه مینماید.
(6 فوریه 2018- منبع: azernews)
ابراز نارضایتی رئیس جمهور ترکمنستان از قطع برق در این کشور
روزنامه محلی ترکمنستان گزارش داد که رئیس جمهور این کشور، قربانقلی بردی محمدوف، در یک جلسه هیأت دولت به قطع مکرر برق در ماه ژانویه این کشور پرداخت. آمان گلدی معاون نخست وزیر ترکمنستان، مسئولیت بازرسی جامع در تمام نیروگاههای این کشور را به عهده داشت. رئیس جمهور گفت که در جلسات قبلی دولت، دستورات متعددی در خصوص آمادهسازی خدمات انرژی برای فصل زمستان داده شده است. وی به طور جدی آمان گلدی معاون نخست وزیر را به دلیل اجرای نامناسب وظایف و کاهش کنترل وزارتخانهها و سازمانهای تحت نظارت، با هشدار نهایی برای تصحیح سریع اشتباهات، سرزنش کرد. کل تولید برق ترکمنستان تا سال 2024 به 33 میلیارد کیلووات ساعت افزایش خواهد یافت که 2/27 درصد بیشتر از برنامههای سال 2018 است.
(3 فوریه 2018- منبع: azernews) https://www.azernews.az/region/126566.html |
تأکید رئیس جمهور پاکستان بر اهمیت روابط این کشور با ترکمنستان
مامون حسین رئیس جمهور پاکستان روز سه شنبه گفت که پاکستان اهمیت زیادی برای روابط دوستانه خود با ترکمنستان قائل است و هر دو کشور از یکدیگر در جلسات بینالمللی پشتیبانی میکنند. وی این سخنان را در دیدار با رشید مریدف وزیر امور خارجه ترکمنستان ایراد نمود. رئیس جمهور پاکستان اعلام کرد که پروژه خط لوله گاز ترکمنستان- افغانستان- پاکستان- هند (TAPI) نه تنها یک پروژه خط لوله گاز بود، بلکه یک راهبرد تجاری و ترانزیت برای کل منطقه بود. رییس جمهور از پیشنهاد تركمنستان برای صادرات 1000 مگاوات برق به پاکستان استقبال كرد و امیدوار بود كه این پروژه به زودی به اجرا درآید. او انتظار داشت که مسائل مربوط به خطوط انتقال به زودی در مذاکرات دوجانبه بین دو کشور حل شود. رئیس جمهور تأکید کرد که تجارت دوجانبه بین دو کشور بسیار کم است و باید افزایش یابد. او افزود که در این راستا لازم است مبادلات مکرر بین هیأت تجاری و صنعتی دو کشور صورت گیرد. او همچنین تأکید کرد که نیاز است سرمایهگذاری مشترکی بین دو کشور آغاز شود.
(17 ژانویه 2018- منبع:pakistantoday)
|
دیدار مقامات افغانستان از ترکمنستان برای مذاکره در خصوص برق
مقامات رسمی شرکت برشنای افغانستان روز چهارشنبه اعلام کردند که در هفته آینده یک هیأت بلند پایه از افغانستان برای دیدار با مقامات ترکمنستان به منظور بحث در زمینه عرضه برق به افغانستان سفر خواهد کرد. پیش از این، دولت ترکمنستان اعلام کرده بود که در پی رد درخواست عشق آباد مبنی بر افزایش 100 درصدی قیمت برق توسط مقامات افغانی، ترکمنستان عرضه برق به نقاط شمالی افغانستان را متوقف خواهد کرد. ترکمنستان پیشنهاد کرده بود که قیمت برق به ازای هر کیلووات ساعت از دو سنت به چهار سنت افزایش یابد. یک استاد دانشگاه گفت: "در حال حاضر شهروندان این کشور با کمبود برق مواجه هستند و دولت برای تولید برق به جای وارد کردن برق از خارج از کشور باید به منابع داخلی توجه نماید". در نتیجه مذاکرات با ترکمنستان، مقامات برشنا اعلام کردند که مقامات ترکمنستان موافقت کردهاند که برای یک ماه برق را به قیمت 2 سنت به ازای هر کیلووات ساعت به افغانستان صادر نمایند. سخنگوی برشنا گفت که انتظار میرود که یک هیأت بلند پایه به منظور انجام یک سری مذاکرات به عشق آباد ترکمنستان برود. آنها به اطلاع مقامات ترکمن خواهند رساند که چهار سنت به ازای هر کیلووات ساعت، قیمت بسیار بالایی است و برای شهروندان این کشور مقرون به صرفه نیست.
(18 ژانویه 2018- منبع: tolonews)
|
یکپارچه سازی سیستم های انرژی ترکمنستان و افغانستان
عشق آباد در چارچوب پروژه ترکمنستان – ازبکستان – تاجیکستان – افغانستان - پاکستان (TUTAP)، در حال اجرای طرح جدیدی در زمینه صادرات برق است. بنا به اظهارت روزنامه بیطرف ترکمنستان، زمانی که این پروژه اجرایی شود، افغانستان از یک واردکننده برق تبدیل به یک کشور ترانزیت کننده برق خواهد شد. پروژه TUTAP بخشی از برنامه عملیاتی بخش انرژی "برنامه همکاری اقتصادی منطقه آسیای میانه (CAREC)" است که سرمایه گذاریهای اولیه آن به سمت یکپارچهسازی سیستمهای انرژی ترکمنستان و افغانستان هدایت میشوند. احداث یک خط هوايی 500 کيلوولتی برای صادرات برق ترکمنستان به پاکستان مورد مطالعه قرار گرفته است. در حال حاضر ترکمنستان برق را به قیمت ارزان تری به افغانستان عرضه مینماید.
(19 دسامبر 2017- منبع: pajhwok)
|
كاهش قيمت برق صادراتي تركمنستان به افغانستان
به گفته مدیر عامل شرکت عبدالله عبدالله افغانستان، ترکمنستان قیمت برق صادراتي به اين كشور را کاهش میدهد. اين اطلاعيه در طي ديدار معاون نخست وزیر ترکمنستان و وزیر امور خارجه اين كشور با مدیرعامل شركت عبدالله عبدالله منتشر گرديد. وزیر امور خارجه ترکمنستان گفت که رهبری این کشور تصميم گرفته كه به منظور ايجاد تسهيلات براي مردم استانهاي شمال غرب افغانستان، هر واحد برق را به ارزش 2 سنت به اين كشور بفروشد. همچنين اين کشور، تسهيلاتي در زمينه بورس تحصيلي دانشجویان افغان برای تحصیلات عالی در رشتههای انرژی و حمل و نقل ارائه میدهد.
(12 دسامبر 2017- منبع: menafin)
|
عدم تأخیر روسیه برای تصویب پیمان پاریس
لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبهای مطبوعاتی اظهار نمود که این کشور دیگر تصویب نهایی جهت عمل به پیمان پاریس را به تعویق نخواهد انداخت و به آن به عنوان اصل و پایهای قابل اعتماد برای حل مشکلات زیستمحیطی در این کشور مینگرد. بنابر اظهارات وی، مصوبات پیمان پاریس، راه حلهای معتبر و بلند مدتی برای مشکلات تغییرات اقلیم در جهان به شمار میروند و نقش فعالانه روسیه در تهیه پیش نویس مصوبات را بار دیگر یادآوری نمود. وی اظهار داشت که نماینده روسیه جزو اولین کشورهایی بوده است که در سال 2016 در نیویورک پیمان را امضاء نموده و ابلاغ آن در نوامبر همان سال را با تمایل پذیرفته است. وزیر امور خارجه روسیه افزود روسیه نگرشی مسئولانه در خصوص تعهدات بینالمللی خود دارد و در حال حاضر مشغول آمادهسازی زیرساختهای لازم برای اجرای کامل مصوبات پیمان پاریس میباشد. به همین منظور در نوامبر 2016، دولت روسیه برنامه عملیاتی را تنظیم نموده که بر اساس آن تصمیمگیری نهایی برای توافق پاریس را به سه ماهه اول سال 2019 موکول نموده است. مشارکت روسیه در پیمان پاریس موجب کاهش نشر 70 درصدی گازهای گلخانهای نسبت به سطح انتشار در سال 1990 خواهد شد. این بدان معنی است که طی 35 سال روسیه انتشارات خود را در یک سطح ثابت نگه خواهد داشت که جبران رشد انتشار کشورهای سایر مناطق جهان را مینماید. لاوروف اضافه نمود، دستیابی به این هدف از طریق فناوریهای نوین صرفهجویی انرژی، افزایش بهینهسازی انرژی در اقتصاد و توسعه کاربرد انرژیهای تجدیدپذیر و پاک محقق خواهد گردید. همچنین روسیه به کشورهای در حال توسعه جهت اجرای توافقات پاریس کمک خواهد نمود. در این راستا در برنامه سازمان ملل که اعطای کمکهای مالی برای 14 جزیره کوچک در جهان برای افزایش پتانسیل خود جهت دستیابی به اهداف پیمان پاریس است، مشارکت خواهد نمود. پیمان پاریس که جایگزین پروتکل کیوتو است در نوامبر سال 2016 رسماً به اجرا درآمد و توسط 195 کشور جهان امضاء گردید که از این تعداد 147 کشور تاکنون آن را تصویب نهایی نمودهاند. هدف از این پیمان جلوگیری از افزایش متوسط درجه حرارت زمین به بیش از دو درجه سانتیگراد در مقایسه با دوران ماقبل صنعتی شدن جهان تا سال 2100 میباشد. دانشمندان معتقدند که افزایش درجه حرارت زمین به بیش از این موجب تأثیرات منفی زیان بار غیر قابل برگشتی بر محیط زیست خواهد شد.
(17نوامبر 2017- منبع: Tass.com)
http://tass.com/politics/976157
|
افزایش عرضه برق ترکمنستان به افغانستان
خبرگزاری دولتی Dovlet Habarlaryترکمنستان گزارش داد که صنعت انرژی ترکمنستان بر روی افزایش عرضه برق به افغانستان کار میکند. در این مرحله، از طریق خطوط انتقال برق امام نظار- اندخوی و سرحدآباد- هرات- تورغندی، سالانه 700 میلیون کیلووات ساعت برق به کشور همسایه عرضه میشود. همچنین برای ایجاد همکاری در زمینه عرضه انرژی به استانهای بادغیس و جوزجان برنامه ریزی شده است. این کار در راستای توافقنامهای که در ماه ژوئیه 2017 بین وزارت انرژی ترکمنستان و وزارت آب و انرژی افغانستان امضاء شده است، انجام خواهد شد. در این گزارش، بر اساس اسناد و موافقتنامه های مربوطه، در حال حاضر اقدامات هدفمند برای افزایش صادرات برق به افغانستان صورت میگیرد. پیش از این، گزارش شده است که ترکمنستان با قیمتهای ترجیحی برق خود را به کشور همسایه عرضه میکند. (11 نوامبر 2017- منبع: trend)
تمایل ترکمنستان به عرضه برق به جنوب آسیا
خبرگزاری دولتیDovlet Habarlary ترکمنستان، اعلام کرد که رئیس جمهور این کشور، رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل شرکتCalik Holding A.S را به حضور پذیرفت. در این دیدار پیشنهاد شد که تحولات مربوط به ساخت خطوط انتقال برق در مسیر خط لوله گاز ترکمنستان- افغانستان، پاکستان- هند (TAPI)، که در حال ساخت است، ارائه شود. پیش از این، گزارش شده بود که به منظور صادرات برق ترکمنستان به پاکستان، مطالعاتی در خصوص احداث یک خط هوایی 500 کیلوولتی صورت گرفته است. ترکمنستان در حال حاضر برق خود را با قیمتهای ترجیحی به همسایه خود افغانستان عرضه میکند. احداث بخش ترکمن خط لوله TAPI در دسامبر 2015 آغاز شد و کار آماده سازی در بخشهای افغانستان و پاکستان ادامه دارد. ترکمنستان در نظر دارد تا سال 2020، تولید برق خود را تا 27/4 میلیارد کیلووات ساعت و تا سال 2030 تا 35/5 میلیارد کیلووات ساعت افزایش دهد.
(10 نوامبر 2017- منبع:trend)
|
آمادگی ترکمنستان برای صادرات برق به تاجیکستان
رئیس جمهور ترکمنستان در یک دیدار رسمی در روز 2 نوامبر اعلام کرد که ترکمنستان میتواند در پاییز و زمستان از طریق ترانزیت از افغانستان، برق خود را به تاجیکستان عرضه کند. اجرای پروژههایی در زمینه انرژی در دستور کار برنامه همکاری ترکمنستان - تاجیکستان قرار دارد. هیأت تاجیکستان نیز در تاریخ 29-28 نوامبر دعوت شده است تا در جلسه آینده کنفرانس منشور انرژی در عشق آباد شرکت نمایند. قبلاً گزارش شده بود که ترکمنستان در سالهای آینده صادرات برق خود را به افغانستان افزایش خواهد داد و ترکمنستان به مدت 20 سال با قیمت کمی برق کشور همسایه را تأمین خواهد کرد. در حال حاضر، توسعه صادرات برق به ایران نیز در حال انجام است. ترکمنستان در نظر دارد تا سال 2020، 27/4 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کند و این میزان را تا سال 2030 تا 35/5 میلیارد کیلووات ساعت افزایش دهد.
اعلام تعرفه های جدید گاز، برق و سایر خدمات در ترکمنستان
خبرگزاری دولتی کشور گزارش داد که تعرفههای جدید گاز، برق، خدمات حمل و نقل جادهای و ارتباطات در ترکمنستان اعلام شده است. پیش از این گزارش شده بود که به منظور ادامه توسعه روابط بازار آزاد در اقتصاد ترکمنستان و نیز تنظیم هزینه خدمات ارائه شده به مردم، رئیس جمهور ترکمنستان، دستور مربوطه را امضا کرده است. براساس این سند، تعرفههای گاز با توجه به مالیات بر ارزش افزوده به شرح زیر اعلام شده است:
- برای شهروندان خارجی که سند قانونی مبنی بر حق اقامت در این کشور را دارند و همچنین برای افراد بدون برگه اقامت و پناهندگان: 20 منات (5/71 دلار از اول نوامبر) به ازای هر 1000 متر مکعب گاز طبیعی مصرفی.
- برای سهم سرمایهگذاران خارجی در شرکتهایی که در سرمایهگذاری خارجی شرکت میکنند و همچنین شرکتهای ساخت و سازی که براساس قراردادهای خارجی در پروژههای ساخت و نصب در ترکمنستان فعالیت میکنند: 50 دلار به ازای هر 1000 متر مکعب گاز طبیعی مصرفی و غیره.
همچنین تعرفههای برق نیز به شرح زیر بدون در نظر گرفتن مالیات بر ارزش افزوده اعلام میشود:
- برای شهروندان خارجی که سند قانونی مبنی بر حق اقامت در این کشور را دارند و همچنین برای افراد بدون برگه اقامت و پناهندگان: 2/17 منات (61/8 سنت آمریکا) به ازای هر 100 کیلووات ساعت.
- برای مأموریتهای دیپلماتیک معتبر در ترکمنستان، دفاتر کنسولگری کشورهای خارجی و مأموریتهای دائمی در سازمانهای بین استانی، بین دولتی، بینالمللی این ایالتها، و نیز برای سازمانهای بین استانی، بین دولتی، بینالمللی، دفاتر و مأموریت های دائمی آنها در ترکمنستان :3/31 منات (94/3 سنت آمریکا) به ازای هر 100 کیلووات ساعت. (1 نوامبر 2017 – منبع: trend)
|
اعلام هزینه خدمات عمومی در ترکمنستان
خبرگزاری دولتی ترکمنستان اعلام کرد که هزینه خدمات عمومی، یعنی گاز طبیعی، برق و آب در ترکمنستان اعلام خواهد شد. قربانقلی بردی محمدوف، رئیس جمهور این کشور در سخنرانی خود در نشست شورای سالمندان ترکمنستان در 9 اکتبر تأکید کرد که پس از استقلال این کشور، مردم از گاز طبیعی، آب آشامیدنی، برق و نمک به طور رایگان استفاده کردند. هدف اصلی از اعطای این امتیاز بیسابقه در آن سالها، ایجاد شرایط مطلوب در زمانی بود که جهان از لحاظ اقتصادی در شرایط دشواری بسر می برد. امروزه درآمد مردم سال به سال افزایش یافته و تعداد مشاغل زیادی در ترکمنستان ایجاد شده است. در این راستا، رهبر ترکمنستان از این پیشنهاد که به تدریج هزینههای مربوط به خدمات عمومی در خصوص استفاده از منابع طبیعی منطقیتر گردد، حمایت میکند. ادغام عمیق اقتصاد کشور به نظام روابط بازار نیاز به استفاده منطقی و بسیار کارآمد از منابع ملی دارد.
(9 اکتبر 2017- منبع: trend)
همکاری های دوجانبه ترکمنستان و افغانستان
دولت ترکمنستان در 11 اکتبر اعلام کرد که قربانقلی بردی محمدوف، رئیس جمهور ترکمنستان و همتای افغانش محمد اشرف غنی تلفنی صحبت کردند. رؤسای جمهور این دو کشور در خصوص ساخت خط لوله بینالمللی ترکمنستان- افغانستان- پاکستان- هند (TAPI)، ایجاد امکانات زیربنایی برق، حمل و نقل و ارتباطات و مسائل اجتماعی در مسیر خط لوله و همچنین همکاری در خصوص صنعت برق به بحث و گفتگو پرداختند. برق ترکمنستان به مناطق شمالی افغانستان با اعطای امتیازاتی عرضه میشود و پیش بینی میشود پس از اتمام مراحل ساخت، با ایجاد ظرفیت مازاد، مقدار عرضه برق افزایش یابد.
(11 اکتبر 2017- منبع: trend)
|
پياده سازي به موقع پروژه خط لوله گاز TAPIبه نفع منطقه
ممنون حسین رئیس جمهور پاكستان در روز شنبه تأكيد كرد که پروژه خط لوله گاز TAPI (تركمنستان- افغانستان-پاکستان- هند) "مهم ترين كريدور تجاري و ترانزيت" است كه پياده سازي به موقع آن به نفع اين منطقه است. وی این دیدگاهها را در دیدار با رئیس جمهور ترکمنستان، قربانقلی بردی محمداف در کاخ ریاست جمهوری در عشق آباد ابراز کرد. رئیس جمهور پاكستان گفت که پروژه TAPI دارای چشم اندازهای وسيعي در خصوص راهها، انتقال برق و خطوط فیبر نوری و همچنین ایجاد مناطق اقتصادی است. وی از پیشنهاد ترکمنستان برای صادرات 1000 مگاوات برق به پاکستان از طریق افغانستان استقبال کرد و تأکید کرد که کارشناسان هر دو کشور باید به طور مستمر برای تحقق این پروژه تلاش کنند. وی همچنین اشاره کرد که پاکستان آماده است تا با شرکت مالی بینالمللی (IFC) مذاکره کند و به دنبال حمایت مالی و سرمایهگذاری در این زمینه باشد. وی بر همکاری میان پاکستان و ترکمنستان در زمینه تجارت، انرژی، کشاورزی، آموزش و پرورش، علم و فناوری، زیرساختها و حمل و نقل، علاوه بر پشتیبانی متقابل یکدیگر در حوزههای منطقهای و بینالمللی، تأکید کرد. رئیس جمهور گفت: با توجه به فرصتهای فراوان در زمینه اکتشاف و تولید بخش نفت و گاز، شرکتهای دولتی در هر دو کشور میتوانند از امکان سرمایه گذاری مشترک استفاده کنند. رئیس جمهور پاكستان اشاره کرد که پاکستان نیز رسماً اعلام کرده که از توافقنامه عشق آباد (کریدور آسیای مرکزی و خاورمیانه) و كريدور لاپیس لازولی استقبال کرده است.
(17 سپتامبر 2017 – منبع: nation.com.pk)
|
افغانستان و ترکمنستان الگویی برای همکاری اقتصادی منطقه ای
رؤسای جمهور دو کشور افغانستان و ترکمنستان در 3 ژوئیه 2017 در عشق آباد، هفت موافقتنامه و یادداشت تفاهم همکاری دو جانبه را امضا کردند. دو رهبر در راستای پیشبرد پروسههای قبلی که بیشتر بر اتصال آسیای مرکزی و جنوبی از طریق افغانستان و ترکمنستان استوار بودند، بر روی پروژههای دوجانبه و چند جانبه زیربنایی، انرژی و حمل و نقل تأکید داشتند.
(6 ژوئیه 2017 – منبع: The Diplomat)
گفتگوی رؤسای جمهور ترکمنستان و ترکیه در خصوص وضعیت منطقه
رؤسای جمهور ترکمنستان و ترکیه در یک گفت و گوی تلفنی دیدگاههای متعددی در خصوص برنامههای منطقهای و جهانی داشتند. شرکتهای ترکیه در ترکمنستان پروژههای بزرگی را در بخشهایی از قبیل حمل و نقل، سوخت و انرژی، ارتباطات، کشاورزی، ساخت و ساز، تجارت و مدیریت منابع آب اجرا میکنند. در حال حاضر در ترکمنستان حدود 600 شرکت با سرمایه ترکیه ثبت شده است. کالاهای ترکیه (بیشتر تجهیزات الکترونیکی، ماشین آلات، فلزات و مبلمان) بیش از 25 درصد واردات ترکمنستان را تشکیل میدهند. ترکیه نیز به نوبه خود برق، پلیمر، پروپیلن، نفت و محصولات نفتی، نخ پنبه و پارچه را از ترکمنستان خریداری میکند.
(6 ژوئیه 2017 – منبع: Azer News)
|
تمایل رهبر ترکمنستان به پایان بخشش رایگان برق، گاز و آب
رئيس جمهور ترکمنستان، قربانقلی بردی محمدوف، از سیاست کشورش در خصوص بخشیدن انرژی و آب به شهروندان انتقاد کرد و گفت کمک تنها باید به افراد نیازمند ارائه شود. یارانهها از 24 سال پیش اعلام شده بودند. بر اساس مقررات موجود به هر شهروند ماهانه 35 کیلووات ساعت برق و 50 متر مکعب گازطبیعی اختصاص مییابد. دولت همچنین روزانه 250 لیتر (66 گالن) آب را تأمین میکند. این یارانهها در سال 1993 توسط دیکتاتور این کشور، صفرمراد نیازوف اعلام شده بود. (7 ژوئن 2017 – dw.com)
|
توافق ازبكستان و تركمنستان در خصوص ترانزيت برق
ازبکستان شبکههای انرژی خود را برای انتقال برق از ترکمنستان به قزاقستان و قرقیزستان تجهیز میکند. این امر در پی تفاهم نامه همکاری است که در 20 مه بین شرکت ازبک انرژی و وزارت انرژی ترکمنستان امضا گردید. این سند در ملاقات رئیس جمهور ازبکستان با رئیس جمهور ترکمنستان که در 20-19 مه صورت گرفت، امضا شد. این تفاهم نامه به منظور توسعه همکاری در زمینه ترانزیت برق از ترکمنستان به قزاقستان و قرقیزستان از طریق سیستم انرژی ازبکستان مبادله شده و براساس شرایط آن، ترکمنستان در ازای بدهیهای خود به شرکت ازبک انرژی، به ازبکستان برق صادر خواهد کرد. پیش از این، ترکمنستان برای عرضه برق به قرقیزستان تا 1 میلیارد کیلووات ساعت ابراز آمادگی کرده بود، که این موضوع با ترانزیت برق از طریق خاک ازبکستان حل خواهد شد. در زمان اتحاد جماهیر شوروی، یک ساختار انرژی واحد آسیای مركزي به منظور عرضه برق به تمام جمهوریهای آسیای مرکزی، ایجاد شد. ترکمنستان در سال 2003 و در پي آن تاجیکستان در سال 2009 اين ساختار را ترک کردند. قزاقستان و ازبکستان نیز بارها و بارها آمادگی خود را برای خروج از ساختار انرژی واحد اعلام كردهاند. با خروج قزاقستان و ازبکستان از شبکه برق آسیای مرکزی ممکن است دسترسي تمام کشورهای منطقه به این سیستم يكپارچه برق مشترک قطع شود. این امر ممکن است عواقبی نظیر ایجاد بحران شدید انرژی در تاجیکستان و قرقیزستان، ایجاد اختلال در کار سیستمهای انرژی مجزا و اصلاح توافقنامه تقسیم آب داشته و در نتیجه موجب بی ثباتی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی منطقه شود. (23 مه 2017 – منبع: Azernews)
|
برنامه صادرات برق ترکمنستان به کشورهای آسیای مرکزی
به گزارش روزنامه ترکمنستان، این کشور در نظر دارد از طریق خاک ایران به کشورهای قفقاز برق صادر نماید. به منظور افزایش میزان صادرات برق، کشورهای آسیای مرکزی در نظر دارند خطوط انتقال با ولتاژ بالای مری- سرخس- مشهد (ایران) و بلخان آباد - گنبد (ایران) را احداث نمایند. براساس این گزارش، راهاندازی این خطوط، این کشور را قادر به افزایش صادرات برق به ایران و همچنین انتقال برق از طریق سیستم انرژی ایران به ترکیه و سایر کشورهای منطقه قفقاز مینماید. این کشور همچنین قصد دارد یک خط انتقال برق در مسیر خط لوله گاز ترکمنستان- افغانستان- پاکستان- هند (TAPI) که از دسامبر سال 2015 ساخته شده، بسازد. پیشبینی شده در آینده، برق به تاجیکستان و پاکستان عرضه شود و همچنین صادرات آن به افغانستان افزایش یابد. تولید برق در ترکمنستان تا سال 2020 به بیش از 26 میلیارد کیلووات ساعت خواهد رسید. این در حالی است که صادرات آن تقریباً 6/1 میلیارد کیلووات ساعت خواهد بود و سرمایهگذاری برای توسعه این صنعت از 5 میلیارد دلار تجاوز خواهد کرد. در حال حاضر، سیستم برق ترکمنستان شامل 13 نیروگاه با ظرفیت نصب شده 5432 مگاوات است که شامل 14 توربین بخار، 32 توربین گازی و همچنین 3 توربین آبی در نیروگاه برق آبی هندوکش است. تمامی نیروگاههای حرارتی با گازطبیعی، با سوخت دریافتی از نزدیکترین میدان گازی کشور کار میکنند و نفت کوره و نفت گاز را از پالایشگاههای نفت به عنوان سوخت ذخیره استفاده میکنند. در پایان سال 2016، ترکمنستان بیش از 24 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده که این میزان 5 درصد بالاتر از میزان تولید سال 2015 میباشد. ترکمنستان در حال سرمایهگذاری در صنعت برق است تا بتواند پتانسیل صادرات خود را افزایش دهد. این بخشی از سیاست کلی کشور برای ایجاد تنوع در مسیرهای صادرات انرژی در منطقه است. ترکمنستان در نظر دارد طی سالهای 2020-2013، توسعه صنعت برق با ساخت 14 نیروگاه گازی ساخته و سیستم انتقال برق و پستهای توزیع توسعه دهد. در حال حاضر، ترکمنستان به ایران، ترکیه و افغانستان برق صادر میکند.
|
افزایش صادرات برق ترکمنستان
بنا به گزارش خبرگزاری دولتی ترکمنستان، این کشور صادرات برق خود را در سه ماهه اول سال جاری افزایش داد. معاون نخست وزیر ترکمنستان در جلسه کابینه وزیران که برای اعلام نتایج برنامه توسعه اجتماعی و اقتصادی در ماههای ژانویه تا مارس سال 2017 اختصاص یافته بود، اعلام کرد که در طی این دوره 6/2 میلیارد کیلووات ساعت برق در این کشور تولید شده بود که این مقدار در مقایسه با دوره مشابه سال قبل 106/2 درصد افزایش داشت. از این مقدار 972/1 میلیون کیلووات ساعت برق صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 104/1 درصد رشد داشته است. بازار انرژی ترکمنستان توسط دولت کنترل میشود. سرمایهگذاری در صنعت برق، بخشی از سیاستهای کلی این کشور در راستای تنوع بخشیدن به مسیرهای صادرات انرژی در منطقه میباشد. ترکمنستان به افغانستان، ایران و ترکیه برق صادر میکند. بر اساس توافقنامههای سال 2017، ترکمنستان عرضه برق به افغانستان را از 100 مگاوات به 150 مگاوات افزایش خواهد داد و این میزان را در سال 2018 تا 300 مگاوات خواهد رساند. از دیگر مسیرهای صادرات برق، به ویژه، پاکستان و تاجیکستان نیز در نظر گرفته شدهاند. وزیر انرژی گفت که ترکمنستان در سال 2020 تولید برق خود را به 27/4 میلیارد کیلووات ساعت و در سال 2030 به 35/5 میلیارد کیلووات ساعت افزایش خواهد داد. برق یکی از بخشهای اصلی در اقتصاد ترکمنستان میباشد که هدف آن تأمین نیازهای بخشهای صنعت، کشاورزی و اجتماعی و همچنین افزایش صادرات ترکمنستان است. (6 آوریل 2017- منبع: Azernews)
|
ترکمنستان - اخبار 2017-1395 |
برنامه ترکمنستان برای صادرات برق از طریق ازبکستان
به گزارش سرویس خبری دولتی ترکمنستان (Turkmen Dovlet Habarlary) در روز 6 مارس، همکاری بین ترکمنستان و ازبکستان در زمینه برق در حال افزایش است. رئیس جمهور ترکمنستان پس از مذاکره با همتای ازبک خود که در 6 و 7 مارس در یک سفر رسمی در ترکمنستان بود، به خبرنگاران گفت که این کشور به عنوان بخشی از پروژه تأمین برق از آسیای مرکزی به جنوب آسیا از طریق مسیر ترکمنستان- ازبکستان -تاجیکستان -افغانستان- پاکستان، آماده ارتقاء سطح همکاری است. قبلاً اعلام شده بود که کار در زمینه توسعه صادرات برق ترکمنستان به افغانستان و ایران در جریان است و فرصتهای انتقال برق به قزاقستان و کشورهای قفقاز در حال بررسی است. ترکمنستان در نظر دارد تا سال 2020، 27/4 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کند و این رقم را تا سال 2030 به 35/5 میلیارد کیلووات ساعت افزایش دهد. (6 مارس 2017، منبع: trend)
|
افزایش تولید برق ترکمنستان
براساس گزارش دولت ترکمنستان از ابتدای سال 2017، 234/2 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید شده است. در این گزارش، نرخ رشد تولید برق نسبت به مدت مشابه سال قبل، 4/107 درصد اعلام شده است. در حال حاضر، این کشور در حال کار برای افزایش صادرات برق به افغانستان و ایران است. امکانات انتقال برق به تاجیکستان، قزاقستان، پاکستان و کشورهای قفقاز به خوبی فراهم شده است. ترکمنستان در حال سرمایهگذاری در صنعت برق، برای افزایش پتانسیل صادرات این کشور است. این بخشی از سیاست کلی تنوع بخشیدن به مسیرهای صادرات انرژی این کشور در منطقه است. پیش از آن گزارش شده که ترکمنستان در نظر دارد یک خط انتقال فشار قوی با ولتاژ 500 کیلوولت را در طول مسیر خط لوله گاز ترکمنستان- افغانستان- پاکستان- هند (تاپی) و خط لوله انتقال گاز افغانستان که از دسامبر سال 2015 در حال ساخت است، طراحی نماید. ترکمنستان در درجه اول به دلیل وجود زیرساختهای مناسب، به صادرات برق خود به افغانستان توجه دارد. این پروژه برای پاکستان و تاجیکستان که هر دو در معرض کمبود شدید انرژی هستند نیز مهم است. در حال حاضر، ترکمنستان به ایران، ترکیه و افغانستان با کمترین قیمتی که در بیست سال گذشته وجود داشته، برق عرضه میکند. برای توسعه صنعت برق ترکمنستان طی سالهای2020-2013، در نظر است 14 نیروگاه توربین گازی، خط انتقال و پستهای توزیع برق ساخته شود. ترکمنستان در نظر دارد تولید برق خود را به 4/27 میلیارد کیلووات ساعت در سال 2020 و به 5/35 میلیارد کیلووات ساعت در سال 2030 برساند.
(13 فوریه 2017- منبع: Azer News)
|
برنامه ترکمنستان برای صادرات برق از طریق افغانستان
ترکمنستان از طرح احداث یک خط انتقال فشار قوي در مسير خط لوله گاز ترکمنستان- افغانستان- پاکستان- هندوستان (تاپی)، که از دسامبر سال 2015 در حال ساخت است، خبر داد. دولت ترکمنستان در پیامی در 19 ژانویه اعلام کرد که "این طرح، علاوه بر تأمین برق تمام تأسیسات زیربنایی خط اصلی، امکان صادرات برق به کشورهای دیگر از طریق افغانستان را فراهم میکند". ترکمنستان همچنین گفت که افزایش صادرات برق چشماندازی را در درجه اول در افغانستان که ایجاد یک زیرساخت مناسب در آن، امکان ایجاد شغل جدید را فراهم میکند، بوجود میآورد. ترکمنستان در 20 سال گذشته، برق افغانستان را با قیمت کمتری تأمین کرده است. ترکمنستان در نظر دارد در سال 2020، شروع به تولید 27/4 میلیارد کیلووات ساعت برق نماید و این رقم را در سال 2030 به 35/5 میلیارد کیلووات ساعت برساند.
(19 ژانویه 2017 – منبع: Trend)
|
ترکمنستان - اخبار 2016-1395 |
مذاکره در خصوص پروژههای همکاری بین ترکمنستان و شرکت جنرال الکتریک
رئیس جمهور ترکمنستان قربانقلی بردی محمداف با رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل شرکت جنرال الکتریک ملاقات کرد. رئیس جمهور اشاره کرد که ترکمنستان برای همیشه باب روابط تجاری دو جانبه سودمندی را با نمایندگان برجسته دنیای تجارت، از جمله بازار تجاری ایالات متحده، باز کرده است. قربانقلی بردی محمداف رئیس جمهور در بیان نتایج همکاری با جنرال الکتریک تأکید داشت که ترکمنستان اهمیت زیادی به افزایش پتانسیل صنعت برق میدهد. در این جلسه چشمانداز همکاری در این مسیر با توجه به بخش نوآورانه استراتژی اقتصادی ترکمنستان در نظر گرفته شد. رهبر ترکمنها و مهمان وی بر اهمیت پروژههای نوسازی سیستم برق ترکمنستان که کمکی در راستای تأمین برق مطمئن و پایدار در سراسر کشور و افزایش صادرات برق به کشورهای همسایه هستند، تأکید کردند.
(12 دسامبر 2016، منبع: akipress)
|
برنامه ترکمنستان برای تنوع بخشی به منابع برق این کشور
ترکمنستان با دارا بودن بزرگترین ذخایر گاز طبیعی در میان کشورهای آسیای مرکزی و ششمین کشور در جهان، در نظر دارد صادرات انرژی این کشور را افزایش دهد. رئیس جمهور ترکمنستان در مراسم افتتاحیه یک مرکز کنترل در عشق آباد ترکمنستان، در روز 19 اکتبر به روزنامه بیطرف ترکمنستان اعلام کرد که در نظر دارد منابع برق خود را تنوع ببخشد. وی گفت: "اقدامات انجام شده در این زمینه میتواند به طور کامل برق مورد نیاز مصرف کنندگان این کشور را تأمین نماید و میتواند برق مازاد خود را به کشورهای همسایه (افغانستان و ایران) عرضه نماید". او اشاره کرد که ترکمنستان در نظر دارد ضمن ایجاد تنوع در عرضه برق، مقدار آن را در آینده افزایش دهد. براساس طرح توسعه صنعت برق ترکمنستان برای سالهای 2020-2013، برای ساخت 14 نیروگاه گازی در مناطق مختلف این کشور برنامهریزی شده است. در حال حاضر، 6 نیروگاه در استانهای آخال، لباب و مری ساخته شده و به بهره برداری رسیده است. نیروگاههای سیکل ترکیبی، به سرعت در استان مری ساخته شده است. علاوه بر احداث بخشی از خط لوله گاز ترکمنستان- افغانستان- پاکستان- هند، به طور موازی در دسامبر 2015، احداث سیستم برق با ولتاژ بالا آغاز شده است. پیش از آن گزارش شده بود که ترکمنستان در حال شناسایی گزینههای احتمالی برای صادرات برق به تاجیکستان، قزاقستان، پاکستان و کشورهای قفقاز است. پیش از این، وزارت انرژی این کشور میزان تولید برق در سال 2015 را 22/5 میلیارد کیلووات ساعت گزارش کرده بود. مقدار صادرات به کشورهای همسایه در این دوره 3/2 میلیارد کیلووات ساعت بود. ترکمنستان در نظر دارد با توجه به طرح توسعه صنعت برق این کشور، تولید برق خود را تا 27/4 و 35/5 میلیارد کیلووات ساعت به ترتیب در سالهای 2020 و 2030 افزایش دهد. (19 اکتبر 2016- منبع: Azer news)
|
ساخت یک نیروگاه گازی در ترکمنستان توسط یک شرکت ژاپنی
شرکت سومیتومو ژاپن، یک نیروگاه گازی در استان لباب ترکمنستان واقع در شمال شرقی این کشور در نزدیکی مرز افغانستان میسازد. این نیروگاه گازی قرار است در سال 2018 راه اندازی شود. سخنگوی این شرکت به یک روزنامه بیطرف ترکمنستان اعلام کرد که این قرارداد اولین قرارداد این شرکت در احداث یک نیروگاه در ترکمنستان است. شرکت سومیتومو نقش پیمانکار اصلی را دارد و مسئول کلیه امور از جمله خرید تجهیزات اصلی میباشد و شرکت ساختمانی رنسانس Rönesans)) ترکیه و شرکت ژاپنی میتسوبیشی که سه توربین گازی این نیروگاه را عرضه خواهند کرد، پیمانکاران فرعی این پروژه هستند. شرکت سومیتومو در اکتبر 2015، یک قرارداد مهندسی، تدارکات و ساخت (EPC) به ارزش حدود 300 میلیون دلار با شرکت برق ترکمنستان "ترکمن انرگو" امضاء کرد. این کشور از آغاز سال 2018 یک قرارداد خرید برق (PPA) با دولت افغانستان امضاء کرده که هدف آن صادرات برق ارزان به منظور حمایت از بازسازی افغانستان میباشد. (19 سپتامبر 2016- منبع: Azernews)
http://www.azernews.az/region/102421.html
|
امکان صادرات برق ترکمنستان به پاکستان و تاجیکستان
دولت ترکمنستان اعلام کرد که چشم انداز این کشور بیشتر بر صادرات برق ترکمنستان به ویژه به پاکستان و تاجیکستان، تمرکز دارد. در این پیام اعلام شده که فرصتهای صادراتی میتواند به لطف راهاندازی نیروگاه گازی با ظرفیت 254 مگاوات در بیک ترکمنباشی واقع در منطقه لب آب ترکمنستان گسترش یابد. این پروژه توسط شرکت کالیک انرژی ترکیه اجرا خواهد شد. بنابراین، منطقه شرقی این کشور میتواند پایگاهی برای صادرات برق ترکمنستان در درجه اول به افغانستان (که میتواند به عنوان یک قلمرو ترانزیت در آینده باشد) باشد. براساس این گزارش که در اواخر ماه ژوئن ارائه شد، ترکمنستان به افغانستان با شرایط آسانی برق صادر میکند و این سبب میشود که میزان صادرات برق به کشور همسایه افزایش یابد. همچنین گزارش شده که این فرصتی برای افزایش صادرات برق از 200 به 400 میلیون کیلووات ساعت، به افغانستان از مسیر سرحدآباد – هرات - تورغندی است. (12 جولای 2016 منبع: Trend)
|
افزایش صادرات برق ترکمنستان به افغانستان
به گزارش روزنامه بی طرف ترکمنستان، از طریق خط انتقال برق امام نظر- اندخوی 300 میلیون کیلووات ساعت و از طریق خط انتقال برق سرحدآباد- هرات - تورغندی 200 میلیون کیلووات ساعت، برق به افغانستان صادر میکند. این روزنامه افزود که ترکمنستان خطمشی مناسبی را برای اطمینان از نوسازی جامع و توسعه صنعت برق و افزایش ظرفیت خود اتخاذ کرده است. اجرای این خط مشی، فرصت افزایش صادرات برق به افغانستان از طریق مسیر سرحدآباد- هرات- تورغندی را از 200 میلیون کیلووات ساعت به 400 میلیون کیلووات ساعت فراهم میکند.
(26 ژوئن 2016- منبع:Trend )
|
عرضه برق ترکمنستان به افغانستان تا سال 2027
دولت ترکمنستان در 7 ژوئن اعلام کرد که شرکت دولتی ترکمنگرو، قراردادی را به منظور تأمین برق از ترکمنستان به افغانستان برای یک دوره زمانی از اول ژانویه 2018 تا 31 دسامبر 2027، با شرکت برشنای افغانستان منعقد نموده است. توافقهای بیشتری نیز برای تمدید زمان قراردادهای گذشته تأمین برق تا تاریخ 31 دسامبر 2017 امضاء شد. (7 ژوئن 2016 – منبع: Trend)
حذف امکان استفاده رایگان از برق، گازطبیعی و برق در ترکمنستان
در 8 ژوئن، قربانقلی بردی محمدوف، رئیس جمهور ترکمنستان در دیداری با کارآفرینان داخلی در اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان ترکمنستان اعلام کرد که بودجه دولت به طریقی است که باید از منافع مردم ترکمنستان حمایت نمود. در حال حاضر، برنامه موجود به طریقی است که استفاده از برق، گازطبیعی و آب برای شهروندان ترکمنستان رایگان است. وی همچنین گفت "در حال حاضر اقتصاد جهانی در حال تجربه یک وضعیت پیچیده در خصوص قیمت جهانی مواد خام است که به طور قابل توجهی کاهش یافته است. در چنین چالشی، ما برای دستیابی به تولید ناخالص داخلی با نرخ رشد 6 درصد مدیریت کردیم تا این امکان وجود داشته باشد که بتوانیم بودجه دولت را با سرمایه لازم برای حفظ منافع شهروندان براساس قانون و برنامههای اجتماعی پیش بینی شده، تنظیم کنیم". وی هفته گذشته در جلسه هیأت دولت، با یک ابتکار عمل، استفاده رایگان از این منابع را حذف کرد و آن را مانعی برای انتقال به اقتصاد بازار دانست. وی اعلام کرد که امروزه سطح زندگی مردم خیلی بالا رفته و استفاده رایگان از این منابع، مشکلاتی را برای انتقال به اقتصاد بازار بوجود می آورد. (16 ژوئن 2016 – منبع: The Times of Central Asia)
|
افزایش تولید برق ترکمنستان
براساس اعلام وزارت انرژی ترکمنستان، این کشور در ماههای ژانویه تا آوریل 2016، 7/6 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده که 1/6 درصد بیش از مدت مشابه در سال 2015 بوده است. در سال 2015، میزان تولید و صادرات برق ترکمنستان به ترتیب 22/5 و 3/2 میلیارد کیلووات ساعت بوده است. در حال حاضر نیز کار بر روی توسعه صادرات برق به افغانستان و ایران در جریان است. همچنین امکان صادرات برق به کشورهای تاجیکستان، قزاقستان، پاکستان و منطقه قفقاز تحت بررسی است. براساس برنامه توسعه صنعت برق ترکمنستان برای سالهای 20- 2013، ساخت 14 نیروگاه گازی در مناطق مختلف این کشور برنامهریزی شده است. (10 می 2016 – منبع: Trend)
|
وضعیت صنعت برق ترکمنستان
صنعت تولید برق ترکمنستان که دولتی میباشد، در سالهای اخیر در راستای تعقیب سیاست کلان تنوع بخشی به صادرات انرژی و با استفاده از ذخایر گازطبیعی، توسعه صنعت برق در زمینههای نوسازی و ساخت نیروگاه و تجهیز و گسترش شبکههای انتقال و توزیع برق را در دستور کار خود قرار داده است. بدین ترتیب با توسعه نیروگاههای برق خود که از گازطبیعی تغذیه میشوند به یکی از صادرکنندگان برق در منطقه تبدیل شده است. این کشور به شبکه برق آسیای مرکزی وصل است و به افغانستان، ایران و ترکیه برق صادر میکند. این کشور در نظر دارد به کشورهای قزاقستان، تاجیکستان ، پاکستان و ارمنستان نیز برق صادر نماید. دولت این کشور پس از استقلال به همه مردم خود برق رایگان ارائه مینموده است. اما در سال 2014 محدودیتهایی را در این رابطه اتخاذ نمود. بدین ترتیب که دولت تنها بهای برق مصرفی مازاد بر 90 کیلووات ساعتدر ماه را از مردم دریافت میکند و مصرف کمتر از این میزان رایگان است. این کشور دارای 11 نیروگاه فعال و در مجموع 40 توربین (شامل 14 توربین بخار و 26 توربین گازی) است. در سال 2015، تولید و صادرات برق این کشور 22/5 و 3/2 میلیارد کیلووات ساعت بوده است. براساس برنامه توسعه برق ترکمنستان، قرار است تولید برق خود را در سالهای 2020 و 2030 به ترتیب به 27/4 و 35/5 میلیارد کیلووات ساعت برساند. همچنین به موجب برنامه توسعه صنایع برق، به منظور 5 برابر کردن صادرات برق، 5 میلیارد دلار در توسعه این بخش سرمایهگذاری میشود. این کشور در نظر دارد تا به منظور افزایش صادرات برق به میزان 9/6 میلیارد کیلووات ساعت تا سال 2020، 14 نیروگاه گازی با ظرفیت کلی 3854 مگاوات تأسیس کند که برق صادراتی به ایران، افغانستان و ترکیه را تأمین خواهند کرد. برنامه توسعه صنعت برق در دو فاز 16-2013 و 20-2017 اجرا میشود. در فاز اول ساخت 8 دستگاه نیروگاه توربین گازی، بازسازی 3 نیروگاه موجود، احداث و تعویض خطوط انتقال برق پیش بینی شده است. در اجرای فاز 2، ساخت 6 نیروگاه بزرگ دیگر پیشبینی شده که نیروگاههای گازی را به سیکل ترکیبی تبدیل میکند و بدین ترتیب بدون مصرف گازطبیعی بیشتر، افزایش تولید برق را موجب خواهد شد. (29/1/95 – منبع: وزارت امور خارجه)
|
برنامه ساخت خطوط انتقال برق به پاکستان و تاجیکستان توسط ترکمنستان
قربانقلی بردی محمدوف رئیس جمهور ترکمنستان اعلام کرد که ترکمنستان در نظر دارد خطوط انتقال برق به پاکستان و تاجیکستان را بسازد. وزارت انرژی اعلام کرده که در حال حاضر، صحبت از افزایش حجم صادرات برق به ایران و افغانستان است که در مجموع 470 مگاوات ساعت برق به این کشورها عرضه میشود. بردی محمدوف به اهمیت این اقدام در توسعه و افزایش پتانسیل صادرات برق این کشور تأکید کرد و گفت این اقدام نقش مهمی را برای ترکمنستان ایفا میکند تا بتواند به سرعت به یک کشور در حال توسعه صنعتی تبدیل شود. وی افزود یکی از نتایج این اقدام، افزایش قابل توجه ظرفیت تولید صنعت انرژی است که میتواند برق مورد نیاز مصرفکنندگان داخلی را به طور کامل تأمین و شرایط لازم برای صادرات آن را به کشورهای همسایه به ویژه به ایران و افغانستان ایجاد نماید. در حال حاضر، 12 نیروگاه در ترکمنستان در حال بهرهبرداری هستند. همچنین سه نیروگاه گازی با مجموع ظرفیت 2260 مگاوات در استان لباب ترکمنستان و مری در حال ساخت میباشند. پس از راهاندازی نیروگاههای جدید، ظرفیت نیروگاههای برق این کشور به 7438 مگاوات خواهد رسید.
(12 آوریل 2016- منبع: Trend)
|
توافق ترکمنستان و پاکستان در خصوص عرضه برق
در 17 مارس دولت ترکمنستان به نقل از محمد نواز شریف نخست وزیر پاکستان پس از دیدار با رئیس جمهور ترکمنستان قربانقلی بردی محمدوف، اعلام کرد که ترکمنستان و پاکستان در خصوص عرضه برق به توافق رسیدند. همچنین نواز شریف اعلام کرد که دو کشور، در گذشته تفاهم نامهای را در خصوص عرضه برق از طریق افغانستان امضا کرده بودند. در سال 2015، تولید برق ترکمنستان 22/5 میلیارد کیلووات ساعت و صادرات برق به کشورهای همسایه 3/2 میلیارد کیلووات ساعت بوده است.
(17 مارس 2016- منبع: Trend)
احداث خط انتقال جدید برق از ترکمنستان به افغانستان
در 26 مارس دولت ترکمنستان اعلام کرد که خط انتقال برق 146 کیلومتری یولوتن- طاهابازار از ترکمنستان به افغانستان ساخته شده است. نقشه مسیر خط انتقال جدید در نشست کابینه وزیران این کشور به قربانقلی بردی محمدوف رئیس جمهور ترکمنستان تحویل داده شد. پس از بهرهبرداری از این خط، میتوان از تأمین برق مطمئن نه تنها برای مصرفکنندگان محلی، بلکه برای مردم واقع در افغانستان نیز اطمینان حاصل نمود. ترکمنستان با شرایط مناسبی به افغانستان برق عرضه میکند. در حال حاضر، کار بر روی توسعه صادرات برق به افغانستان، ایران و ترکیه در حال اجراست. امکانات انتقال برق به تاجیکستان، قزاقستان، پاکستان و کشورهای قفقاز در حال بررسی است. ترکمنستان در نظر دارد در سال 2030، 35/5 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید نماید. (28 مارس 2016- منبع: Trend)
نصب سه توربین گاز M701 DAو ژنراتور در نیروگاه برق ترکمنستان
شرکت سیستمهای برق میتسوبیشی هیتاچی(MHPS) سفارش سه دستگاه توربین گاز M701 DA را از ترکمنستان دریافت کرده است. این واحدها در نیروگاه گازسوز 400 مگاواتی زرگر (Zerger) در ترکمنستان نصب خواهد شد. این نیروگاه تحت مالکیت ترکمن انرگو (مؤسسه ملی وابسته به وزارت انرژی ترکمنستان) است و در استان لباب واقع در 600 کیلومتری شمال شرقی عشق آباد پایتخت ترکمنستان، ساخته خواهد شد. براساس یک توافقنامه خرید برق، دولت ترکمنستان به افغانستان برای 10 سال برق صادر میکند. این توافقنامه، بخشی از پروژهای است که برای کمک به بازسازی پس از جنگ داخلی افغانستان است. ترکمنستان در سالهای اخیر شاهد رشد پایدار اقتصادی بوده است. دولت به شدت توسعه محصولات با ارزش افزوده بالای حاصل از گازطبیعی، تنوع صادرات و کانالهای فروش را ترویج مینماید. شرکت سومیتومو به عنوان شرکت مهندسی، تدارکات و ساخت (EPC)، پیمانکار پروژه میباشد. انتظار میرود که این نیروگاه در سال 2018 به بهره برداری برسد. (31 مارس 2016- منبع: cmi energy)
|
ترکمنستان به دنبال راههایی برای افزایش صادرات برق
وزارت انرژی ترکمنستان در 16 فوریه اعلام کرد که در سال 2015، تولید برق این کشور 5/22 و صادرات آن به کشورهای همسایه 2/3 میلیارد کیلووات ساعت بوده است. در حال حاضر، اقداماتی جهت افزایش صادرات برق ترکمنستان به افغانستان، ایران و ترکیه در دست اجراست. در عین حال، این کشور امکان صادرات برق به تاجیکستان، قزاقستان، پاکستان و کشورهای قفقاز را نیز در نظر دارد. با توجه به تصویر کلی توسعه صنعت برق ترکمنستان برای سالهای 20-2013، برنامهریزی برای ساخت 14 نیروگاه گازی در مناطق مختلف این کشور انجام شده است. این کشور در نظر دارد تولید برق خود را به 4/27 میلیارد کیلووات ساعت در سال 2020 و 5/35 میلیارد کیلووات ساعت در سال 2030 افزایش دهد.
(16 فوریه – منبع: Trend)
|
صادرات برق ترکمنستان به ایران
دولت ترکمنستان در 30 ژانویه اعلام کرد که ترکمنستان در نظر دارد صادرات برق به ایران را افزایش دهد. برای این منظور برنامهریزی شده تا دو خط انتقال احداث شود: خطوط برق به طول 150 کیلومتر از نیروگاه مری تا شهر سرخس و تأسیسات انتقال به طول 15 کیلومتر از سرخس تا مرز که به عهده ایران است. این پروژه بر اساس تفاهم نامهای که قبلاً بین دولتهای دو کشور در مورد همکاری در خصوص احداث خطوط برق از نیروگاه مری (ترکمنستان) به مشهد (ایران) امضا شده است، در حال اجرا میباشد. این پروژه در جلسه دولت مطرح شد و رئيس جمهور ترکمنستان بر اهمیت پروژههای نوسازی موجود و نیروگاههای جدید با ظرفیت بالا و خطوط انتقال در دست اجرای با ولتاژ بالا که به طور مستقیم به توسعه صنعت برق کشور و افزایش صادرات ترکمنستان کمک میکند، تأکید کرد. (30 ژانویه 2016- Trend)
|
ترکمنستان - اخبار 2015-1394 |
سفارش ساخت یک نیروگاه حرارتی در ترکمنستان به شرکت سومیتومو
شرکت سومیتومو روز دوشنبه اعلام کرد که یک سفارش 36 میلیارد ینی (7/298 میلیون دلار) از شرکت ملی برق ترکمنستان برای ساخت یک نیروگاه حرارتی گازسوز دریافت کرده است. خانه تجارت اعلام کرد که امیدوار است که سفارش این نیروگاه 400 مگاواتی بتواند تجارت برق در آسیای مرکزی را قوت بخشد. شرکت سومیتومو گفت که ساخت این نیروگاه در 600 کیلومتری شمال شرقی عشق آباد، پایتخت این کشور، قبل از ماه مارس آغاز خواهد شد و قرار است در سال 2018 تکمیل شود. (26 اکتبر 2015- منبع: Japan Times)
|
راه اندازی نیروگاه جدید حرارتی در ترکمنستان
بر اساس گزارش 14 سپتامبر روزنامه ترکمنستان، یک نیروگاه حرارتی جدید گازسوز در منطقه دروازه استان آخال ترکمنستان راه
اندازی شده است. براساس این گزارش، نیروگاه جدید میتواند تقاضای برق استان و شهر عشق آباد را تأمین کند. این نیروگاه با ظرفیت نصب شده 4/504 مگاوات توسط شرکت کالیک انرژی ترکیه ساخته شده است. این نیروگاه حرارتی جدید که در منطقهای به مساحت 32 هکتار واقع شده، دارای مجموعهای از امکانات و فناوریهای مدرن میباشد. این نیروگاه دارای 4 توربین گازی GE 9E است که توسط شرکت آمریکایی جنرال الکتریک ساخته شده است. ظرفیت هر واحد این نیروگاه 1/126 مگاوات است. این منبع اعلام کرد که با راهاندازی این توربینهای گازی، این نیروگاه روزانه امکان تولید 12 میلیون کیلووات ساعت برق را خواهد داشت. بر اساس این گزارش، برق تولیدی جهت تأمین تقاضای برق استان و پایتخت، از طریق پستها و خطوط انتقال برق 110 و 220 کیلوولت توزیع خواهد شد.
(14 سپتامبر 2015- منبع: Trend)
|
افزایش صادرات برق ترکمنستان به افغانستان
وزارت انرژی ترکمنستان اعلام کرد که ترکمنستان و افغانستان، تفاهمنامهای برای توسعه هر چه بیشتر همکاریها در حوزه انرژی امضا کردهاند. برق تولید شده در ترکمنستان، به مناطق شمال افغانستان عرضه میشود. به منظور افزایش میزان صادرات برق به شرق، واحدهای نیروگاه دولتی مری بازسازی شد و یک خط انتقال برق 500 کیلوولتی از نیروگاه مری به مرز ترکمنستان با افغانستان کشیده شد. رئیس جمهور ترکمنستان گفت که موضع این کشور در قبال کشور همسایه افغانستان بدون تغییر باقی مانده و ترکمنستان، مشتاق ارائه کمکهای واقعی به مردم افغانستان برای ایجاد یک زندگی آرام و مرفه و احیای زیرساختهای اجتماعی و اقتصادی آن است. رئیس دولت افزود که حوزه برق یکی از حوزههای اولویتدار در همکاری بین ترکمنستان و افغانستان است. پس از ساخت تجهیزات جدید زیرساختهای استان لباب و مری، میزان عرضه برق حتی بیشتر افزایش خواهد یافت.
(11 سپتامبر 2015- منبع: Trend)
|
افزايش صادرات برق تركمنستان به افغانستان
رييس جمهور تركمنستان در اجلاسي كه در كابل برگزار شد، اعلام نمود كه براي افزايش صادرات برق تا 5 برابر به افغانستان آمادگي دارد. اين اعلام آمادگي به دليل احداث نيروگاههاي برق در دو استان مرو و لباب ميباشد. وي قبلاً نيز اظهار نموده بود كه برنامههايي براي توسعه صادرات برق به كشورهاي افغانستان، ايران و تركيه در پيش دارد. همچنين احتمال صادرات برق به تاجيكستان، قزاقستان، پاكستان و كشورهاي حوزه قفقاز نيز در دست بررسي است. تركمنستان قصد دارد تا سال 2020، تولید برق اين كشور را به 4/27 ميليارد كيلوواتساعت برساند و سپس آن را تا سال 2030 به 5/35 ميليارد كيلوواتساعت افزايش دهد. صادرات برق تركمنستان نيز تا سال 2020 به 9/6 ميليارد كيلووات ساعت افزايش خواهد يافت. هم اكنون ميزان صادرات برق تركمنستان بالغ بر 8/2 ميليارد كيلووات ساعت است. (28 اوت 2015 – منبع: Trend) |
افزايش صادرات برق تركمنستان
تركمنستان قصد دارد به منظور افزايش صادرات برق اين كشور به 9/6 ميليارد كيلووات ساعت تا سال 2020، 14 نيروگاه گازي احداث نماید. نصب نيروگاه هاي گازي با مجموع ظرفيت 3854 مگاوات، موجبات افزایش صادرات برق به كشورهاي ايران، افغانستان و تركيه را فراهم خواهد نمود. هم اکنون اين كشور در حال ساخت خط انتقال برق 400 كيلوولت از بالكان آباد (Balkanabat) به علي آباد (گنبد) و از مرو به سرخس و مشهد ميباشد. درعين حال ساخت خط 500 كيلوولت برق از مرو به آتاميرات، توسط شركت تركي لوتوس انرژي در مرحله پاياني قرار دارد. همچنين اين كشور قصد دارد تا در راستاي برنامه توسعه صنعت برق طي سالهاي 2013 الي 2020 در تركمنستان، توليد برق خود را تا سال 2020 به 4/27 ميليارد كيلوواتساعت و سپس تا سال 2030 به 5/35 ميليارد كيلوواتساعت افزايش دهد. بر اساس اين برنامه، بودجه 5 ميليارد دلاري به اين امر اختصاص داده شده است. توسعه صنعت برق تركمنستان در دو مرحله انجام خواهد شد. يكي طي سالهاي 2013 الي 2016 و دیگری از سال 2017 الي 2020. جهت اجراي مرحله اول برنامه، نيروگاههاي گازي در استانهاي آخال مرو و لباب، هر يك به ظرفيت 149 مگاوات، در سال 2014 ساخته و راه اندازي شده است. همچنين نيروگاه گازي در منطقه بوگداي با ظرفيت 2/252 مگاوات نيز نصب شده است. نيروگاه گازي منطقه دروزين با ظرفيت 4/504 مگاوات در مراحل پاياني ساخت ميباشد و دو نيروگاه ديگر در استان لباب يكي به ظرفيت 2/252 مگاوات در حال ساخت، و ديگري به ظرفيت 400 مگاوات براي سال آينده ميلادي برنامهريزي شده است. مرحله بعد كه سال آغاز آن 2017 و سال پايان 2020 است شامل برنامهريزي براي ساخت 6 نيروگاه ديگر است. نيروگاههاي جديد، از نوع سيكلتركيبي خواهند بود كه با ساخت اين نيروگاهها، تولید برق تركمنستان به 38/26 ميليارد كيلووات ساعت افزايش خواهد يافت. سياست ايجاد تنوع در تركيب انرژي تركمنستان اين مزيت را خواهد داشت تا تمام مناطق اين كشور در كل ماههاي سال بتوانند از جريان برق بدون خاموشي بهرهمند گردند و برق مازاد به كشورهاي ديگر صادر شود. تركمنستان درحال بررسي فرصتهاي صادرات برق به تاجيكستان، قزاقستان، پاكستان و كشورهاي حوزه قفقاز ميباشد. در حال حاضر تركمنستان داراي 11 نيروگاه فعال با 40 توربين، شامل 14 توربين بخار و 26 توربين گاز ميباشد. همچنين اين كشور گزارش نموده است كه سالانه 8/2 ميليارد كيلووات ساعت برق به كشورهاي همسايه صادر مينمايد. اين رقم 15 درصد از كل توليد برق در اين كشور را در برميگيرد. (5 اوت 2015 – منبع: Azernews.az )
|
افزایش صادرات برق ترکمنستان
یک روزنامه بیطرف ترکمنستان اعلام کرد که این کشور صادرات برق خود را به 9/6 میلیارد کیلووات ساعت در سال 2020 افزایش میدهد. در این خصوص اقدامات اولیهای در کشور جهت ساخت خطوط انتقال برق با ولتاژ بالا (400 کیلوولت) نظیر بلخان آباد- علی آباد (ایران) و مری - مشهد (ایران) در دست اجرا میباشد. بهره برداری از این خطوط، ضمن امکان افزایش صادرات برق به ایران، منجر به رشد درآمد ارزی دولت نیز میشود. با توجه به این گزارش، احداث یک خط انتقال برق با ولتاژ بالا (500 کیلوولت) از مری به آتامیرات نیز در حال تکمیل است. این خط توسط شرکت انرژی لوتوس ترکیه ساخته میشود. پیش از این گزارش شده بود که صادرات برق ترکمنستان به کشورهای همسایه، سالانه بیش از 2/8 میلیارد کیلووات ساعت است که این رقم حدود 15 درصد کل تولید برق این کشور میباشد. در حال حاضر، این کشور بر روی توسعه صادرات خود به افغانستان، ایران و ترکیه کار میکند. همچنین مطالعاتی برای بررسی فرصتهای انتقال برق به تاجیکستان، قزاقستان، پاکستان و کشورهای قفقاز در حال انجام دارد. ترکمنستان در نظر دارد تولید برق خود را در سال 2020 به 27/4 میلیارد کیلووات ساعت و در سال 2030 به 35/5 میلیارد کیلووات ساعت برساند. (31 ژوئیه 2015 – منبع:Trend )
|
پیشنهاد همکاریهای جدید ترکیه به ترکمنستان
دولت ترکمنستان طی پیامی در اول آوریل اعلام کرد که ترکیه در خصوص همکاری در زمینههای مختلف، پیشنهادهای جدیدی را به این کشور ارائه نموده است. این پیشنهادها در دیدار رئیس جمهور ترکمنستان با رئیس اتحادیه اتاق بازرگانی ترکیه در عشق آباد ارائه شد. در این پیام اعلام شده که ترکیه بخشی از پروژههای مشترک را در مقیاس بزرگ در ترکمنستان اجرا خواهد نمود که این امر میتواند نقش اساسی در ثبات و توسعه اجتماعی و اقتصادی پایدار نه تنها در دو کشور، بلکه در کل منطقه داشته باشد. گزارش شده که تا پایان سال 2014، ترکیه مقام دوم را در کل معاملات تجاری ترکمنستان داشته است. حجم گردش مالی تجاری دو جانبه نسبت به مدت مشابه در سال 2013، با 6/26 درصد افزایش به بیش از 6 میلیارد دلار رسیده است. در بخش برق نیز تعامل سازندهای صورت خواهد گرفت. شرکتهای ترکیهای، در به روزرسانی سیستمهای عرضه برق عشق آباد و ساخت نیروگاههای بزرگ در استانهای لباپ و مری ترکمنستان اقداماتی را انجام خواهند داد. (1 آوریل 2015 – منبع: Trend)
|
اخبار 2014 |
ترکمنستان با هدف صادرات سیلیکون "خورشیدی"
روزنامه ترکمنستان در چهارم دسامبر اعلام کرد که این کشور در نظر دارد سیلیکون را که یک عنصر شیمیایی اساسی برای تجهیزات ساختمانی است و امکان دستیابی به برق سازگار با محیط زیست را مهیا میسازد، به بازارهای جهانی صادر نماید. این روزنامه اعلام کرد که این موضوع در عشق آباد در کنفرانس بینالمللی "نوآوری در استفاده از انرژیهای تجدید پذیر" مورد بحث قرار گرفت. در مقاله این روزنامه گفته شده که ترکمنستان امکانات وسیع و چشم انداز روشنی برای بکارگیری گسترده از انرژیهای تجدیدپذیر، با هدف کاهش تأثیرات منفی بخش صنعت بر محیط زیست، سلامت مردم و انتشار گازهای گلخانهای مضر در جو دارد. در سال 2012 گزارش شد که آکادمی علوم ترکمن، به اولین نمونه از سیلیکون فنی حاصل از ماسه کوارتز با استفاده از انرژی خورشیدی دست یافت. علاوه بر این دانشمندان این کشور، توانایی توسعه مراتع دور دست را در شرایط بیابانی، با آب و انرژی در طی یک سال، با ایجاد سیستم ترکیبی خودکار انرژی خورشیدی و بادی دارند. همچنین واحدهای آب شیرین کن خورشیدی و گلخانه خورشیدی با بکارگیری از حرارت زمین را در دست توسعه دارند. با توجه به نظر کارشناسان بینالمللی، ممکن است تولید باتری خورشیدی در ترکمنستان به منظور صادرات نیز آغاز شود. این پروسه میتواند با تولید ماده اولیه (مونوکریستالین یا پلی کریستالین) در ترکمنستان، حتی در فیلدهای سایز متوسط آغاز شود. چرا که این کشور با توجه به منابع وسیع نفت و گاز آن، این مزیت را دارد که انرژی مورد نیاز تولید سیلیکون به قیمتی واقعاً ارزان تأمین کند. همچنین این کشور در نظر دارد واحدهایی را در مقیاسهای بزرگ شامل نیروگاه فتوولتائیک خورشیدی، فوتوبیوراکتور خورشیدی، خشک کن، آب شیرینکن، تأسیسات بادی- خورشیدی دفع زباله و کلکتور خورشیدی با استفاده از ترکیب انرژی باد و خورشید ایجاد نماید. این پروژه براساس مطالعه قابلیت تولید سیلیکون برای سلولهای فتوولتائیک خورشیدی در ترکمنستان در جریان است. طول روزهای آفتابی در ماه جولای در ترکمنستان به 16 ساعت میرسد. تابش خورشید کاهش یافته و به 800 وات بر متر مربع میرسد. سالانه در این کشور حدود 300 روز آفتابی وجود دارد و زمان روزهای آفتابی به 3000-2500 ساعت در سال میرسد.
(4 دسامبر 2014- منبع:Trend )
|
ازبکستان مانعی برای واردات برق قرقیزستان از ترکمنستان
رئیس جمهور قرقیزستان اعلام کرد ترکمنستان آماده است تا بخشی از تولید برق کشورش را به قرقیزستان عرضه نماید. اما وی پس از گفتگو با رئیس جمهور ترکمنستان در عشق آباد در 11 نوامبر به خبرنگاران گفت که در ابتدا ازبکستان باید با از سرگیری ترانزیت برق ترکمنستان به قرقیزستان موافقت نماید. هفته گذشته، رئیس جمهور قرقیزستان برای بحث در خصوص همکاری در زمینه انرژی با همسایه خود، در قزاقستان حضور داشت که طرف قزاق موافقت خود را در این مورد اعلام نمود.
(11 نوامبر 2014 – منبع: Radio Free Euroupe Radio Liberty)
|
افزایش صادرات برق ترکمنستان به ایران
بنا به گزارش دولت ترکمنستان در 24 اکتبر، رئیس جمهور ترکمنستان در جلسه هیأت دولت این کشور، دستور مربوط به "انعقاد موافقتنامههای تکمیلی در خصوص قرارداد ارسال برق به جمهوری اسلامی ایران" را امضا کرد. پیش از این گزارش شده بود که ترکمنستان در نظر دارد خطوط انتقال برق مری - مشهد (ایران) و بالکان آباد - علی آباد (ایران) با ولتاژ 400 کیلوولت را احداث نماید. خطوط انتقال برق جدید، امکان اجرای برنامههای بلند مدت جهت صادرات برق به ایران و ترکیه را از طریق ترانزیت شبکه برق ایران مهیا میسازد. قبلاً گزارش شده بود که میزان صادرات سالانه برق ترکمنستان به کشورهای همسایه بیش از 8/2 میلیارد کیلووات ساعت (15-13 درصد از کل تولید) است. در حال حاضر ترکمنستان، توسعه انتقال برق به افغانستان را در دستور کار خود دارد. همچنین امکان انتقال برق به تاجیکستان، قزاقستان، پاکستان و کشورهای حوزه قفقاز نیز در دست مطالعه است. با توجه به برنامه توسعه صنعت برق ترکمنستان برای سالهای 2030-2020، احداث 14 توربین گازی در استانهای مختلف کشور برنامهریزی شده است. ترکمنستان در نظر دارد تولید برق خود را تا سال 2020 به 4/27 میلیارد کیلووات ساعت و تا سال 2030 به 5/35 میلیارد کیلووات ساعت برساند.
(24 اکتبر 2014- منبع:Trend )
|
برنامه ترکمنستان به منظور افزایش صادرات برق
رئیس شرکت برق ترکمن انرگواعلام کرد که ترکمنستان سالانه بیش از 8/2 میلیارد کیلووات ساعت برق به کشورهای همسایه خود صادر میکند. این میزان 15-13 درصد از کل تولید برق این کشور است. او گفت که افزایش صادرات برق به خارج از کشور در حال پیگیری است. ویاشاره کرد که خطوط انتقال برق فشار قوی 500 کیلوولتی از نیروگاه مری به پستآتامیرات در دست ساخت هستند.ویتأکید کرد که خطوط انتقال برق220 کیلوولتی سردار- فراپ، فراپ-وطن و آتامیرات-پلورتساخته شده و پستهای220 کیلوولتی وطن، فراپ و پاراخاتبه منظور بهبود عرضه برق به مصرفکنندگان و افزایش برق صادراتی بازسازی شدند. همچنین برای ساخت خطوط انتقال فشار قوی برق400 کیلوولتی نظیر مری - مشهد (ایران) و بالکان آباد - علی آباد (ایران) برنامهریزی شده است. اجازه اجرای برنامه صادرات برق به ایران و ترکیه از طریق سیستم عرضه برق ایران داده شده است. برای توسعه صنعت برق ترکمنستان طی سالهای 2013-2020، ساخت 14 نیروگاه حرارتی گازی در استانهای مختلف کشور برنامه ریزی شده است.
( . 20سپتامبر 2014 – منبع: Trend (
|
دولتی بودن تأسیسات و تجهیزات سیستم انرژی کشور ترکمنستان
براساس قانون صنعت برق ترکمنستان، تأسیسات و تجهیزات سیستم انرژی کشور از اموال دولت بشمار میروند. این قانون حقوقی، اقتصادی و سازمانی مصوب صنعت برق، در روز 26 آگوست در رسانههای ترکمن منتشر گردید. هدف این قانون ایجاد ظرفیتهای جدید در سیستم برق کشور به منظور نوسازی بیشتر صنعت، بکارگیری فنآوریهای نوین صرفهجویی در انرژی و تجهیزات است. صنعت برق یکی از بخشهای عمده اقتصاد ترکمن است. در حال حاضر، اقدامات لازم جهت افزایش صادرات برق به ایران و ترکیه اجرایی شده است. همچنین مطالعاتی در زمینه امکان صادرات برق به تاجیکستان، قزاقستان، پاکستان و کشورهای قفقاز در حال انجام است. ترکمنستان قصد دارد تا سال 2020 تولید برق خود را به 4/27 میلیارد کیلووات ساعت و تا سال 2030 به 5/35 میلیارد کیلووات ساعت افزایش دهد.
(26 آگوست 2014 – منبع: Trend)
|
شرکت روسی، آماده بازسازی نیروگاه ترکمن
شرکت سهامیESK Soyuz روسیه برای اولین بار در ترکمنستان قراردادی را به منظور بررسی شرایط فنی اساسی یک واحد بویلردر نیروگاه مری آغاز کرد. این شرکت در 16 آگوست اعلام کرد: "بر اساس توافق نامه، شرکتESK Soyuz ، بازرسی دقیقی از بویلر را انجام خواهد داد. همچنینESK Soyuz در نظر دارد با توجه به گسترش حضور خود در بازار انرژی ترکمنستان، در مناقصه ساخت و بازسازی واحدهای نیروگاه برق این کشور نیز شرکت نماید. نیروگاه مری، بزرگترین نیروگاه برق در ترکمنستان میباشد که در سال 1973 راه اندازی شده است. ظرفیت نصب شده این نیروگاه 1685 مگاوات است که بیش از 40 درصد برق این کشور را تولید میکند. در حال حاضر این کشور در حال انجام اقداماتی جهت توسعه صادرات برق به افغانستان، ایران و ترکیه میباشد و امکان انتقال برق به تاجیکستان، قزاقستان، پاکستان و کشورهای ناحیه قفقاز را نیز در دست بررسی دارد.ترکمنستان قصد دارد ت ا سال 2020 تولید برق خود را به 4/27 میلیارد کیلووات ساعت و در سال 2030 به 5/35 میلیارد کیلووات ساعت برساند .(16 آگوست 2014 – منبع: Acquire Media)
|
ترکمنستان آماده ارائه برق به پاکستان
رشید مردوف معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه ترکمنستان روز جمعه اعلام کرد که کشورش آماده ارائه برق به پاکستان است. ترکمنستان یکی از کشورهای غنی در زمینه تولید برق از نیروگاههای حرارتی گازسوز است.این مطلب را مردوف در دیدار با وزیر فدرال آب و برق پاکستان، خواجه آصف، در اسلام آباد اعلام کرد. همچنین مقرر گردید گروه کاری مشترک، نشستی را در این زمینه در ماه اکتبر به منظور آماده سازی و امکان سنجی پروژهها برگزار نماید. خواجه محمد آصف گفت که همکاری در زمینه انرژی، روابط ژئوپلتیک دو کشور را تقویت خواهد نمود.وی همچنین گفت که پیشنهاد ارائه شده توسط ترکمنستان عملی است و میتوان خط انتقال اختصاصی را برای رفع نیازهای انرژی کشور احداث نمود. (8 آگوست 2014- منبع: PT)
|
بازار انرژی ترکمنستان در یک نگاه
بخش برق ترکمنستان در انحصار شرکت دولتی Turkmenenergo است که تمام فعالیتهای نیروگاهها، انتقال و توزیع را کنترل مینماید. این شرکت توسط وزارت انرژی ترکمنستان کنترل میشود. تولید برق ترکمنستان متکی بر نیروگاههای گازسوز است، به طوری که این نیروگاهها 9/99 درصد از برق مورد نیاز این کشور را تأمین مینمایند. ترکمنستان ششمین کشور بزرگ دارای ذخایر گاز در جهان است. مابقی برق مورد نیاز از نفت و برق آبی تولید میشود، هر چند پتانسیل برق آبی این کشور کم است. با وجود این که این کشور دارای پتانسیل عظیمی از انرژی خورشیدی و بادی است، هنوز این نوع از انرژیها را به کار نگرفته است. ترکمنستان صادر کننده خالص برق است و برای پاسخگویی به افزایش تقاضا و پتانسیل صادرات، دولت در حال برنامهریزی برای سرمایهگذاری به میزان 5 میلیارد دلار در بخش برق تا سال 2020 میباشد. پیش نویس طرح توسعه نیروگاهی این کشور تهیه شده که در دو مرحله به منظور افزایش تولید برق و توسعه شبکه انتقال و توزیع اجرا خواهد شد.
(14 جولای 2014 – منبع: xprt Environmental)
|
احداث خط انتقال برق در ترکمنستان توسط شرکت ترکیهای
طی حکمی از سوی ریاست جمهوری ترکمنستان به وزارت حمل و نقل ریلی این کشور، اجازه امضای قراردادی با شرکت مشاوره(Net Yapi) ترکیه، جهت احداث خطوط انتقال برق در بخش راه آهن(Bereket Etrek) داده شد. این قرارداد با هدف توسعه بیشتر صنعت حمل و نقل ریلی داخلی و اجراي خط آهن(Gizilgaya-Bereket-Etrek) با استانداردهای بینالمللی به امضا رسید. این پروژه شامل احداث خطوط انتقال برق (110 کیلوولت)، پست ترانسفورماتور (110/10 کیلوولت)، تهیه تجهیزات سیستمهای هشدار دهنده و ارتباطی، طرح، اجرا، ساخت، نصب و راهاندازی و همچنین طراحی و ساخت امکانات خدماتی - تجهیزات فنی برای برقراری ارتباطات و تأمین برق پست (Bereket) میباشد. انتظار میرود این امکانات، به طور کامل در اکتبر 2015 راهاندازی شوند. این پروژه در چارچوب توافقنامه احداث راه آهن "شمال - جنوب"، که توسط ترکمنستان، ایران و قزاقستان در سال 2007 امضا شده، اجرا شده است. ارتباط راه آهن، در مرز قزاقستان و ترکمنستان در ماه مه 2013 برقرار شده است. (9 جولای 2014 – منبعAzernews :
|
عرضه برق ترکمنستان به ترکیه از طریق ایران
بنا به گزارش خبری دنیای اقتصاد، ترکمنستان قصد دارد برق خود را از طریق ترانزیت از ایران، به ترکیه عرضه نماید. این کشور قصد دارد تا سال 2020 به یکی از بزرگترین صادرکنندگان برق منطقه تبدیل شود. بدین منظور توافق نامهای را با یک شرکت خصوصی ترکیهای به منظور صادرات برق به پایتخت ترکیه، آنکارا، امضا کرده است. در حال حاضر ایران از ترکمنستان برق خریداری میکند. اما با توجه به توافق نامه اخیر، ایران نیز برای ترانزیت برق از ترکمنستان مبلغی را دریافت خواهد کرد. در ماه مه، وزرای انرژی و صنایع ترکمنستان گزارش دادند که ترکمنستان در نظر دارد صنعت برق خود را در سالهای 2013 تا2020 به منظور تأمین تقاضای بخشهای صنعتی و کشاورزی ترکمنستان، تأمین امنیت زیست محیطی، ایجاد اشتغال جدید و افزایش حجم صادرات برق توسعه دهد. رئیس جمهور ترکمنستان معتقد است "سیاست انرژی کشور نه تنها باید به وضوح اولویتهای آتی توسعه بخش انرژی را مشخص نماید، بلکه باید اقداماتی را در راستای هماهنگی با سیستم انرژی جهان اتخاذ نماید". (3 جولای2014- منبع: Azernews)
|
|
گزارش تحقیقات بازار برق ترکمنستان در MarketOptimizer.org
بخش برق ترکمنستان که تمام فعالیت نیروگاهها و خطوط انتقال و توزیع را کنترل میکند، در انحصار شرکت دولتی Turkmenenergo میباشد. ترکمنستان برای تولید 9/99 درصد از نیاز برق خود، به منابع گازی متکی است و ششمین کشور دارنده ذخایر عظیم گازی در جهان است. این در حالی است که این کشور دارای پتانسیل انرژی خورشیدی و بادی عظیمی است که هنوز از آن استفاده نشده است. ترکمنستان صادر کننده صرف برق است و برای پاسخگویی به افزایش تقاضا و افزایش پتانسیل صادرات آن، دولت در حال برنامهریزی است که تا سال 2020، 5 میلیارد دلار در بخش برق سرمایهگذاری نماید. پیش نویس طرح توسعه نیروگاهی این کشور تهیه شده که در دو مرحله تولید برق و شبکه انتقال و توزیع اجرا خواهد شد.
24 می 2014 – منبع: Digital Journal
|
افزایش صادرات برق ترکمنستان به افغانستان
به گزارش وزارت انرژی ترکمنستان، یک نیروگاه جدید حرارتی توسط شرکت بازرگانی صنایع انرژی چالیک ترکیه، با ظرفیت 2/149 مگاوات در منطقه سردارآباد استان لباب ترکمنستان به بهرهبرداری رسید. در این گزارش اشاره شده که با راه اندازی این نیروگاه حرارتی جدید، صادرات برق به افغانستان افزایش مییابد. بر اساس این گزارش، سه توربین گازی جنرال الکتریک آمریکا، با ظرفیتی بیش از 49 مگاوات در نیروگاه نصب شده و امکان تولید حدود 6/3 میلیون کیلووات ساعت برق را در روز خواهد داشت. مازاد برق تولید شده از این نیروگاه حرارتی از طریق خطوط انتقال ولتاژ بالا به افغانستان صادر خواهد شد. از جمله برنامههای ترکمنستان، احداث خطوط برق جدید است که صادرات برق به کشورهای همسایه را افزایش خواهد داد. برق از بخشهای عمده اقتصاد ترکمنستان است. در حال حاضر، کار بر روی توسعه صادرات به ایران و ترکیه در جریان است و امکان انتقال برق به تاجیکستان، قزاقستان، پاکستان و کشورهای قفقاز در حال مطالعه میباشد. ترکمنستان قصد دارد حجم تولید برق خود را در سال 2020 به 4/27 میلیارد کیلووات ساعت و تا سال 2030 به 5/35 میلیارد کیلووات افزایش دهد.
10 می 2014- منبع: CIHAN
http://en.cihan.com.tr/news/Turkmenistan-to-increase-electricity-exports-to-Afghanistan_8014-CHMTQyODAxNC80
|
امکان صادرات برق ترکمنستان به تاجیکستان از طریق افعانستان
رئیس جمهور ترکمنستان اعلام کرد که در دستور کار همکاری با تاجیکستان، اجرای پروژههای انرژی، به ویژه احداث خط انتقال برق ترکمنستان- افغانستان- تاجیکستان قرار گرفته است. در این راستا، او اعلام کرد کشورش آمادگی لازم را دارد تا تمام امکانات موجود را به کار گیرد. نیروگاههای جدید در حال احداث واقع در استانهای لباب و ماری ترکمنستان، افزایش پنج برابری عرضه برق به افغانستان را تضمین خواهند کرد. او همچنین اعلام کرد، در صورت تمایل تاجیکستان، ترکمنستان میتواند برق را در پاییز و زمستان از طریق افغانستان به تاجیکستان صادر نماید. برق یکی از بخشهای مهم اقتصاد ترکمنستان است. در حال حاضر، کار بر روی توسعه صادرات به ایران و ترکیه در جریان است. همچنین امکان انتقال برق به قزاقستان، پاکستان و کشورهای قفقاز در حال مطالعه میباشد. این کشور در راستای توسعه صنعت برق خود تا سال 2020، پیش بینی 5 میلیارد دلار سرمایه گذاری در این صنعت را نموده است. ترکمنستان در نظر دارد تولید برق خود را به 4/27 میلیارد کیلووات ساعت در سال 2020 و به 5/35 میلیارد کیلووات ساعت در سال 2030 افزایش دهد.
6 می 2014- منبع: Trend
http://en.trend.az/regions/casia/turkmenistan/2271234.html
|
فزایش صادرات برق ترکمنستان به افغانستان
دولت ترکمنستان در تاریخ 18 آوریل اعلام کرد که با راه اندازی نیروگاه جدیدی در استان لباب این کشور، امکان افزایش صادرات برق به افغانستان بوجود خواهد آمد. این مسئله در نشست کابینه وزیران این کشور مورد بحث قرار گرفت و تأکید شد که مراسم افتتاح توربین گازی نیروگاه حرارتی در استان لباب در اوایل ماه مه برگزار خواهد شد. رییس جمهور ترکمنستان اعلام کرد که در فوریه 2014 این کشور آماده است تا پیشنهاد افزایش عرضه برق خود به افغانستان را مطرح نماید. برق نقش اساسی در اقتصاد ترکمنستان دارد. در حال حاضر، فعالیتهایی در زمینه گسترش صادرات برق به ایران و ترکیه در جریان است. همچنین امکان انتقال برق ترکمنستان به تاجیکستان، قزاقستان، پاکستان و کشورهای قفقاز در حال مطالعه میباشد. ترکمنستان قصد دارد حجم تولید برق خود را تا سال 2020 به 4/27 و تا سال 2030 به 5/35 میلیارد کیلووات ساعت افزایش دهد.
21 آوریل 2014 – منبع: topnews.az
|
عرضه کنتور برق به ترکمنستان توسط یک شرکت اسکاتلندی
یک شرکت برق از ترکمنستان، قصد دارد قراردادی را با یک شرکت اسکاتلندی جهت خرید کنتور برق امضا کند. قرار است این شرکت اروپایی، 154هزار کنتور برق به ترکمنستان تحویل دهد. صنعت برق یکی از بخشهای عمده اقتصاد ملی ترکمنستان است. این کشور با بیش از 5 میلیارد دلار سرمایهگذاری در این حوزه، برنامهریزی نموده تا سال 2020، صنعت برق خود را توسعه دهد.علاوه بر این ترکمنستان در نظر دارد، صادرات برق خود را به افغانستان، ایران و ترکیه گسترش دهد. این کشور قصد دارد تولید برق خود را به 4/27 میلیارد کیلووات ساعت در سال 2020 و به 5/35 میلیارد کیلووات ساعت تا سال 2030 برساند..
3 آوریل 2014 – منبع: Intelligent Utility
|
حضور شرکت های بلژیکی در بازار ترکمنستان
کنسول افتخاری ترکمنستان در بلژیک، در دیدار با رئيس جمهور ترکمنستان، اعلام نمود که کشور بلژیک علاقمند به همکاری متقابل در زمینه پروژههایصنعتی، برقرسانی و به ویژه احداث زیرساختهای برق میباشد. شرکت بلژیکی ENEX نمایندگی رسمی خود را در عشق آباد به منظور همکاری در زمینه صنایع شیمیایی، ارتباطات راه دور، و همچنین بکارگیری فناوریهای صرفه جویی انرژی سازگار با محیط زیست، افتتاح نمود. در سال 2010، این شرکت به عنوان بخشی از یک کنسرسیوم با شرکت برق اشنایدر فرانسه، موافقت نامهای را با دولت ترکمنستان در زمینه تأمین انرژی پایتخت ترکمنستان به امضا رساند. هدف از این پروژه، بهبود کیفیت و ارتقاء سیستم عرضه برق و تأمین رشد مصرف انرژی در عشق آباد بوده است. این پروژه تا سال 2017 اجرا خواهد شد.
22 فوریه 2014- منبع: TREND
همکاری ترکمنستان با تاجیکستان در زمینه های مختلف از جمله برق
سفیر جدید ترکمنستان در تاجیکستان، اولویت دو کشور را همکاری در بخشهای تجاری و اقتصادی، برق، نساجی، کشاورزی و حمل و نقل اعلام کرد. در سال 2013، احداث راه آهن ترکمنستان ، افغانستان و تاجیکستان آغاز شد که امکان اتصال به چین، قرقیزستان و ایران را خواهد داشت. زیرساختهای موجود انتقال برق در ترکمنستان، اجازه صدور برق به ترکیه، افغانستان، ایران و آسیای مرکزی را میدهد. در سپتامبر 2013، رؤسای جمهور ترکمنستان و چین در خصوص مسیر چهارم خط لوله گاز ترکمنستان و چین به توافق رسیدند. انتظار میرود خط جدید انتقال گاز، در مسیر ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و چین باشد.
25 فوریه 2014- منبع: TREND
|
افزايش صادرات برق به افغانستان توسط تركمنستان
براساس گفته رئيس جمهور تركمنستان در جلسه هيأت دولت، اين كشور آماده ارائه طرح پيشنهادي افزايش صادرات برق به افغانستان و نيز گسترش زيرساختهاي انرژي خود با هدف تولید بيشتر و اتصال به افغانستان ميباشد. ترکمنستان به منظورافزایش حجمصادراتبرق به کشورهای همجوار خود، به بازسازی واحدهای نیروگاه مری، و همچنین بهتوسعهخطوط انتقال برق مابینترکمنستانو افغانستان ادامه ميدهد. تركمنستان در نظر دارد تا حجم توليد برق خود را به 4/27 ميليارد كيلووات ساعت تا سال 2020 و 5/35 ميليارد كيلووات ساعت تا سال 2030 برساند. 7 فوریه – منبع: Azernews
|
کاهش سهمیه گازطبیعی در ترکمنستان
دولت ترکمنستان (دارنده چهارمین ذخایر گاز طبیعی جهان) پس از 21 سال پرداخت یارانه برق و گاز برای بخش خانگی در نظر دارد میزان سهمیه رایگان گاز طبیعی در این بخش را کاهش میدهد. اختصاص این یارانه از سال 1993 آغاز شد. زمانی که اولین رئیس جمهور این کشور، صفر مراد نیازف، پس از اعلام استقلال ترکمنستان، مصرف آب، برق و گاز را برای بخش خانگی رایگان اعلام نمود.
دولت کنتورهای اندازه گیری در منازل نصب می نماید که میزان مصرف گاز طبیعی توسط شهروندان را ثبت خواهد نمود. رئیس جمهور فعلی ترکمنستان قربانگلی بردی محمدف اعلام نمود، دولت قیمتی را برای گاز طبیعی تعیین می نماید تا افرادی که بیشتر از سهمیه مجاز، مصرف نمایند نسبت به پرداخت آن اقدام کنند.
در ترکمنستان هر خانواده براساس تعداد نفرات موجود دارای سهمیه رایگان برای مصرف گاز طبیعی می باشد. در سال 2007 در این کشور، سهمیه ماهانه بنزین 120 لیتر رایگان برای هر خودروی مسافری تعیین شده است. در عین حال، شهروندان ترکمنستان از 35 کیلووات ساعت برق برای هر نفر در ماه به صورت رایگان برخوردارند. 18 ژانویه 2014- منبع: World Bulletin
|
پرداخت پول برای مصرف گاز توسط مردم ترکمنستان
رئيس جمهور ترکمنستان اعلام کردکه دولت او با نصب کنتورهای گاز، به عرضه نامحدود گاز رایگان خاتمه میدهد . دولت امیدوار است که با این شیوه مردم به مصرف بهینه انرژی تشویق شوند. او متعهد به گسترش این سیاست تا سال 2030 میباشد.
18 ژانویه 2014- منبع: abc News
|
برگزاری سمیناری تحت عنوان "تنظیم مجدد" به منظور توسعه برق؛ و بحث و بررسی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و فناوری شبکه های هوشمند توسط آژانس توسعه بین المللی آمریکا.
در سمینار "امنیت، کارایی و تجارت منطقهای انرژی" به منظور توسعه برق، بررسی نقش منابع تجدید پذیر در کل فرآیند تولید برق، فناوری تولید و ذخیرهسازی برق، امکانات و محدودیتهای استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر و ادغام آنها در سیستم تأمین برق مورد بحث قرار گرفت. در این سمینار حوزههای اولویت دار برق ترکمنستان: استفاده از منابع جایگزین انرژی، انرژی خورشیدی، باد ، آب، زمین گرمایی، بیوگاز و غیره عنوان شد. این کشور دارای مناطق مستعد برای توسعه انرژیهای تجدید پذیر میباشد.
9 ژانویه 2014- منبع: Trend
|
اخبار 2013 |
تولید برق ترکمنستان
تولید برق ترکمنستان در 11 ماه از سال 2013، 302/18 میلیارد کیلووات ساعت بوده است. 644/2 میلیارد کیلووات ساعت آن صادر و 39/2 میلیارد کیلووات ساعت برق بلاعوض به مردم ترکمنستان تحویل داده شده است.
18 دسامبر 2013
http://caspianbarrel.org/index.php/en/features-mainmenu-47/5305-turkmenistan-increases-electricity-generation
|
اجرای پروژههای مختلف
در حال اجرای پروژههای مختلف از جمله برق میباشد. این کشور همچنین آماده ارائه برق به مردم افغانستان در راستای موافقت نامه های دو جانبه موجود می باشد.
11 دسامبر 2013
|
|
|